Životní úděl románových hrdinek

Tipy_Kdyz pisi zeny
V dnešních tipech dostávají prostor napínavé detektivky, romantické příběhy i knížky se závažnými tématy. Všechny je spojují výrazné hlavní hrdinky, atraktivní prostředí a silné emoce.

Kniha Dravec, jejímž hlavním tématem je domácí násilí, je plná emocí a touhy po spravedlnosti. Dovede čtenáře k zamyšlení nad současnými mezilidskými vztahy.

Dravec

Autor: Marek Epstein

Počet stran: 250
Vazba: vázaná
Formát: 128×198 mm
ISBN: 978-80-87260-92-0
Doporučená cena: 295 Kč

Knihu Dravec vydalo nakladatelství Labyrint.

Drama o konci rodinného štěstí, které se zdálo nedotknutelné. Zklamaná žena, psychopat a jejich malá dcera – tři vypravěči, tři různé pohledy na „obyčejné“ domácí násilí. Autor odhaluje lidské slabosti, ale zároveň citlivě naznačuje cestu, jak se postavit zlu. Román o zradě, pomstě, zázraku a odpuštění od respektovaného filmového scenáristy.

————————————————

Nevšední příběh z argentinského venkova Mimo dosah přečtete na jeden zátah. Je vyprávěn formou dialogu, ale žádný z účastníků konverzace není zcela propojen s racionálním světem příčin a následků. Podivný, a přitom zajímavý román působí jako znepokojivý sen.

Mimo dosah

Autorka: Samanta Schweblin
Přeložila: Dita Aguilera

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-257-2743-0
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Mimo dosah vydalo nakladatelství Argo.

Schweblin napsala postmoderní vícehlasou hypnotickou novelu, která se čte jedním dechem. Těžko určit, jestli je to sen, realita, horor či noční můra. Příběh odehrávající se na argentinském venkově tematizuje hledání bodu zlomu, jediného okamžiku, kdy jsme jedním banálním krokem odbočili ze své cesty a řítíme se k nevyhnutelné katastrofě, jakkoliv jsme se snažili pro sebe i své blízké najít záchrannou vzdálenost. Seznamujeme se s Amandou na nemocničním lůžku, kde jí dělá společnost David a pomáhá jí svými otázkami rekonstruovat, co se přihodilo s její dcerou Ninou a proč se jejich pečlivě střežená záchranná vzdálenost prolomila. Ve snaze najít onen konkrétní bod trvá nekompromisně na detailech a nutí Amandu vrátit se v čase, jako by skládali puzzle. Je to důležité, musí to stihnout co nejrychleji.

Stáhněte si ukázku na stránkách nakladatelství Argo, kde můžete také nakouknout do knihy.

————————————————

Mladá herečka Blanka to v životě nemá snadné. Zaplétá se do sítě lží, která ji neúprosně svazuje. Dokáže se otevřít svým nejbližším a konečně najít štěstí?

Sítě z pavučin

Autorka: Táňa Keleová-Vasilková
Přeložila: Draha Smutná

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-8111-483-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Sítě z pavučin vydalo nakladatelství Noxi.

Blanka je mladá a úspěšná herečka, křehká a silná zároveň, ale její osobní život je samý uzel, bolest a zklamání. Svůj osobní život si úzkostlivě chrání, a tak ani nejbližší kolegové a přítelkyně Zoja netuší, jaké tajemství skrývá. Jediným světýlkem pro ni je dcerka Alenka, která potřebuje hodně péče a lásky. Blanka se dlouho odhodlává rozmotat pavučinu lží, kterými zahalila svůj život, ale ta cesta je složitá a přináší s sebou další bolest a zklamání.

Táňa Keleová-Vasilková má na kontě téměř třicet úspěšných románů, z nichž do češtiny byly přeloženy např. DruháManželkyKouzlo všednostiKvětiny pro LauruTouhyCo to bude? a Duhový most.

————————————————

Dopřejte si trochu oddechu s příjemnou romantickou četbou, jejíž děj se odehrává v Austrálii roku 1925. Údolí naděje se hodí i jako odpočinkový letní příběh, který si s sebou vezmete třeba na pláž.

Údolí naděje

Autorka: Elizabeth Haran
Přeložila: Bohumila Kučerová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-823-2
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Údolí naděje vydalo nakladatelství Alpress v edici Klokan.

Matyldiny sny o rodinném štěstí vezmou za své, když na zásnubní hostině ztropí její opilý otec nečekaný skandál. Dosud vážená rodina je najednou přetřásána na veřejnosti a zostuzená dívka prchne z města do tichého vnitrozemí. V zapadlé vesnici nepotká nikoho, komu by se mohla vyplakat na rameni, proto svou bolest svěří papíru. Vůbec netuší, do jaké pasti se dostane, když se z knihy stane bestseller.

Přečtěte si ukázku z knihy Údolí naděje.

Elizabeth Haran dále napsala romány: Planoucí eukalyptyKvěty v pouštiSluncem spálená zeměDivoké vodyMísto na slunciZa rudým obzorem aj.

————————————————

Oslnivý debut Pod rozpáleným sluncem sleduje osudy tří žen v subsaharské Africe, které hledají domov, rodinu a pocit sounáležitosti. Dokážou v sobě najít sílu, jež překoná i vyprahlé krajiny?

Pod rozpáleným sluncem

V srdci Afriky hledají lásku, domov i sebe samé
Autorka: Adrienne Bensonová
Přeložila: Marie Fulková

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7359-585-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Pod rozpáleným sluncem vydalo nakladatelství Metafora.

