Tajemná světová historie

tipy
I když v dnešním světě vládne věda, stejně se vyskytují tajemné věci, které neumíme vysvětlit. Historie je na různá tajemství a záhady ještě bohatší. Prozkoumejte s námi ty části historie, které vaší pozornosti pravděpodobně dosud unikaly. Jsou opředené tajemnem…

Kniha Říše letního měsíce je jednou z mála knih, která vám přiblíží ne moc známou problematiku o bojích mezi americkými osadníky a indiány z kmene Komančů.

Říše letního měsíce

Vzestup a pád národa Komančů
Autor: S.C. Gwynne
Přeložil: Eva Maršíková

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-257-2637-2
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Říše letního měsíce vydalo nakladatelství Argo.

Komančové byli nejmocnějším indiánským kmenem v amerických dějinách. Proslavili se nedostižným jezdeckým i válečným uměním a legendární bojovností, dokázali zarazit rozpínání španělského impéria z Mexika i francouzských kolonistů z Louisiany. Anglosaští osadníci na obranu proti Komančům založili jednotky texaských hraničářů. V téže době byla také vynalezena převratná nová zbraň – šestiranný kolt –, která do bojů výrazně zasáhla.
V druhé, komornější rovině knihy autor vypráví pozoruhodný příběh „bílé squaw“ Cynthie Ann Parkerové, kterou v devíti letech unesli indiáni, a jejího syna Quanaha Parkera, jenž se stal posledním a největším náčelníkem Komančů. Vzestup a pád národa Komančů se dotýká éry španělského kolonialismu v Novém světě, americké občanské války, masové likvidace bizoních stád a rozvoje železnice v USA. Nabízí však především napínavé vyprávění o souboji nespoutaných vládců Velkých plání s dobyvačnou bílou civilizací a usiluje o objektivní historický přístup k tomuto složitému a citlivému tématu.

„Mimořádné dílo… Vzestup a pád národa Komančů je knižní zjevení; když si ho přečtete, zůstane vám na džínách prach a krev.“

- The New York Times Book Review

O autorovi

S. C. Gwynne se narodil roku 1953 v Massachusetts, vystudoval historii na Princetonu a tvůrčí psaní na Univerzitě Johnse Hopkinse. Pracoval jako novinář pro časopisy Time a Texas Monthly. Mezi jeho další knihy patří Rebel Yell: The Violence, Passion, and Redemption of Stonewall Jackson a The Perfect Pass: American Genius and the Reinvention of Football. Žije a pracuje v texaském Austinu.

Zdroj: nakladatelství Argo

O nakladateli

argoNakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů.
Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

————————————————

Vydejte se za tajemstvím pokladů! Kniha Největší poklady světa vám nabídne příběhy všech legendárních světových pokladů, které se většinou dodnes nenašly, i když po nich lidé pátrali celá staletí.

Největší poklady světa

Prokleté, bájné a odcizené bohatství
Autor: Javier Martínez-Pinna
Přeložil: Vladimír Medek

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-776-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Největší poklady světa vydalo nakladatelství Alpress.

Vydejte se s námi objevit hroby Alexandra Velikého, Attily nebo Čingischána. Podlehněte honbě za zlatem uloupeným piráty. Pokuste se rozluštit indicie k pokladu v Rennes-le-Château, které zanechal opat Sauniere. Kniha španělského historika živě líčí příběhy nejhledanějších pokladů od předkolumbovského El Dorada, národu Inků, bohatství templářů až k utajeným skvostům třetí říše.

Poté co dorazili na Kubu, Španělé zjistili, že na americké pevnině existuje kultura vyššího řádu. Dolehly k nim zprávy o dobře organizovaných městech hájených bojovnými indiány připravenými klást odpor, aby uchránili svůj způsob života. Ale co bylo ještě důležitější, v oněch nových městech bylo zlato, spousty zlata, což vzbudilo chamtivost dobyvatelů. Roku 1518 vyplulo první loďstvo, jež prozkoumalo mexické pobřeží, především poloostrov Yucatán. To stačila postřehnout skupinka Aztéků, kteří bez váhání poslali podrobnou zprávu svému králi Montezumovi II.

Prolistujte si celou ukázku!

O nakladateli

alpressNakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘíše letního měsíce
Vzestup a pád národa Komančů

Gwynne, S.C.

Argo, 2019

zobrazit info o knizeNejvětší poklady světa
Prokleté, bájné a odcizené bohatství

Martínez - Pinna, Javier Martínez

Alpress, 2019

Napsat komentář