Pohádkové Velikonoce

Velikonocni tipy 2
Jaro klepe na dveře a s ním se blíží i jeden z nejvýznamnějších křesťanských svátků –Velikonoce. Bohatě ilustrované příběhy vyprávějí o Ježíšově životě a událostech, které vedly k jeho vzkříšení.

Popeleční středou (letos připadla na 6. března) začíná čtyřicetidenní postní doba, která předchází Velikonocům. A právě toto období má dětským čtenářům za úkol zkrátit následující kniha. Text doplňují novozákonní úryvky a ilustrace.

Autorská dvojice knihy Čekání na Vánoce připravila pro děti také průvodce postní dobou a Svatým týdnem. Kniha je koncipovaná jako 40denní putování, během něhož je každý týden zaměřen na jednu oblast Ježíšova působení (uzdravování, učení v podobenstvích, setkání s nejrůznějšími lidmi…) a které malé čtenáře postupně vede k seznámení se s novozákonním příběhem až po jeho vyvrcholení při velikonočních událostech. Vhodně koncipované texty spolu s novozákonními úryvky dávají dětem každodenní podněty k srozumitelným úvahám, které je připraví na hlubší prožití postní doby a Velikonoc.

Ukázka z knihy

Cekani na Velikonoce 1

Prohlédněte si naši ukázku a další ukázky na stránkách nakladatele.

 

Čekání na Velikonoce

Přes půst ke Zmrtvýchvstání
Autor: Marek Kita
Ilustrovala: Dorota Łoskot-Cichocka
Přeložil: Martin Bedřich

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 190×235 mm
ISBN: 978-80-262-1433-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Čekání na Velikonoce vydalo nakladatelství Portál.

O autorovi

Marek Kita je polský teolog, katecheta a vysokoškolský pedagog. V Portále vyšla jeho kniha Čekání na Vánoce.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O nakladateli

portalPortál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

Benediktýnský mnich Anselm Grün a ilustrátor Guiliano Ferri spojili síly, aby vytvořili kouzelný velikonoční příběh. Připomeňte si závěr pozemského života Ježíše Krista.

Anselm Grün prostě a jímavě vypráví příběh Ježíšových velikonoc. Při čtení prožíváme chvíli jeho slavného vjezdu do Jeruzaléma, poslední večeři s učedníky, cestu na Golgotu a ukřižování i vzkříšení.
Text umocňují snově krásné ilustrace Giuliana Ferriho, které dokáží zaujmout děti i dospělé.

Velikonoční příběh

Autor: Anselm Grün
Ilustroval: Guiliano Ferri
Přeložila: Jindra Hubková

Počet stran: 28
Vazba: vázaná
Formát: 213×285 mm
ISBN: 978-80-7566-109-8
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Velikonoční příběh vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Anselm Grün (* 1945) je mnich benediktinského opatství v německém Münsterschwarzachu a vyhledávaný duchovní průvodce. Patří k nejčtenějším křesťanským autorům současnosti, jeho knihy se překládají do mnoha jazyků. Karmelitánské nakladatelství jich vydalo už několik desítek, mezi nejnovější patří např. Moje modlitební kniha (2011), Lék na únavu ze života(2014), Doprovázení na duchovní cestě (2014), Duchovní lékárnička (2015). V nakladatelství Portál vyšly knihy Co živí lásku (2011), Nebe začíná v tobě(2013), Uzdravení skrze obrazy (2013), Kořeny (2015) či Vánoční příběh. Nakladatelství NOXI zase v roce 2015 vydalo Grünovu knihu Jak překonávat konflikty. A za zmínku stojí i kniha ve spolupráci s Tomášem Halíkem Svět bez Boha (reportáž z představení knihy).

Zdroj informací: Karmelitánského nakladatelství

O nakladatelství

Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované nakladatelství. Na trhu působí od roku 1991 a dosud vydalo více než 1500 titulů. Nejdůležitější částí edičního plánu KNA jsou edice věnované duchovnímu životu. Mezi dlouhodobě nejúspěšnější edice KNA patří edice Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČekání na Velikonoce
Přes půst ke Zmrtvýchvstání

Kita, Marek

Portál, 2019

zobrazit info o knizeVelikonoční příběh

Grün, Anselm

Karmelitánské nakladatelství, 2019

Napsat komentář