Do nového týdne s humorem

Do-noveho-tydne-s-humorem-perex
Dopřejme si v průběhu uspěchaných dní také trochu odpočinku a veselí. V dnešních tipech si představíme několik humorných příběhů a povídek, zábavného psího rádce pro lepší život a pohádku pro děti plnou legračních zážitků.

První titul ve formě audioknihy nás přesvědčí, že i mezi nemocničními zdmi mohou nastat úsměvné situace. Bývalý anglický chirurg Richard Gordon vypráví příběhy ze života zkouškami soužených mediků, kteří se později stanou lékaři, a nezapomíná ani na pacienty.

Doktor v domě

První svazek z populární série knih vyprávějících humorné historky ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Zde jako audiokniha.
V omšelé nemocnici uprostřed chudinské čtvrti Londýna se skupinka mediků připravuje na náročné povolání – zatímco průpravu pro praktický život získávají v nedalekém hostinci. Autor zachycuje osudy studentů ode dne úspěšného složení přijímacích zkoušek na lékařskou fakultu až po nástup do opravdové lékařské praxe. Často sebeironizujícím způsobem odkrývá jejich někdy až komické proplouvání zkouškami a jinými studijními peripetiemi, první setkávání jak s alkoholem, tak s opravdovými pacienty, ale také zážitky při operacích i pitvách. Peprným historkám o svém „majestátu“ neujdou ani zdravotní sestry a jejich mnohdy neukojené touhy ulovit si mezi perspektivními lékaři dobrou partii.

Autor: Richard Gordon
Interpret: Aleš Procházka
Přeložil: František Gel

Vazba: CD
ISBN: 8590236101128
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Doktor v domě vydalo nakladatelství Radioservis.

O autorovi

Richard Gordon (1921–2017) byl anglický chirurg, anesteziolog a spisovatel. Pracoval v nemocnici, na lodi a fungoval také jako redaktor British Medical Journal. Je autorem řady filmových scénářů, historických statí, ale i humoristických románů s lékařskou tématikou a populárně-naučných knih o zahradničení, rybaření a kriketu.

————————————————

Co mají společného pilot, manažerka, pravicový extrémista, dělník, cestovatelka a úřednice? Českou národnost a mnohdy skutečně adrenalinové osudy. Michaela Jelínková nám ve své nové povídkové knize předkládá jejich zábavnou mozaiku plnou nečekaných rozuzlení.

Maličkost pro premiéra a jiné povídky

Pilot, mladá manažerka, pravicoví extremisté, postarší úřednice, nezaměstnaný dělník či cestovatelka – všichni tito Češi jsou hrdiny leckde mrazivých povídek s tak trochu ostřejší pointami. Díky prokresleným postavám si budete jisti, že někde – možná ne až tak daleko od vás – žijí. Tuhle pestrou, provokativní, zábavnou, vtipnou mozaiku plnou nečekaných rozuzlení přečtete jedním dechem. I když si bere na paškál i vážná témata.

Autorka: Michaela Mlíčková Jelínková

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-257-2708-9
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Maličkost pro premiéra a jiné povídky vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Michaela Mlíčková Jelínková vystudovala mezinárodní vztahy a diplomacii na VŠE a postgraduálně evropská studia na prestižní francouzské univerzitě Sciences Po. Přes patnáct let se pracovně pohybuje mezi Prahou a Bruselem. Díky tomu poznala zákulisí mezinárodní diplomacie, institucí EU, ale také IT byznysu či neziskové sféry. Postupně se rozhodla psát něco více než tiskové zprávy a také se stala profesionální cukrářkou. Několik let úspěšně publikovala na blogu časopisu Respekt. Její povídka „Objev“ zabodovala v r. 2014 v celostátní literární soutěži. V r. 2017 vyšla v nakladatelství Grada její první knížka pro děti Dobrodružství pana Kolečka – Pohádky od Hvězdy (ukázka z knihy na našem webu). Maličkost pro premiéra a jiné povídky je její první knihou pro dospělé čtenáře.

