Zasoutěžte si o znepokojivé únosy malých dětí

male-temne-lzi-perex
Únos dítěte je v odlehlé komunitě na Falklandách něco tak nepředstavitelného, že si zprvu všichni myslí, že se musí jednat o pouhou shodu nešťastných náhod. Jenže u jednoho zmizení nezůstane a brzy je jasné, že pachatel je z řad místních.

Únoscem může být kdokoliv

V uzavřené malé komunitě, jakou je lidské společenství na Falklandách, je zmizení dítěte něčím naprosto neslýchaným. Nikdo z obyvatel odlehlé končiny nepochybuje, že za tím je nějaká nešťastná shoda okolností, nenadálá tragédie. Co jiného?

A pak se ztratí druhé dítě. Třetí. Teď už se nikdo nemůže utěšovat domněnkou, že se jedná o náhodu. Vesničanům nezbývá než připustit, že vrah je jedním z nich. Na místě, které předešlé generace nazývaly oázou klidu, se najednou nikdo necítí v bezpečí. Hysterie začíná nabírat obrátky.

Do řečí a vyšetřovacího spisu se dostávají i lidé, o jejichž způsobilosti spáchat zločin by ještě nedávno všichni pochybovali. Například i Catrin Quinnová, která před několika lety přišla o své dva syny a teď žije téměř poustevnickým životem. A pak je tady její bývalá kamarádka Rachel, její dřívější milenec Callum… Všichni tři cosi skrývají. A nikdo z nich nikomu nevěří. Snad ani sám sobě.

 

Malé temné lži

Autorka: Sharon J. Bolton

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Květa Palowská
Počet stran: 408
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2019
ISBN: 978-80-7498-308-5

Přečtěte si více o knize Malé temné lži, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

My jsme ale nezapomněli, a Argentina také ne. Dokonce i teď po dvaceti letech od doby, kdy dostala nakládačku, občas argentinská vláda kradmo pošilhává naším směrem. Argentinci tvrdí, že Malvíny patří jim. My říkáme „jděte se vycpat“.
Ne že bychom byli tak nadšení z toho, čím jsme se stali: nákladnou zálibou, jedním z posledních cárů britského impéria. Toužíme po nezávislosti, po příjmech, z nichž by bylo možné financovat vlastní obranné složky. Naděje je chabá. A nikdy se necítíme v bezpečí.
Fotografie mých synů už vybledly. Teď to není tak zjevné, ale za denního světla bude Kitova bunda mdle narůžovělá a Nedovy žluté vysoké boty nevýrazně bělavé. (str. 14)

 

O autorce

sharon-boltonSharon J. Bolton vyrůstala v hrabství Lancashire a její raná kariéra zahrnovala příliš mnoho aktivit, z nichž některé jí dnes uvádějí do rozpaků. Všech svých mladistvých aktivit se ráda vzdala, aby se mohla stát matkou a spisovatelkou (v tomto pořadí). Její knihy, mezi které patří například tituly Už mě vidíš?, Obětina, Volavka, Tak to je, tak to bude, Má ji rád, nemá ji rád a Temné říční proudy, byly nominovány na všechny významné literární ceny, určené pro autory detektivek a thrillerů. Kolegové ze spisovatelské branže o ní hovoří bez výjimky s velkou úctou – za všechny ocitujme Tess Gerritsen: „S. J. Bolton mění tvář krimirománu, jak jsme ho znali doposud.“
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Malé temné lži

Když se v uzavřené komunitě začnou ztrácet děti, je jasné, že pachatelem musí být někdo z místních. Jenže kdo? Každý z obyvatel sice skrývá ve své skříni nějakého kostlivce, a někteří jich mají dokonce víc, ale je někdo z nich schopen spáchat tak hrozný zločin? Hysterie vesničanů začíná propukat v plné síle, tak se vrhněte do čtení a odhalte spolu se Sharon J. Bolton vraha dříve, než zmizí další nevinná oběť.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Malé temné lži vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Malé temné lži
probíhá od 15. do 28. února 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Malé temné lži

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalé temné lži

Bolton, Sharon J.

Domino, 2019

Napsat komentář