Zdravé kuchtění s radostí

jidlo2
Na začátku roku si hodně z nás dává předsevzetí držet dietu, abychom zhubli, nebo začít žít zdravě. Aby nevyšla naše snaha naprázdno, můžeme sáhnout po inspirativních knihách, v nichž najdeme tipy na zdravé a chutné recepty.

Před dvěma lety se na pultech knihkupectví objevila revoluční kniha Jak nezemřít. Radila, jak se díky zdravému způsobu života vyhnout největším zabijákům. Autoři se na ni rozhodli navázat i kuchařkou, která obsahuje celou řadu receptů na zdravá jídla.

V knize naleznete „denní silnou dvanáctku“ Michaela Gregera, což jsou nejlepší ingredience, které váš život prodlouží o několik let, a kuchařka Jak nezemřít se jistě stane základním zdrojem inspirace ve všech zdravých kuchyních.

Ukázka z knihy

Jak nezemrit kucharka

Jak nezemrit kucharka 1

Jak nezemřít: Kuchařka

Kuchařka, 100 receptů na prevenci a odvrácení nemocí
Autoři: Michael Greger, Gene Stone, Robin Robertson
Přeložila: Jana Loudová

Počet stran: 250
Vazba: vázaná
Formát: 192×232 mm
ISBN: 978-80-8111-503-5
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Jak nezemřít: Kuchařka vydalo nakladatelství Noxi.

O autorech

Michael Greger  je lékař, autor a celosvětově uznávaný řečník, který hovoří o hned několika důležitých tématech týkajících se veřejného zdraví. Je autorem New York Times bestselleru Jak nezemřít (ukázka) a vede NutritionFacts. org, první webovou stránku svého druhu, která je nezisková a založená na vědeckých poznatcích a která denně zdarma přináší videa a články o nejnovějších objevech ve výživě.
Gene Stone napsal mnoho knih o ochraně zvířat a rostlinné stravě, včetně New York Times bestselleru Forks Over Knives. Je také spoluautorem knihy Jak nezemřít, The Engine 2 Diet a Living the Farm Sanctuary Life.
Robin Robertson vytvořila mnoho receptů a napsala více než dvacet kuchařek, včetně Vegan on the Cheap, 1000 Vegan Recipes a Quick Fix Vegan. Než se stala odbornicí na kuchařky, pracovala jako šéfkuchařka a učitelka vaření. Je také autorkou rubriky „The Global Vegan“ v časopise VegNews.

Zdroj informací: nakladatelství Noxi

————————————————

Unavují vás už různé diety, které nezabírají a většinou se při jejich držení jen trápíte? Zkuste Ketodietu, při které v těle dojde k nastartování tzv. ketózy, a kila jdou sama dolů.

Chtěli byste rychle shodit přebytečná kila, ale neláká vás představa měsíců hladu, odpírání a jednotvárného jídelníčku? Vyzkoušejte ketogenní neboli proteinovou dietu, která staví na přirozeném spalování tuků v těle. Zjistěte, jak vlastně ketóza funguje, co byste měli do svého jídelníčku zařadit a co z něj naopak vynechat. S více než sto recepty, které zvládne opravdu každý, zhubnete snadno, zdravě, a hlavně s chutí.

Ukázka z knihy

Obezita, ať chceme nebo ne, není jen estetický problém, především je to nemoc. Na tom se shodují všichni odborníci. Významně souvisí s větším výskytem cévních mozkových příhod i onemocnění srdce a cév, s diabetem, klouby musejí nosit větší hmotnost a nelíbí se jim to, dokonce podle posledních výzkumů našli lékaři souvislost také s některými onkologickými chorobami. A tak rozhodně stojí za to se zamyslet a zkusit se sebou něco udělat. (str. 10)

Ketodieta

Jak zhubnout rychle, s chutí a bez hladu
Autorka: Jana Ulíková

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 173×228 mm
ISBN: 978-80-7597-334-4
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Ketodieta vydalo nakladatelství XYZ. A nezapomeňte na ukázku.

