Thrillerová bouře

Thrillerove romany
Hustý déšť bubnuje na střechy domů, větve stromů škrábou na okna a svět se ponořil do tmy. Nastal ideální čas, kdy sáhnout po příbězích, při kterých tuhne krev v žilách, ale zároveň svého čtenáře nepustí, dokud nedojde na konec a neodhalí všechna temná tajemství.

Přítel, přítelkyně, manžel, manželka, děti. Většina z nás si myslí, že své blízké opravdu známe. V tomto domnění žila i Olive, než záhadně zmizela její matka Billie, aby se jednoho dne zase zjevila. Kým ve skutečnosti byla? A co se stalo v její minulosti?

KDYŽ SE VÁM ŽIVOT NAJEDNOU OBRÁTÍ NARUBY, MUSÍTE SE PROSTĚ JEŠTĚ NAPOSLEDY OHLÉDNOUT…
Patnáctiletá Olive je na svou matku pyšná, miluje ji, jsou si tak blízké.
Jenomže jednou se Billie Flanaganová vydá sama na horskou túru – a už se nevrátí. Její tělo se nenašlo, nechala po sobě jenom rozbitý telefon a botu zapadlou v blátě. Manžel a dcera se s tragédií vyrovnávají každý po svém: Jonathan se uchýlí k whisky a ze smutku se snaží vypsat v něžných vzpomínkách na ztracenou lásku, Olive se změní v uzavřenou samotářku.
Jednoho dne se jí ale máma najednou mihne před očima. Byla to jen halucinace?
Co když Billie smrt jenom předstírala? Příběh nabírá na obrátkách, otec s dcerou se dozvídají o událostech z Billiiny minulosti a začínají pochybovat, že svou manželku a matku doopravdy znali. S kým celé ty roky vlastně žili? Kdo byla Billie Flanaganová ve skutečnosti?
Fascinující příběh, který ukazuje, že o těch, které milujeme, ani zdaleka nevíme všechno… a že nás tajemství, které skrýváme, může nakonec zavést do slepé uličky.

Naposledy se ohlédni

Autorka: Janelle Brown
Přeložila: Lucie Menclíková

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 147×229 mm
ISBN: 978-80-7335-537-1
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Naposledy se ohlédni vydalo nakladatelství Leda.

O autorce

Janelle Brown je původním povoláním novinářka. Narodila se v San Franciscu a po studiích přesídlila do Los Angeles, kde žije se svým manželem Gregem, jejich dvěma dětmi a starým labradorem jménem Guster.

Zdroj informací: nakladatelství Leda

————————————————

Hlavní hrdinka Madeleine prožila skutečnou Sophiinu volbu. Musela si ze svých dvojčat vybrat, které dítě přežije, a které padne za oběť vrahovi. A zatímco se probouzí v nemocnici, zjišťuje, že tragédie nadále ohrožuje život její rodiny…

Tehdy: Madeleine žila pro svá dvojčata, Aidana a Annabel. Vždycky byla přesvědčená, že by pro ně byla ochotná i zemřít. Jenže v den jejich desátých narozenin prošla její láska zatěžkávací zkouškou. Na dveře u nich totiž zaklepal vrah a přinutil ji učinit děsivé rozhodnutí: které z dětí přežije, a které zemře – syn, nebo dcera? Dnes: Madeleine se zotavuje v nemocnici a zoufale se snaží přijít na to, proč se jí musel v jediném okamžiku zbortit celý svět. Postupně se jí začínají navracet bolestné záblesky vzpomínek na všechno, co k tragickému dni vedlo. A v tu chvíli pochopí, že život její rodiny stále visí na velice tenkém vlásku…

Ukázka z knihy

Annabel mi tak hrozně chybí, že je díky tomu svým způsobem pořád naživu a právě k tomuhle pomyšlení se zoufale upínám. V tom hrůzyplném okamžiku jsem dcerku nechala na holičkách; v těch, co přijdou, už ji nikdy neopustím. Bolest z její ztráty ale ochromuje všechny – mě, manžela Doma i našeho syna, který neví, co si bez svého dvojčete v tomhle světě počít. (str. 14)

