Pestrobarevný pohádkový svět

deti
Vítejte v pohádkovém světě, kde se fantazii meze nekladou. A nezáleží na tom, zda se jedná o příběhy z pera Boženy Němcové či pletené z vlny kouzelné babičky. Odvážnější se mohou vydat do pralesa za Kočkoládou a nebo se seznámit s medvědí maminkou.

Božena Němcová a její pohádky patří mezi zlatý poklad české literatury. Nakladatelství SUN je vydalo v souborném vydání, do nějž zařadilo nejen klasické pohádky, ale i méně známé báchorky.

Krásná knížka největší české pohádkářky Boženy Němcové přináší klasické národní pohádky. Vedle pohádek, jako jsou Neohrožený Mikeš nebo O princezně se zlatou hvězdou na čele, se představují báchorky, jako například O labuti nebo O tom, jak Jaromil ke štěstí přišel. Vypravěčské umění Boženy Němcové umocňují secesní ilustrace Artuše Scheinera.

Ukázka z knihy

Narodni pohadky

Narodni pohadky 1

Národní pohádky

Autorka: Božena Němcová
Ilustrátor: Artuš Scheiner

Počet stran: 109
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-756-7353-4
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Národní pohádky vydalo nakladatelství SUN.

O autorce

Božena Němcová, rozená Barbora Novotná, byla česká spisovatelka. Je považována za zakladatelku novodobé české prózy. Velice milovala svou babičku, v jejíž blízkosti strávila dětství a o níž napsala svou nejslavnější knihu s názvem Babička. Byla provdána za Josefa Němce, jemuž porodila tři děti a těžce manželství s ním snášela. Velice podporovala národní obrození a vlastenectví. Je to jedna z nejvýznamnějších spisovatelek českých dějin. Zanechala po sobě významný životní i literární odkaz.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Pohádková babička upletla sedm kouzelných příběhů, ve kterých nechybí napětí ani humor. Doprovází je povedené ilustrace, z nichž některé mají komiksovou podobu.

V této knížce najdete sedm kratších pohádek pro velké i malé, které pohádková babička upletla z kouzelné vlny. Setkáte se s princi, krásnými a chytrými princeznami, čerty, čarodějnicí, ale i s nejrůznějšími zvířátky.
Příběhy jsou inspirované klasickými pohádkami, nechybí v nich humor ani napětí a jistě budete překvapení, jak to všechno dopadne. Text knihy doprovázejí půvabné ilustrace
Petry Vybíhalové, některé v komiksové formě, která umožňuje dětem si děj pohádky samostatně převyprávět.

Pletené pohádky

Autorka: Vlasta Žáčková
Ilustrátorka: Petra Vybíhalová

Počet stran: 68
Vazba: vázaná
Formát: 166×206 mm
ISBN: 978-80-88104-48-3
Doporučená cena: 176 Kč

Knihu Pletené pohádky vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

————————————————

Hlavní hrdinové Natálka a Tom se po zvolání „Kočkoláda!“ dostávají do úplně jiného světa. Seznámí se s novými přáteli a díky putování pralesem zjistí mnoho nového.

V pátek se dá vždycky očekávat to nejlepší. Kdo by ale věřil, že z babiččiny půdy je to jenom krůček do nejhustějšího pralesa ze všech hustých pralesů. Stačí jen zavolat: „Kočkoláda!“
Když jednoho pátečního odpoledne Natálka s Tomem objeví mezi starým haraburdím malý vyřezávaný domeček, začne tím jejich neuvěřitelné pralesní putování za zázračnou medicínou. Kromě toho, že poznají novou kamarádku Lavandulu a tajemného Kočkoládu, zjistí také, že na některé věci je i zázračná medicína krátká.
Příběh jako vystřižený z toho nejbláznivějšího snu doprovodila ilustracemi oblíbená ilustrátorka
Markéta Vydrová.

Ukázka z knihy

Byl pátek 4. července a už několikátý den bez přestávky  pršelo a pršelo… Tom klečel na lavici u okna, díval se ven a nudil se. Pruhovaný tygr, kterého zahlédl v úterý, jak se pomalu a neslyšně plíží mezi keři na konci zahrady, nebyl k nalezení. Tygři asi nemají rádi mokro a déšť, napadlo ho. Jsou to přece kočkovité šelmy a kočky vlhko nesnášejí. Ale platí to i pro tygry? Až přijedu domů, musím se podívat do nějaké encyklopedie, jestli je to pravda.

Patecni cesta za Kockoladou 1

Podívejte se na zbytek naší ukázky.

Páteční cesta za Kočkoládou

Autorka: Iva Gecková
Ilustrovala: Markéta Vydrová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-0745-2
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Páteční cesta za Kočkoládou vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte na další ukázku.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná kniha (naše ukázka), Čertí babička (naše ukázka), Jak to chodí v psí školce (naše ukázka) či Štěpán Kobliha není žádná bábovka (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Seznamte se s maminkou malého medvídka. Ta je jeho v očích tou nejsilnější a nejmilejší maminkou na světě. Nicola Kentová si připravila pro malé i velké čtenáře krásnou knížku pojednávající o vztahu mezi dětmi a rodiči.

Věnováno všem maminkám.
Medvídkova maminka má velikou sílu – je ze všech maminek na světě nejsilnější. Představte si, že unese všechny jeho poklady, které méďa venku nasbírá. A že jich je! A taky je moc hodná. Ochotně pomůže všem svým kamarádům i známým – zebře s nákupem, slonovi s kobercem, a poradí si dokonce i s piánem paní Plameňákové! Je prostě úžasná. Ale i ten největší silák si někdy musí odpočinout – a i ta nejsilnější maminka občas potřebuje, aby někdo pomohl jí…
Roztomilá obrázková knížka plná zvířátek a legračních situací potěší děti i jejich rodiče. Zábavný a zároveň dojemný příběh o vztahu dítěte a rodiče doprovázejí půvabné barevné ilustrace.

Ukázka z knihy

Moje maminka je nejsilnejsi na svete 1

Moje maminka je nejsilnejsi na svete

Ohlasy na knihu

Příběh dojemný a sladký jako med. Nejvíce však v knize září ilustrace v pestrých bonbonových barvách, plné vtipných detailů (včetně ohromujícího leteckého pohledu na maminčinu přeplněnou tašku).

- The Guardian

Moje maminka je nejsilnější na světě

Autorka a ilustrátorka: Nicola Kentová
Přeložila: Petra Žallmanová

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 221×277 mm
ISBN: 978-80-7577-746-1
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Moje maminka je nejsilnější na světě vydalo nakladatelství Host, kde najdete i další ukázky.

O autorce

Nicola Kentová pochází z Velké Británie. Než si splnila svůj sen a stala se autorkou a ilustrátorkou dětských knih, deset let pracovala jako televizní producentka pro BBC a Channel 4. Po narození dětí se zapsala na prestižní Cambridge School of Art, kterou vystudovala s vyznamenáním. Moje maminka je nejsilnější na světě (2018) je její první knížkou.

Zdroj informací: nakladatelství Host


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNárodní pohádky

Němcová, Božena

SUN, 2019

zobrazit info o knizePletené pohádky

Žáčková, Vlasta

Agentura KRIGL, 2019

zobrazit info o knizePáteční cesta za Kočkoládou

Gecková, Iva

Grada, 2019

zobrazit info o knizeMoje maminka je nejsilnější na světě

Kentová, Nicola

Host, 2019

Napsat komentář