Nechejte si poradit

Rady_a_tipy_pro_lepsi_zivot
Knihy v dnešních tipech vám poradí, jak zbohatnout, ale zároveň to ve vztahu k penězům nepřehánět. Pomohou vám se zdravým hubnutím a také prozradí, jak se vyrovnat se stárnutím a udržet si bystrou hlavu i ve vyšším věku.

Kniha Jak zbohatnout aneb Co chudí nevědí Vladimíra Procházky vám pomůže zatočit s chudobou, vydělávat peníze a současně si užívat života jinak než namáhavou prací. Autor píše rovněž o svém podnikání, zkušenostech a nápadech.

Jak zbohatnout aneb Co chudí nevědí

Autor: Vladimír Procházka

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7428-094-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jak zbohatnout aneb Co chudí nevědí vydalo nakladatelství Plot.

Udělejte vše pro to, aby vaše peníze pracovaly za vás a vy jste mohli strávit život jinak, než prací pro peníze. Třeba cestováním, hraním se svými dětmi nebo hledáním dárků pro své milované, udělejte to hned. Odhalte filosofii trefy a odpálkujte chudobu mimo životní hrací plochu jednou pro vždy. Poctivě analyzujte situace, abyste se vyhnuli chybám. Život není tanec, krok zpátky udělat nelze. Využijte každé příležitosti a pravidel, která jsou popsaná v této knize…

 

Vladimír Procházka

Vladimír Procházka (*1967) je český podnikatel pořádající vzdělávací přednášky, autor článků na serveru peníze.cz a také horlivý cestovatel. Žije s rodinou v Karlových Varech.

————————————————

Vztah k penězům může člověka a jeho život ovlivňovat více, než je zdrávo, ale dá se proti tomu bojovat. Cena lásky nabízí nejrůznější návrhy, jak svou situaci zlepšit a zbavit se rozličných problémů, např. dluhů.

Cena lásky

Peníze a manipulace
Autoři: Craig Buck, Susan Forward
Přeložila: Pavla Le Roch

Počet stran: 244
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1431-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Cena lásky vydalo nakladatelství Portál.

Uvažovali jste už někdy o tom, jestli peníze a vztah k nim neovlivňují váš život více, než je únosné? Většinou si to téměř neuvědomujeme, ale peníze mají velkou moc a někdy doslova podkopávají naši radost ze života, zejména pokud jde o vztahy k jiným lidem. Často je totiž používáme jako náhražku emocí, které si netroufáme přijmout a vyjádřit. Kniha je zajímavá pro všechny, kdo různým způsobem nezvládají svůj vztah k penězům, a nabízí množství návrhů, jak tuto situaci změnit k lepšímu a „peněžních démonů“ se zbavit. Pojednává o různých vzorcích finanční sebedeprivace – o sabotování vlastního úspěchu, o zadluženosti, o nutkavém chování (hráčství, posedlosti nakupováním), o situaci, kdy partnerka vydělává více než partner či kdy jeden partner nevědomě podporuje druhého, finančně nezodpovědného. V závěru každé kapitoly je uveden výčet technik, s jejichž použitím lze navodit obrat k lepšímu.

 

Ukázka z knihy

Znepokojivě velký počet žen si doslova připravuje situaci pro to, aby mohly ve svých dospělých vztazích znovu prožít tutéž deprivaci, kterou zažívaly v dětství.
Pomysleli byste si, že žena, která se cítila deprivovaná jako dítě nebo teenager, se bude snažit najít partnera, jehož láska by jí alespoň částečně vynahradila všechny věci, které jí chyběly. Místo toho většina žen, které trpí hlubokými pocity, že si nezaslouží nic dobrého, inklinuje k partnerům, kteří jako by byli předurčeni dát jim přesně to, co si údajně zaslouží: tedy velmi málo.

Přečtěte si další ukázky.

 

Susan Forward

Susan Forward je americká terapeutka a autorka několika mezinárodních bestsellerů.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.

————————————————

Toužíte zhubnout, ale nechcete si odpírat svá oblíbená jídla? Jde to, stačí se řídit doporučeními Daniela Rotha, která najdete ve čtivé a srozumitelné knize Přerušovaný půst.

Přerušovaný půst

Jezte si, co chcete, a zhubněte bez diety
Autor: Daniel Roth
Přeložila: Ivana Führmann Vízdalová

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 133×208 mm
ISBN: 978-80-8111-515-8
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Přerušovaný půst vydalo nakladatelství Noxi.

Krátký půst, dlouhý život. Tak jednoduše se dá shrnout blahodárný vliv, který na naše zdraví má několikahodinový nebo denní půst. U přerušovaného půstu se omezí příjem potravin na několik hodin denně. Přitom nemusíte počítat kalorie, ani se zříkat určitých jídel, a přesto zhubnete. Navíc si dlouhodobě utužíte své zdraví. Daniel Roth v této knize podrobně popisuje, proč je metoda přerušovaného půstu tak efektivní. Kromě zábavně uváděných poznatků různých lékařských studií a svých vlastních zkušeností nabízí v tomto knižním rádci lehce pochopitelný úvod do tohoto výjimečného druhu stravování a mnoho nápomocných tipů, aby si každý mohl najít takový typ přerušovaného půstu, který mu nejvíce vyhovuje, nehledě na to, zdali u toho nějak změní svou životosprávu a pravidelný pohyb. V této knize se dozvíte vše, co potřebujete vědět o různých metodách přerušovaného půstu, abyste mohli být dlouhodobě zdraví a štíhlí bez zatěžujících diet.