Matčina volba

Autorka: Samantha Kingová
Přeložil: Milan Lžička

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 150×235 mm
ISBN: 978-80-204-4450-9
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Matčina volba vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Nola Brownová se účastní přísně utajených misí, při kterých umělecky zaznamenává jejich průběh. Jednou si ale všimne někoho, koho neměla, a rázem získává smrtelného nepřítele, který se nezastaví před ničím…

Kdo je Nola Brownová?
Nola je tajemství.
Nola je potíž.
Nola by správně měla být mrtvá.
Její tělo bylo nalezeno v letadle, které se za záhadných okolností zřítilo poté, co opustilo tajnou vojenskou základnu v aljašské divočině. Její velící důstojník potvrzuje, že je mrtvá. Potvrzují to i vládní úřady Spojených států. Jenže Jim „Zig” Zigarowski právě zírá pravdě do očí: Nola je stále naživu.
Zig pracuje jako pohřebník na Doverské letecké základně, kde upravuje těla agentů, kteří zahynuli během přísně utajených misí. Má zásadní pravidlo: nikdy si případy nebrat osobně. Jenže ve chvíli, kdy přivezou tělo mladé seržantky Noly Brownové, si nemůže pomoct. Nola se totiž v dětství kamarádila s jeho dcerou, a dokonce jí jednou zachránila život. Při bližším ohledání ale Zig okamžitě ví, že tohle Nola není. To znamená, že je naživu a on se ji musí pokusit najít.
Nola je výtvarnice pracující pro armádu Spojených států, vycvičená vojačka, která má z každé bitvy přinést umělecký záznam podávající svědectví o podrobnostech, které by jinak zůstaly bez povšimnutí. Během poslední akce spatřila někoho, koho nikdo vidět neměl, a udělala si tím nepřítele na život a na smrt. Někoho, kdo udělá cokoli, aby ji navždy umlčel.
Společně se Zigem se jí buď podaří přijít na kloub podvodné hře na nejvyšších mocenských místech, nebo oba zemřou při úsilí objasnit tajemnou a dlouhotrvající konspirační operaci, inspirovanou největším mistrem úniků všech dob: Harrym Houdinim.

Ukázka z knihy

Když zabrzďoval kolečka pojízdného lůžka, lehce tělem pohnul.
V Doveru se občas stávalo, že přivezený mrtvý voják měl stejné datum narození jako vy, nebo dokonce stejné jméno. Minulý rok se mladý mariňák s příjmením Zigarowski udusil kouřem na základně v Kosovu. Zig si samozřejmě vzal jeho případ na starost.
Nola, pojmenovaná  podle New Orleans, Louisiana, byla jiný případ.

Ohlasy na knihu

Mistr úniků funguje jako literární prak. Brad Meltzer ho šikovně napne a pak mistrovsky pustí a žene toho nejméně pravděpodobného hrdinu do neuvěřitelně napínavých situací a největšího rizika a nenechá vás vydechnout. Dobrá rada – připoutejte se!

- Michael Connelly

Mistr úniků má kouzelný trik v rukávu. Něco z Lisbeth Salanderové z Milénia, něco z Carrie Mathisonové ze seriálu Ve jménu vlasti. Jednu z nejpozoruhodnějších postav, s nimiž jsem se kdy při čtení setkala. Dejte pozor – Nola přichází. To je Meltzer ve vrcholné formě.

- Lisa Scottoline

Tento román je jako vypuštěné torpédo uhánějící stovkami stran hluboké vody, než dostihne zamýšleného cíle. Užijte si jednu z nejlepších thrillerových jízd všech dob.

- David Baldacci

Mistr úniků

Autor: Brad Meltzer
Přeložil: Filip Klausner

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7359-581-4
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Mistr úniků vydalo nakladatelství Metafora.