————————————————

Přivítejte ve své kuchyni superpotravinu Avokádo! S pomocí kuchařky, která obsahuje padesát receptů, můžete popustit uzdu fantazii a připravit si avokádo na různé způsoby.

50 snadných a chutných receptů vás seznámí s fenoménem zdravého a chutného vaření, superpotravinou avokádem!
Vyzkoušejte ho teplé i studené, naslano i nasladko – vaření s avokádem totiž skýtá mnohem víc možností, než se na první pohled zdá.
Popusťte uzdu fantazii a obohaťte svou snídani, oběd i večeři o pokrmy založené na této náloži vitamínů s vynikající chutí.

Ukázka z knihy

Avokado 2

Avokado 1

Můžete si prolistovat další recepty díky ukázce.

Avokádo

50 skvělých receptů z nejzdravějšího ovoce světa
Autoři: Petr Sýkora, Denisa Voborová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 136×186 mm
ISBN: 978-80-7428-336-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Avokádo vydalo nakladatelství Plot v edici Prostřeno.

————————————————

Neexistuje snad větší oblast plná tolika mýtů, jako zdravá strava a cvičení. Právě na ně se zaměřil David Eggers ve své knize a snaží se předložit rady, které snad opravdu pomohou.

Tahle kniha vám změní pohled na zdravý životní styl: Pokud chcete být opravdu fit, neměli byste běhat, cpát se sacharidy, věnovat se pilates nebo jíst pětkrát denně. Autor, jehož předchozí kniha Just ride je považována za „cyklistickou bibli“ (Dave Eggers, New York Times Book Review), se tentokrát popasoval s mnohem větší výzvou a třicetileté zkoumání zdravého životního stylu podrobil rázné kritice ve 100 krátkých kapitolách pomocí nejnovějších výzkumů vyvrací tradiční i novodobé mýty o výživě a sportu, aby dal čtenářům stejný počet skvělých rad, jak si zařídit dobrý život: Jak cvičit, jíst a žít! P.S. A nezáleží na tom, kolik je vám let!

Ukázka z knihy

V druhé polovině devadesátých let, když mi bylo kolem pětačtyřiceti, jsem si všiml, že kombinace dokonalé stravy a cvičení, které jsem se držel skoro třicet let, najednou přestala fungovat. Třicet let jsem se vyhýbal sladkostem, cpal se ovesnými otrubami, celozrnným pečivem, bílky, libovým masem, čerstvým ovocem, nízkotučnými mléčnými výrobky a saláty bez zálivek. Třicet let jsem se jednu až tři hodiny denně mořil a potil na cvičení. Každý den jsem jezdil na kole, zničil pod sebou NordicTrack a otráveně lezl na veslařský trenažér, protože ani na něm mi nestoupal tep tak, jak jsem chtěl.(str. 13)

Neběhej, dej si slaninu

Zesílíš! Zeštíhlíš! Jaképak copak.
Autor: Grant Petersen
Přeložil: David Koranda

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 114×228 mm
ISBN: 978-80-204-4994-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Neběhej, dej si slaninu vydalo nakladatelství Mladá fronta.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak nezemřít: Kuchařka
100 receptů na prevenci a odvrácení nemoc

Greger, Michael – Stone, Gene

Noxi, 2018

zobrazit info o knizeKetodieta
Jak zhubnout rychle, s chutí a bez hladu

Ulíková, Jana

XYZ, 2019

zobrazit info o knizeAvokádo
50 skvělých receptů z nejzdravějšího ovoce světa

Sýkora, Petr – Voborová, Denisa

Plot, 2018

zobrazit info o knizeNeběhej, dej si slaninu
Zesílíš! Zeštíhlíš! Jaképak copak.

Petersen, Grant

Mladá fronta, 2018

Napsat komentář