 

Ukázka z knihy

Mé první setkání s přerušovaným půstem
Zabývá-li se člověk téměř dvacet let různými oblastmi vědy o výživě, nutně dospěje k bodu, kdy si myslí, že skoro všechno už aspoň jednou slyšel nebo četl. O to překvapenější, ale i skeptičtější jsem byl, když jsem se poprvé setkal s koncepcí přerušovaného půstu.
Bylo to v létě roku 2011 a musím přiznat, že jsem – navzdory nejlepšímu předsevzetí – nebyl v příliš dobré fyzické formě. Měl jsem pět kilogramů nad svou obvyklou tělesnou hmotnost, kterou mi v době pravidelného a intenzivního silového cvičení ukazovala váha. Bohužel jsem současně pociťoval, že mám jen asi polovinu dřívějšího množství svalové hmoty, takže přibývání tukových polštářů bylo ještě větší, než by se podle nabytých kilogramů předpokládalo. (str. 15)

 

Daniel Roth

Daniel Roth 20 let pracuje v oblasti sportu a výživy. Pomohl už mnoha lidem zlepšit způsob stravování a dosáhnout vytčených atletických cílů.

Informace byly čerpány z autorových stránek.

————————————————

Mnozí z nás se děsí stárnutí, ale i když si pokročilý věk vybírá daň na těle, mysl může zůstat bystrá a svěží, záleží pouze na přístupu každého z nás. Zjistěte, jak zmírnit neblahé účinky stárnutí díky knize Nestárnoucí mozek od Johna Mediny.

Nestárnoucí mozek

Jak si uchovat bystrou mysl navzdory věku
Autor: John Medina
Přeložil: Viktor Jurek

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Formát: 168×225 mm
ISBN: 978-80-264-2359-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Nestárnoucí mozek vydalo nakladatelství CPress.

Udržet si bystrou hlavu navzdory věku je možné. Knížka vám ukáže, že i ve vyšším věku jste schopni prožívat svůj život mnohem plněji – tedy přimět k tomu váš mozek. Jaký vliv má na dlouhověkost přátelství, stres, cvičení, spánek či odchod do důchodu? Odborník na vývojovou molekulární biologii John Medina čtivě a s humorem popisuje 10 principů pro všechny, kteří na sobě projevy přibývajících let pozorují nebo si dělají starosti o své blízké. Dozvíte se, jak zmírnit neblahé účinky stárnutí nebo jak poznat, zda se začíná projevovat Alzheimerova nemoc. A taky že nikdy není příliš pozdě obejmout někoho blízkého, sepsat si, za co jste vděční, začít se učit cizí jazyk, nový tanec či cokoliv, co vás zajímá. Stárnutí si vždy vybírá daň na těle, ale ne vždy na mysli. Pokud se ke stáří postavíte čelem, může to být jedno z nejkrásnějších a nejspokojenějších období vašeho života. Začít můžete hned.

 

Ukázka z knihy

Věda nepochybně učinila velké pokroky. Například v porozumění těm roztodivným biologickým kolečkům a pružinkám, díky nimž se žralok grónský dožívá až pěti set let, zatímco my se musíme spokojit se sotva jediným stoletím. Skuteční vědci, kteří si v laboratořích pohrávají s biologickými setrvačníky zodpovědnými za stárnutí a dlouhověkost pokusných zvířat, dosáhli pozoruhodných úspěchů při prodlužování jejich života. Pak tu máme taky nevědce páchající pochybné pokusy a následně vytrubující nereálné teorie o věčném životě. Ti jsou ochotní zkusit téměř vše, tedy až na to čelit realitě. V této kapitole se podíváme na ony velké pokroky skutečné vědy. (str. 202)

Stáhněte si celou ukázku.

 

John Medina

John Medina je odborníkem na vývojovou molekulární biologii a působí jako konzultant pro výzkum. Je profesorem bioinženýrství na lékařské fakultě Washingtonské univerzity. Žije v Seattlu ve státě Washington se svou ženou a dvěma syny.

Informace byly čerpány z knižní ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za dobré ceny.

Zaujaly vás dnešní tipy plné rad? Napište nám názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak zbohatnout aneb Co chudí nevědí

Procházka, Vladimír

Plot, 2018

zobrazit info o knizeCena lásky
Peníze a manipulace

Buck, Craig – Forwardová, Susan

Portál, 2019

zobrazit info o knizePřerušovaný půst
Jezte si, co chcete, a zhubněte bez diety

Roth, Daniel

Noxi, 2019

zobrazit info o knizeNestárnoucí mozek
Jak si uchovat bystrou mysl navzdory věku

Medina, John

CPress, 2019

Napsat komentář