Zdroj informací: Argo

————————————————

Člověk by si řekl, že sto jedna let už představuje věk, při kterém si tělo zaslouží trochu odpočinku. Pro Alana Karlssona to však neplatí. Od jeho úniku z domova důchodců uběhl celý rok a nyní si užívá života na Bali. Tedy až do chvíle, než se s přítelem Juliem ocitne v horkovzdušném balonu bez pilota…

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět

Přesně před rokem utekl stoletý Alan Karlsson z domova důchodců v Malmköpingu. Teď si se svým přítelem Juliem užívá života na Bali. Tedy až do chvíle, než se Julius rozhodne připravit Alanovi oslavu narozenin. Horkovzdušný balon, kterým si chtějí vyrazit, totiž odletí bez pilota a Alan s Juliem se ocitnou na širém moři. A když je zachrání severokorejská loď, pašující uran, je jasné, že několik významných politiků bude mít znovu plné ruce práce.
Jonas Jonasson dlouho odolával naléhání svého hlavního hrdiny na pokračování životního příběhu, až nakonec podlehl, aby mohl vyprávět, jak se věci mají, a nepřímo, jak by se raději měly mít.

Autor: Jonas Jonasson
Přeložila: Hana Švolbová

Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 134×210 mm
ISBN: 978-80-87697-59-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět vydalo nakladatelství Panteon.

Ukázka z knihy

S životem v luxusu na rajském ostrově by se spokojil kdokoli. Jenže Alan Karlsson nikdy nebyl kdokoli a během stoprvého roku svého života neměl nijak v úmyslu se kýmkoli stát.
Nějakou dobu ho bavilo jen tak posedávat v lehátku pod slunečníkem a na požádání dostávat drinky všemožných barev. Obzvlášť když vedle seděl jeho nejlepší a jediný kamarád, nenapravitelný zlodějíček Julius Jonsson.
Ale starého Julia a ještě staršího Alana brzy omrzelo, že nedělají nic jiného, než že si užívají miliónů, které si přivezli v kufru ze Švédska. (str. 7)

Stáhněte si kompletní ukázku.

Přečtěte si u nás také recenzi na první díl: Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Nahlédnout můžete i do autorových knih Analfabetka, která uměla počítat a Zabiják Anders a jeho přátelé.

————————————————

Každý svědomitý majitel domácího mazlíčka si pravděpodobně už nejednou řekl, že by chtěl žít jako on. Dave Barry se tím rozhodl skutečně řídit a odkoukat pár triků od své fenky Lucy. Formou vtipných, avšak moudrých Psích rad pro šťastný život to nyní zkouší naučit i nás.

Psí rady pro šťastný život

Užívejte si, buďte nad věcí a hlavně neztrácejte nadšení!
Mějte knihu po ruce v případě, že se někdo kolem vás potřebuje od srdce zasmát.
Dave Barry, sloupkař, nositel Pulitzerovy ceny a autor bestselleru Rukověť správného chlapa, nám na základě pozorování své milované a prudce inteligentní feny Lucy pomáhá odhalit, jak stárnout s grácií.
Dave Barry se pokouší poučit od svého psa Lucy, jak prožít život co nejlépe, tváří tvář překážkám a výzvám přicházejícím s životem po středním věku. Dave se probírá svými dospělejšími lety s milým humorem a nadhledem, od kapitoly „Najděte si nové kamarády“ (což se jemu samému nedaří, protože nedokáže překonat svůj odpor k lidem) až k „Nepřestávejte se bavit“ (kde popisuje své celoživotní členství v pochodové jednotce, která se zúčastnila mnoha přehlídek včetně Obamovy inaugurace.) Lucy Davea učí, jak žít v přítomnosti, jak se oprostit od denních strastí a jak se cítit dobře ve vlastní kůži.
Ať už se nám Dave Barry snaží poradit, abychom „Věnovali pozornost lidem, které milujeme“ (i když náš mozek právě neposlouchá), nebo se rozhoduje, že „Hodí vztek za hlavu“, je to k popukání.
Knížka Psí rady pro šťastný život je vtipným a moudrým průvodcem radostným životem.