O autorovi

Brad Meltzer (* 1970) vystudoval Michiganskou univerzitu a práva na  Kolumbijské univerzitě. V současnosti žije na Floridě s manželkou a jejich dětmi, dvěma syny a dcerou.  Neomezuje se pouze na thrillery, ale píše i knihy pro děti a za zmínku stojí i jeho komiksová tvorba.

————————————————

Ken McClure ve svých románech spojil brilantní vypravěčský talent a dlouholeté zkušenosti z vlastní lékařské praxe a klinického výzkumu. Nový thriller na téma genetika a vrahové není výjimkou…

Doktor Barrownam provádí výzkum ve věznicích s psychopatickými vrahy, aby dokázal, že lze „přepnout“ genetickou výbavu odsouzených a tím změnit jejich chování. Je přesvědčen, že se blíží největšímu objevu v dějinách neurologie. Když jeho práci podpoří utajený soukromý investor, rozhodne se doktor nové poznatky utajit, což se neobejde bez tragických následků.

Ukázka z knihy

Jestli se něčemu podařilo, že Moorlock Hall vypadal ještě hůř než normálně, byl to déšť. K tomuto závěru dospěl Owen Barrowman, jakmile vyjel na kopeček, nad nímž se ploužily nízké olověné mraky, a otevřel se mu výhled na ponurou budovu. Zatoužil, aby stěrače jeho vozu dokázaly smáznout celý ten barák a všechno pomyšlení na něj, aby se probudil a zjistil, že šlo jen o zlý sen. Jenže to se nestalo. (str. 1)

Lovec myšlenek

Autor: Ken McClure
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-809-6
Doporučená cena: 319 Kč

 

Knihu Lovec myšlenek vydalo nakladatelství Alpress. A nezapomeňte na ukázku.

O autorovi

Ken McClure připomíná svým dobrodružným životem románového hrdinu. Ken McClure (vlastním jménem Ken Begg) se narodil v Edinburghu, kde v padesátých letech 20. století strávil šťastné dětství. „Ruka osudu“ zasáhla už na základní škole, kde se jeho učitelem stal Norman MacCaig, později slavný velikán na poli literatury. Když se Ken dostal na střední školu, jeho profesor angličtiny byl další z významných skotských autorů Sorley Maclean, na kterého dodnes vzpomíná s láskou. Po škole nastoupil jako kadet na obchodní flotilu, ale už po roce zjistil, že to není ta pravá kariéra pro něj. Zřejmě jej odradil i povinný pobyt s velrybářskou flotilou na Antarktidě. Mladík se pak nějakou dobu živil jako popový a jazzový kytarista. Vědeckou kariéru zahájil jako laboratorní technik v Edinburghské nemocnici. Ve správný čas se opět setkal s tím pravým člověkem – bakteriologem Archie Wallacem, v němž získal nejen věrného přítele, ale hlavně dobrého rádce, který jej přiměl ke studiu. Ken ve dne pracoval a noci trávil v hromadě skript. Po letech dřiny konečně získal doktorát v mikrobiologii. Později, již jako renomovaný vědec, pracoval pro Britskou radu pro lékařský výzkum a byla mu udělena řada prestižních ocenění. Hostoval a působil na univerzitách, lékařských fakultách a nemocnicích po celém světě. Jeho specializací byla genetika. Objevil nový gen buněčného dělení, který nese jeho jméno. V 80. letech začal psát. Časem se z koníčku stala vášeň, a když od čtenářů přišla nadšená odezva, rozhodl se skloubit kariéru vědce i spisovatele. Od roku 2000 se výhradně věnuje literární činnosti. Ken McClure je autorem několika desítek strhujících románů z lékařského prostředí, které vyšly ve více než 20 jazycích. K úspěchu u čtenářů ho předurčuje nejen brilantní vypravěčský talent, ale také dlouholeté zkušenosti z vlastní lékařské praxe a klinického výzkumu. Se svou ženou žije Ken McClure ve Skotsku, ale před nepřízní počasí rád prchá na Kanárské ostrovy. Čeští čtenáři se mohli s McClurem setkat osobně na veletrhu Svět knihy v roce 2008, kdy autor přiletěl do Prahy na pozvání nakladatelství Alpress. Mezi jeho tituly patří např. Záměna, Ve vyšším zájmu či Tajemství.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

