Získejte vyšetřování plné podivných stop

clona-perex
Když je v horském jezeře nalezena tělo dvaadvacetileté Vivan Bergové v baletním kostýmu, objevuje se první z mnoha otázek, na které bude potřeba najít odpověď. Odhalí Holger Munch a Mia Krügerová pachatele, který zanechává neobvyklé stopy?

Baletní scéna uprostřed jezera

V horském jezeře je nalezena zavražděná baletka. Opodál stojí prázdný fotoaparát, v jehož čočce je vyryté číslo. O pár dní později najde recepční pochybného hotýlku v jednom z pokojů mrtvého saxofonistu. Stopy ukazují na stejného pachatele, který zanechává policii podivné vzkazy. Detektiv Holger Munch proto k případu přizve zkušenou vyšetřovatelku Miu Krügerovou. Společně musí zastavit vyšinutého vraha dřív, než si vyhlédne další oběť.

 

Clona

Autor: Samuel Bjork

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Daniela Mrázová
Počet stran: 368
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2019
ISBN: 978-80-259-1063-4

Přečtěte si více o knize Clona, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

„Jde o tu dívku v jezeře?“
„Ano. Takže o tom víš?“
Život na Røa ukolébal Muncha k nečinnosti, přebýval ve své bublině a snažil se držet si realitu od těla, jenže před touhle událostí se nedalo uniknout. Byly jí plné noviny. Dívka v baletním kostýmu nalezená v horském jezeře daleko od lidí.
„Tak trochu,“ odpověděl Munch. „Víme, kdo to je?“
„Vivan Bergová, dvaadvacet let, se stálým angažmá ve státním baletu.“
„Podívejme se,“ podotkl Munch. „Takže byla z Osla?“
„Vlastně z Bodø, ale bydlela v Oslu, proto Mikkelson chce, abychom ten případ převzali my.“
„Pohřešoval ji někdo?“ zeptal se Munch. Cítil, že se vrací do práce.
Policejní mozek.
Dívka v baletním kostýmu?
V jezeře daleko v horách? (str. 21)

 

O autorovi

Pod pseudonymem Samuel Bjork se skrývá úspěšný norský spisovatel, dramatik, zpěvák a textař Frode Sander Oien (* 1969). Svou první divadelní hru napsal v jedenadvaceti letech, od té doby vedle dalších her vydal dva vysoce hodnocené romány: Pepsi Love (2001) a Speed k snídani (2009), natočil šest hudebních alb, věnuje se také výtvarnému umění a překládá Shakespeara. Jeho první detektivka V lese visí anděl (2013, č. 2015) se hned po vydání stala hitem v celé Skandinávii. Následně tento vrstevnatý a propracovaný detektivní román, v němž uvádí na scénu dvojici detektivů Holgera Muncha a Miu Krügerovou, vyvolal obrovskou vlnu mezinárodního zájmu a již byl přeložen do více než třiceti jazyků. Druhý detektivní případ, který Holger s Miou vyšetřují v románu Sova (2015, č. 2016), se vyznačuje právě tak promyšlenou a napínavou zápletkou, ale navíc odhalí mnohé z osobního života obou hlavních hrdinů. Ve třetí knize s názvem Clona (2018, č. 2019) se osobní záležitosti vyšetřovatelů proplétají s případy více, než by si kterýkoli z nich přál…
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Clona

Tělo mladé ženy v baletním kostýmu nalezené v jezeře v horách působí samo o sobě dost podivně, a navíc opodál je nalezen fotoaparát, v jehož čočce je vyryté číslo. A ani stopy, které policie posbírá během vyšetřování případu mrtvého saxofonisty, nejsou o nic méně neobvyklé a tajemné. Právě to vede detektiva Holgera Munche k přesvědčení, že obě vraždy má na svědomí stejný pachatel a šanci dopadnout ho by mohla přinést snad jen spolupráce s Miou Krügerovou. Přečtěte si, zda tato dvojice zkušených vyšetřovatelů dokáže uzavřít i svůj nejnovější případ, v knize norského spisovatele Samuela Bjorka.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Clona vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Clona
probíhá od 12. do 25. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Clona

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeClona

Bjork, Samuel

Plus, 2019

Napsat komentář