Získejte Arabellino první vesmírné dobrodružství

arabella-z-marsu-perex
Když se na konci sedmnáctého století uskutečnila první expedice na Mars, ukázalo se, že bude velmi výnosné tu zbudovat britskou kolonii. A právě ta je domovem Arabelly, která neváhá pro její záchranu riskovat i vlastní život.

Nástrahy života ve vesmíru

Od doby, kdy Newton pozoroval bublinu, která stoupala z jeho vany, lidstvo objevuje hvězdy. Když král William III. pověřil kapitána Williama Kidda, aby na konci sedmnáctého století uskutečnil první expedici na Mars, ukázalo se, že vesmírné mise jsou proveditelné, ale i velmi výnosné.

Nyní, o jedno století později, funguje na Marsu prosperující britská kolonie.

Je domovem Arabelly Ashby, mladé ženy, která je v místních drsných podmínkách maximálně spokojená. Ale správná anglická dáma se chová jinak: netráví čas s otcem na stavbě složitých automatických strojů, ani nešmíruje svého bratra a marťanskou chůvu. A tohle chce její matka okamžitě napravit – plánuje ji přemístit do exotického světa, který Arabella nikdy neviděla: do Londýna v jakési Anglii.

Nicméně když nečekané události ohrožují její domov na Marsu, Arabella se rozhodne, že udělat správnou věc je mnohem důležitější než chování podle šablony. Přestrojí se za chlapce a připojí se k posádce Diany, lodi, která patří Mars Trading Company. Na palubě se setkává s tajemným kapitánem, kterého hned zaujme její krása i talent.

Pokud chce Arabela zachránit rodinu na Marsu, musí si poradit s rebely v posádce a zapojit se i do námořní války mezi Británií a Francií, která zuří na plné obrátky.

 

Arabella z Marsu

Autor: David D. Levine

Vydalo: Edice Knihy Omega
Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2019
ISBN: 978-80-7390-833-1

Přečtěte si více o knize Arabella z Marsu, kterou do soutěže věnovala Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský.

Edice Knihy Omega vydává klasickou českou i světovou literaturu. V produkci nakladatelství naleznete také aktuální světové bestsellery severských, britských či amerických spisovatelských hvězd.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorovi

David D. Levine je mnohonásobným držitelem literárních cen za jeho sérii mezihvězdného dobrodružství s hlavní hrdinkou Arabellou. První díl série vyšel v roce 2016 a ihned byl oceněn jako nejlepší young adult čtení s prvky fantasy. Na tento titul navázal dalšími dvěma úspěšnými pokračováními. David D. Levine patří mezi nejoceňovanější britské autory sci-fi, kde dominuje na poli krátkých povídek. Na svém kontě jich má více než padesát.
(Zdroj informací: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Arabella z Marsu

Arabella Ashby je ve svém domově v britské kolonii na Marsu maximálně spokojená a nadšeně pomáhá otci se stavbou složitých strojů, což je ale trnem v oku její matce, protože takto se přece správná anglická dáma nechová. Rozhodne se ji proto poslat do Londýna, aby ji zde převychovali, jenže Arabella o nic takového nestojí, takže uteče a připojí se k vesmírné posádce lodi Diana. A právě na její palubě si bude muset poradit s řadou nepřátel, dostat se z nebezpečných situací a zachránit svou rodinu i ostatní. Zda se jí to podaří, si přečtěte v prvním dílu sci-fi série pro mladé čtenáře Dobrodružství Arabelly Ashbyové, ze kterou David D. Levine získal hned několik literárních cen.

Ve spolupráci s Edicí Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Arabella z Marsu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Arabella z Marsu
probíhá od 21. března do 3. dubna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 sci-fi knihy pro mladé Arabella z Marsu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeArabella z Marsu

Levine, David D.

Edice Knihy Omega, 2019

Napsat komentář