Teorie attachmentu v partnerských vztazích

Citove pouto
Teorie citového přilnutí v partnerských vztazích pomůže čtenáři najít, pochopit a hlavně udržet fungující partnerský vztah. Navíc prostřednictvím testu odhalí vlastní typ citového pouta. Vždyť většina z nás chce najít trvalou lásku…

Poznejte svůj typ citového pouta a najděte trvalou lásku.
Dnes už víme, že touha být připoután k partnerovi je přirozená lidská potřeba, kterou máme zakódovanou v genech. Teorie attachmentu podložená více než dvěma desetiletími výzkumu odhaluje vliv citového pouta vytvořeného v raném dětství na naše partnerské vztahy v dospělosti. V této knize najdete praktický návod (a test) jak rozpoznat vlastní typ citového pouta i vzorce attachmentového chování u svého partnera. Dozvíte se, jak se vyhnout úzkostně‑vyhýbavé pasti, proč lidé s jistým citovým poutem mohou být dobrým partnerem pro každého a jak využít efektivní komunikaci ve vztahu.
Skrze porozumění teorii attachmentu si můžete najít – a udržet – hluboce uspokojující partnerský vztah, místo abyste ponechali jeden z nejdůležitějších aspektů svého života náhodě.

Ukázka z knihy

Všechny tyto příběhy vyprávějí o bolesti, kterou vztahy přinášejí a zasahují nás v samé podstatě našeho bytí. Nemáme pro ně vysvětlení a nenapadají nás žádná vhodná řešení. Zdá se nám, že každý z nich je zcela jedinečný a osobitý. Tyto příběhy vyprávějí o různých lidech, jejichž problémy mohou pramenit z nekonečného množství nejrůznějších příčin. Pokud bychom jim chtěli jako terapeuti porozumět, museli bychom všechny zúčastněné nejprve dobře poznat, seznámit se s jejich minulostí, s jejich předchozími partnerskými vztahy či osobnostními charakteristikami. Tak nás to učili a tak jsme tomu věřili až do chvíle, kdy jsme objevili něco zcela jedinečného. (str. 16)

Citové pouto

Teorie attachmentu v partnerských vztazích
Autoři: Rachel Heller, Amir Levine
Přeložili: Jana Kovařovicová, Michal Strenk

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7370-503-9
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Citové pouto vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.


Nakladatelství Synergie Publishing SE působí na českém trhu již téměř 20 let a za tu dobu vydalo několik stovek titulů v oblasti inspirace, poznání a spirituality. Mnohé z těchto knih se okamžitě staly bestsellery. Mezi kmenové autory patří Doreen Virtue, Ciro, Marchetti, Menna Van Praag, Esther a Jerry Hicks, Louise L. Hay nebo David Deida.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCitové pouto
Teorie attachmentu v partnerských vztazích

Heller, Rachel – Levine, Amir

Synergie Publishing SE, 2019

Napsat komentář