Zahrajte si o nové vydání povídek Šimka a Grossmanna

povidky-perex
Miloslav Šimek a Jiří Grossmann tvořili nezapomenutelnou humoristickou dvojici jak na literárním poli, tak na divadelních prknech. Pokud máte jejich parodie a grotesky rádi, nemělo by vám chybět kompletní vydání společných povídek.

Povídky, které pobaví i po letech

Besídka zvláštní školy, Návštěva cirkusu, třicet šest povídek Jak jsme přechovávali bělogvardějce, to je kompletní vydání povídek Š+G, které doplňuje oddíl divadelní politické satiry Pupáci.

Knihu uzavírá vyprávění Miloslava Šimka o tom, jak společně s Jiřím Grossmannem psali parodie, karikatury a grotesky ze života rodiny, školy a společnosti.

 

Povídky

Autoři: Miloslav Šimek, Jiří Grossmann

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Ilustrace: Michal Hrdý
Počet stran: 240
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 1/2019
ISBN: 978-80-7244-430-4

Přečtěte si více o knize Povídky, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorech

Miloslav Šimek (* 7. března 1940 Praha – † 16. února 2004 Praha) byl přední český komik, humorista a spisovatel. Vystudoval pedagogiku, stal se z něj učitel dějepisu, češtiny a výtvarné výchovy. Původně se hlásil na práva, ale nepřijali ho kvůli špatnému kádrovému profilu. Na vysoké škole se potkal s Jiřím Grossmannem, se kterým pak vystupovali v Semaforu. Popularitu jim přinesl autorský pořad Návštěvní dny. Během vojenské služby působil Šimek ve vojenském divadelním souboru, po vojně se s Grossmannem dali znova dohromady a jejich spolupráce trvala až do Grossmannovy smrti v roce 1971. Miloslav Šimek pak v Semaforu působil společně s Luďkem Sobotou a Jiřím Krampolem. Poté, co divadlo opustil, spolupracoval Šimek se Zuzanou Bubílkovou.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

Jiří Grossmann (* 20. července 1941 Praha – † 5. prosince 1971 Praha) byl herec, zpěvák, textař a hudebník. Studoval na Českém vysokém učení technickém a po večerech hrál v klubu Olympik. V té době se seznámil s Miloslavem Šimkem a začaly vznikat jejich první společné texty. Do divadla Semafor nastoupili v roce 1968, popularitu získali díky autorskému pořadu Návštěvní dny. Jiří Grossmann zemřel v mladém věku na Hodgkinovu nemoc (nádorové onemocnění mízních uzlin).
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Povídky

Miloslav Šimek a Jiří Grossmann se potkali na vysoké škole, a protože měli rádi stejný druh humoru, začali společně psát parodie a grotesky ze života. Ty se záhy staly velmi oblíbené a popularitě se těší i v dnešní době. Vyšly v mnoha vydáních a vy si o to nejnovější s ilustracemi Michala Hrdého můžete zasoutěžit.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Povídky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Povídky
probíhá od 3. do 9. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o dvě knihy humoristických Povídek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePovídky

Šimek, Miloslav - Grossmann, Jiří

Šulc-Švarc, 2019

Napsat komentář