O smrti laskavě

smrt-uvod
Nová audiokniha od nakladatelství Tympanum přináší unikátní pohled na smrt. Australská autorka vypráví své zážitky z dlouhých let, kdy působila jako pečovatelka umírajících lidí. Čeho před smrtí nejvíce litujeme? A lze najít ve smrti také radost?

Díky nakladatelství Tympanum si nyní můžeme poslechnout známou knihu australské spisovatelky Bronnie Ware také v audioverzi. Jaká jsou nejčastější přání umírajících lidí? Čeho litujeme? Autorka v této knize nejen odhaluje výčitky lidí na konci svých životních poutí, ale zároveň nachází pozitivní smysl v životě i smrti.

V naší recenzi této knihy jsme mimo jiné napsali:

I když je kniha o smrti, budete se při čtení usmívat. Je totiž neskutečně pozitivní, plná lásky a úcty k životu, k lidem. Nenásilně vás přiměje, abyste popřemýšleli nad svým životem, nad postoji, které vyznáváte, nad kvalitou vztahů, které udržujete. Pokud to uděláte, pokud k sobě budete upřímní, pokud Bronnie Ware dovolíte, aby vás provedla a pomohla vám skrze knihu nahlédnout do duše, možná svůj život změníte. Možná najdete jeho skutečný smysl včas a na smrtelné posteli nebudete litovat, že jste něco měli udělat jinak.

Čeho před smrtí nejvíce litujeme (audiokniha)

Autorka: Bronnie Ware
Přeložila: Linda Bartošková
Interpretka: Jana Štvrtecká

Vazba: CDMP3
ISBN: 8594072274350
Doporučená cena: 295 Kč

Audioknihu Čeho před smrtí nejvíce litujeme vydalo nakladatelství Tympanum.

Kniha čerpá z osobní zkušenosti autorky, která několik let působila v paliativní péči. Setkání s lidmi, jimž perspektiva blízké smrti naléhavě otevřela palčivá osobní témata a možná trochu pozapomenuté hodnoty, proměnila i její vlastní život. Rozhovory s umírajícími naznačily několik hlavních směrů lítosti – kéž bych měl odvahu žít opravdu podle sebe, ne podle očekávání druhých, kéž bych tolik nepracoval, kéž bych měl odvahu vyjádřit své city, kéž bych si udržel vztahy se svými přáteli, kéž bych si dovolil být šťastnější… Příběhy lidí loučících se se životem se prolínají s osobním příběhem autorky, hledající pozitivní smysl plného prožívání přítomnosti při stejně plném vědomí vlastní konečnosti.

O autorce

Bronnie Ware je australská zpěvačka, skladatelka písniček a spisovatelka. Původně začala psát blog, který během prvního roku zhlédly více než tři miliony lidí. Jeden z jejích příspěvků nazvaný „Pět věcí, kterých před smrtí nejvíce litujeme“, vyvolal senzaci. „Hodně let jsem pracovala v paliativní péči. Se svými pacienty jsem poznala, že člověk hodně roste, když čelí smrti. Naučila jsem se nikdy nepodceňovat lidskou kapacitu růstu. Některé změny byly neobyčejné. Každý z klientů čelil různým emocím – popření, strachu, výčitkám a nakonec přijetí. Každý z nich našel před smrtí mír, každý z nich! Život je volba. Je to váš život. Volte vědomě, volte moudře, volte upřímně. Volte štěstí.“


Nakladatelství Tympanum se od svých počátků specializuje na výrobu a prodej audioknih. Vydává světovou i českou beletrii, audioknihy pro děti a detektivky. Na jejich vytváření spolupracuje s předními českými herci, režiséry a hudebníky. Ve svém repertoáru nabízí audioknihy všech žánrů, od nezkráceného čtení, přes dramatizace až po rozhlasové hry; nejčastěji však v nezkrácené, jednohlasé podobě.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČeho před smrtí nejvíce litujeme (audiokniha)
Jak nám život změní naši drazí, když umírají

Ware, Bronnie

Portál, 2019

Napsat komentář