Získejte pátrání porodní asistentky Cecilie Lundové

ozbrojena-zena-perex
Soukromé klinice Victoria hrozí zrušení, Cecilie se proto bojí o práci, a navíc se v jejím okolí začnou dít podivné věci. Když dojde už ke třetímu zločinu, Cecilie to nevydrží a sama se pustí do pátrání. Zjistí při něm něco, čím by pomohla policii?

Podivné události v okolí porodní kliniky

Porodní asistentka Cecilie Lundová se spojí s dávnou známou v naději, že jí to pomůže znovu nalézt ztracenou rovnováhu a nabrat síly – fyzické i psychické.

Na domácí frontě je sice momentálně celkem klid, i když dospívání nejstarší dcery Sofie není žádná pohádka, zato se však stahují mračna nad Ceciliinou prací. Soukromé porodní klinice Victoria, kde Cecilie pracuje, hrozí zrušení, a to ještě zdaleka není to nejhorší. Na klinice dojde k šokujícímu brutálnímu činu a krátce poté naleznou v její těsné blízkosti mrtvé tělo mladého lékaře. Že by spolu oba zločiny souvisely?

Když vzápětí beze stopy zmizí studentka medicíny, která zřejmě o pozadí vraždy něco věděla, nedokáže už Cecilie dál nečinně přihlížet a opět se pouští do pátrání.

 

Ozbrojená žena

Autorka: Kateřina Janouchová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Lucie Johnová
Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-204-4677-0

Přečtěte si více o knize Ozbrojená žena, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

– Slyšelas něco nového? zeptala se Cecilie, když vycházely ze šatny.
– Nic víc, než je v novinách, pokrčila Anki rameny. – Jenom že to vypadá špatně. Budeme rády, když nás tu nechají do léta.
Klinika byla v provozu necelé tři roky a místnosti byly pořád jako nové a působily svěže, i když zdejšími porodními pokoji prošlo za tu dobu už několik tisíc rodin. Cecilie sklouzla pohledem ze dveří ze světlého dřeva na dokonale vydrhnutou podlahu. Vzpomínala, kolik zlé krve nadělalo, když se řada porodních asistentek rozhodla odejít z porodních oddělení velkých nemocnic a začaly pracovat ve Victorii. Za vznikem kliniky stála Pernilla Stalbielkeová, nadšená propagátorka privatizace ve švédském zdravotnictví, a ke spolupráci si přizvala Ramonu Örnmaneovou. Představovaly si, že vybudují porodní kliniku s komplexním přístupem k rodičkám, kde by se těšila respektu celá rodina. Ramona sem pak zlákala Cecilii a ta svého rozhodnutí ani na vteřinu nelitovala. (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Ozbrojená žena

Svého rozhodnutí přijmout práci porodní asistentky na soukromé klinice Victoria Cecilie Lundová nikdy nelitovala. Jenže nyní zařízení hrozí, že bude muset ukončit provoz, což dělá všem zaměstnancům na čele vrásky. A mnoho dalších přibude poté, co v okolí dojde k několika zločinům. Policie netuší, kdo je má na svědomí, proto se Cecilie rozhodne zapátrat na vlastní pěst. Na co přijde, to si přečtěte v nové, v pořadí již desáté knize s touto hrdinkou v hlavní roli, jejíž autorkou je Kateřina Janouchová.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ozbrojená žena vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ozbrojená žena
probíhá od 25. března do 7. dubna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Ozbrojená žena

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOzbrojená žena

Janouchová, Kateřina

Mladá fronta, 2018

Získejte pátrání porodní asistentky Cecilie Lundové - DISKUZE

Počet reakcí: 10
  1. jitvav napsal:

    Dobrý den,
    moc Vás prosím o zrušení mého příhozu u knihy Den,kdy se to stalo. Přišla mi v zásilce a měla bych ji 2x.

    Moc děkuji a přeji krásný víkend!

    Jitka Vávrová

  2. Miloslava napsal:

    Dobrý den,
    Stojednaletý stařík se už objevil! Děkuji!

  3. ala12 napsal:

    Vyhodnocení u knihy, Příběhy pro děti, které se nebojí být výjimečné, obsahuje, asi nedopatřením, 2 správné tipy.

    První: 1321 a druhý: 996.

    K hodnocení byl použit ten druhý!

    Který je tedy ten správný?

  4. Lube napsal:

    Dobrý den, právě jsem se dívala na vyhodnocené soutěže a u knihy Vířivka bylo odesláno 1579 hlasů, můj tip byl 1578, přesto byly vybrány jiné tipy. Děkuji za odpověď.

  5. Marketa2644 napsal:

    Pátá oběť už přišla, děkuji moc.

  6. a.k napsal:

    Dobrý den, výhra „Ozbrojená žena“ dorazila v pořádku. Moc děkuji.

Napsat komentář