Autor: Dave Barry
Přeložil: Jakub Futera

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 123×170 mm
ISBN: 978-80-756-5434-2
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Psí rady pro šťastný život vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Takže se ze mě prakticky okamžitě stal milovník psů. Dalším rodinným psem po Mistralovi byl Herbie, rasa smíšená, patrně kříženec německého ovčáka a letadlové lodi. Byl obrovitý. Naštěstí zároveň velice přítulný, přestože svou hlučností někdy děsil návštěvníky, kteří nemohli vůbec tušit, jak neškodný je.
„Herbie!“ řval jsem. „Okamžitě toho pošťáka pusť!“
Většinou poslechl. „Hodnej pejsek!“ (str. 7, 8)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Dave Barry se proslavil jako autor humoristických sloupků floridských novin Miami Herald, za něž získal v roce 1988 Pulitzerovu cenu. Je autorem mnoha bestsellerů, česky vyšly knihy fejetonů Dave Barry si na to musí sednoutDave Barry je z Marsu a z VenušeRukověť správného chlapa a román Velký průšvih. Jeho knihy jsou plné vtipných a bystrých postřehů k aktuálním tématům současnosti, banálních příhod s absurdními konci a sarkastického komentování každodenního života.

Zdroj informací: Jota

————————————————

Dospělým jsme přichystali zábavu na mnoho večerů a nesmíme zapomenout ani na děti. Díky kouzelnému válečku na bubliny se malý Fridolín vydá do pohádkové země jménem Bambólie. Tam ho čeká řada napínavých dobrodružství a nových přátelství. Co je ale hlavní – také notná dávka legrace!

Fridolín a kouzelný Bambola

Malý Fridolín dostane od svého dědečka k narozeninám kouzelný váleček.
Když z něj před spaním vyfoukne svou první bublinu, čeká ho velké překvapení. Ve snu se mu objeví kulatý, duhový Bambola s kšiltovkou na hlavě, který ho vezme do pohádkové Bambólie. Společně pak prožijí neuvěřitelná dobrodružství a stanou se z nich nerozluční přátelé.
Neobyčejnou cestou za velkým dobrodružstvím je bude provázet také mazaný kámen Žulík, slečna Jahodová a Borůvková, vysoký Snopík, kulaťoučký Hrouda, Šišák ze staré borovice a spousta dalších kamarádů. Zažijete s nimi bláznivou olympiádu, neuvěřitelnou neckyádu, záhadnou kuličkovanou, ale zahrajete si na detektivy. Zkrátka čeká vás spousta napětí, poučení, ale i pěkný kopec legrace.
A navíc, zažili jste už někdy takovou bláznivou zemi, kde je zároveň léto i zima? Pokud ne, pak tedy vítejte v Bambólii!

Autor: Luboš Procházka
Ilustroval: Václav Ráž

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-271-2204-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Fridolín a kouzelný Bambola vydalo nakladatelství Bambook.

Ukázka z knihy

Fridolin-a-kouzelny-Bambola-ukazka

 

Prohlédněte si více ukázkových stránek.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoktor v domě (audiokniha)

Gordon, Richard

Radioservis, 2019

zobrazit info o knizeMaličkost pro premiéra a jiné povídky

Jelínková, Michaela Mlíčková

Argo, 2019

zobrazit info o knizeStojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět

Jonasson, Jonas

Panteon, 2019

zobrazit info o knizePsí rady pro šťastný život

Barry, Dave

Jota, 2019

zobrazit info o knizeFridolín a kouzelný Bambola

Procházka, Luboš

Grada, 2019

Napsat komentář