„Survival thriller s hororovými prvky,“ tak recenzoval Juraj Červenák knihu svého kolegy. Hlavní hrdina se místo odpočinku dočká uvěznění v horské chatě a boje o život.

Televizní scenárista přijíždí na osamělou horskou chatu v pohoří Malá Fatra, kde si chce oddychnout od hektické práce a napětí v manželském vztahu, ale i vychutnat si poklidnou zimní atmosféru. Pak se však stane cosi nečekaného a jeho ozdravný pobyt se změní v děsivou noční můru. Přestože dveře nikdo nezamkl, chata se mu stane vězením a on v ní svede zoufalý boj o přežití.
Další mimořádný počin slovenského mi(ni)stra strachu a napětí.

Ukázka z knihy

Vrzání sněhu mě bodalo do uší, nedočkavostí jsem téměř běžel. Při každém kroku jsem se bořil a oddechoval jako kůň, pot se
ze mě jen lil.
Paráda, nic lepšího jsem v posledních týdnech nezažil!
Každé zavrzání znamenalo, že jsem o kousek dál od města.
Už se to tam nedalo vydržet, i když jsem chtěl a přál jsem si to z celého srdce, ale marně. Opravdu to nešlo, pokus vytvořit vánoční atmosféru by byl už příliš, takový výkon bych určitě nezvládl. (str. 9)

Ohlasy na knihu

Tohle si musíte přečíst. Hlavně jestli nevěříte, že slovenský autor dokáže napsat drsný a při tom přesvědčivý survival thriller s hororovými prvky.

- Juraj Červenák

Tma

Autor: Jozef Karika
Přeložil: Jiří Popiolek

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 155×213 mm
ISBN: 978-80-257-2673-0
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Tma vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Slovenský spisovatel Jozef Karika pracoval jako redaktor v televizi. Zaměřoval se především na politické a investigativní reportáže. Je držitelem Ceny Béla za nejlepší hororovou povídku a několika dalších novinářských i literárních ocenění. Debutoval knihou Zóny tieňa (2005), posléze vydal publikace Mágia peňazí (2007), KPMPZ (2007) a Brány meonu (2009). V USA vydal soubor esejí pod názvem Liber 767 (2009). V roce 2010 mu vyšla kniha pod názvem V tieni mafie (česky Ve stínu mafie, Knižní klub 2011), která se stala bestsellerem nejen na Slovensku, ale i v České republice. Také její volná pokračování V tieni mafie II – Čas dravcov (2011) a Nepriateľ štátu (2011) se zařadila mezi nejprodávanější knihy na Slovensku.
Za romány Ve stínu mafie a Čas dravcov získal ocenění Zlatá kniha, které se uděluje za víc než patnáct tisíc prodaných výtisků. V letech 2012 a 2013 mu vyšel dvoudílný román Na smrť o přátelství a lásce, které se změnily na smrtelnou nenávist. V příběhu se mu podařilo spojit tři zdánlivě protichůdné světy – prostředí židovské mafie v New Yorku, nacistické Německo a první slovenský stát. V roce 2014 vydal svůj první mysteriózní thriller Strach. a následovala kniha Trhlina.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNaposledy se ohlédni

Brown, Janelle

Leda, 2018

zobrazit info o knizeMatčina volba

Kingová, Samantha

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knizeMistr úniků

Meltzer, Brad

Metafora, 2019

zobrazit info o knizeLovec myšlenek

McClure, Ken

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeTma

Karika, Jozef

Argo, 2018

Napsat komentář