Ponořte se do silného příběhu z exotické Keni. Kniha sleduje spletité, vzájemně se protínající osudy tří žen. Leona, osamělá americká antropoložka, žije na africkém venkově poblíž Naroku. Poté, co neplánovaně otěhotní, porodí v odlehlé masajské vesnici holčičku, ke které necítí žádnou vazbu. Obrací se o pomoc na svou přítelkyni Simi, která jí dodává pocit stability. Simi je neplodná, což je pro ni ve společnosti, kde jsou ženy hodnoceny jen podle reprodukční role, velmi složité. Ráda proto adoptuje Leoninu dceru Adiu a mateřstvím získá identitu a prestiž. Těhotná Jane následuje svého muže diplomata z Keni do Libérie, kde prožívá trauma z násilného převratu a bojí se o zdraví svého nenarozeného dítěte. Narodí se jí zdravá holčička Grace, která se během dospívání setká a spřátelí s Adiou. Dívky se vydají hledat Adiina otce. V tomto jímavém příběhu plném nečekaných zápletek hlavní hrdinky přehodnocují, kým jsou, a čelí nepředvídatelným tragédiím, výzvám, prohrám i výhrám. Román Pod rozpáleným sluncem je dojemným vyprávěním o hledání i překvapivém nacházení základních mezilidských vztahů a domova. Kniha nejen pro čtenářky Bílé Masajky či Létala jsem za sluncem.

O knihu Pod rozpáleným sluncem můžete soutěžit až do 26. března 2019.

Kouzelný a hluboce dojemný příběh. Pod rozpáleným sluncem je půvabný portrét životů tří žen prodchnutý krásnými obrazy africké krajiny a světla. Neuvěřitelně čtivá kniha a poutavý, silný příběh matek a dcer.

americká spisovatelka Sara Mansfield Taber

————————————————

Úžasný román Zůstaň se mnou o hluboké lásce, touze po dítěti a rozpadu rodiny zaujme nejen svou procítěností, ale i exotickým prostředím Nigérie 80. let 20. století.

Zůstaň se mnou

Autorka: Ayobami Adebayová
Přeložil: Lukáš Novák

Počet stran: 272
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-7473-743-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zůstaň se mnou vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Světově oceňovaný román o touze po dítěti, zradě, naději a síle mateřských pout. Yejide a Akin jsou milující manželé. Ani po čtyřech letech vztahu však Yejide nemůže otěhotnět. Zkusili všechno – odborná vyšetření, návštěvy léčitelů, svaté poutě, tanec s proroky i modlitby k Pánubohu. Yejide ale stále doufá v zázrak. Až do chvíle, kdy si Akin přivede druhou manželku. A tak se začíná odvíjet příběh plný nečekaných zvratů, lásky i žárlivosti, který je navzdory historickým i kulturním odlišnostem stále velmi aktuální.

Stáhněte si ukázku z knihy.

————————————————

Fanoušci detektivek Michaela Connellyho se mohou radovat z dalšího kvalitního románu. Hrdinou Noční směny však není populární Harry Bosch, ale nová postava – policistka Renée Ballardová.

Noční směna

Autor: Michael Connelly
Přeložil: Jan Netolička

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-306-1
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Noční směna vydalo nakladatelství Domino v edici Napětí.

Michael Connelly proslul jako duchovní otec legendárního a svébytného detektiva Harryho Bosche. Poté stvořil advokáta Mickeyho Hallera. A nyní přivádí na scénu žánru policistku Renée Ballardovou. Renée je v mnohém Harrymu podobná: když cítí, že je právo na její straně, jde tvrdohlavě proti pravidlům, i kdyby tím měla sama sobě uškodit. Její kariéře vůbec neprospělo, že napsala stížnost na svého nadřízeného – za trest byla přeřazena na noční směnu, kdy případy pouze přebírá, ale nikdy je nedořeší, protože ráno si je od ní převezmou kolegové. Jednoho dne ale narazí na dva případy, se kterými se rozloučit nechce. V podzemní garáži byla nalezena šeredně zmlácená prostitutka, v nočním klubu byla zavražděna mladá žena. Ballardové v tom cosi nehraje. Všechny její policajtské instinkty ožijí. A tak se rozhodne jít proti pravidlům. Navzdory rozkazům nadřízených a přáním svého parťáka se pouští do pátrání na vlastní pěst a brzy zjistí, že se ve svém podezření nemýlila. Ocitá se na skutečně tenké hraně, ale přesto je odhodlána dotáhnout svůj záměr do konce bez ohledu na to, kolik klacků jí nadřízení naházejí pod nohy.

Přečtěte si ukázku z knihy.

Michael Connelly je autorem knih Hořící pokojPřeběhlíkBohové vinyPád aj. Přispěl také do knihy Povídky z Manhattanu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete skvělé knihy za dobré ceny.

Máte rádi romány o ženách? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDravec

Epstein, Marek

Labyrint, 2018

zobrazit info o knizeMimo dosah

Schweblin, Samanta

Argo, 2019

zobrazit info o knizeSítě z pavučin

Keleová-Vasilková, Táňa

Noxi, 2018

zobrazit info o knizeÚdolí naděje

Haran, Elizabeth

Alpress, 2019

zobrazit info o knizePod rozpáleným sluncem
V srdci Afriky hledají lásku, domov i sebe samé

Bensonová, Adrienne

Metafora, 2019

zobrazit info o knizeZůstaň se mnou

Adebayo, Ayobami

Kniha Zlín, 2019

zobrazit info o knizeNoční směna

Connelly, Michael

Domino, 2019

Napsat komentář