Sbírka pohádek pro dospělé

kostelnikova_zavet_mirek_vostry_tofana
Jste-li nadšenými čtenáři napínavých povídek, jistě vás potěšíme dnešním tipem. Kniha Kostelníkova závěť  je čtivým souborem příběhů, které nutí k zamyšlení.

Máte rádi pohádky? Že jste z nich už vyrostli? Možná to ani nevíte, ale v hloubi duše toužíte po světě, který funguje správně. Příběhy v třetí autorově sbírce (stejně jako v předchozích) jsou vlastně takovými pohádkami pro dospělé.
Je to napínavé, občas i pořádně nahnuté, ale nakonec máte pocit, že takhle nějak by mohl fungovat svět, ve kterém byste chtěli žít. A to všechno je okořeněné trochou tajemství, špetkou dobrodružství a kapkou humoru.
To by ale bylo málo. Tyhle příběhy, i když se nikdy nestaly, vás chtějí přimět i k zamyšlení nad hlubšími otázkami. Je možné odpustit někomu, kdo vám provedl něco opravdu hrozného? Třeba vás připravil o dítě. Nebo vás zabil? Příběhy vás pohltí tak, že nepřestanete číst, dokud se nedostanete k překvapivému závěru.

Kostelníkova závěť

Autor: Mirek Vostrý

Počet stran: 244
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-907178-4-8
Doporučená cena: 230 Kč

 

 

Knihu Kostelníkova závěť vydalo nakladatelství Tofana.

Ukázka z knihy

„Jak říkám, na sny nevěřím a nepamatuju si je,“ zopakoval, když se mi představil jako Antonín Šindelář. „Jenom jednou, bylo to v šestasedmdesátým, to vím přesně, byl ten sen jinej. Úplně jinačí než ty obvyklý slátaniny. Jenomže nakonec se ukázalo, že to je právě jeden z těch nesmyslů, a já vosel jsem tenkrát uvěřil, že by na tom mohlo něco bejt.“
Odmlčel se a tvářil se, jako by jeho mysl právě odcestovala pěkných pár let do minulosti. „No, ale stejně jsem zvědavej, co na to řeknete.“
K tomu jsem se zatím neuměl vyjádřit.
„Já nemám hlavu na počty, víte?“ začal. „Jestli mám bejt upřímnej, tak co se matematiky týče, jsem úplně marnej. Číslice pro mě vždycky byly jako takový cizokrajný ty… hieroglyfy.Ve škole jsem málem propadal z počtů a například telefony jsem si nepamatoval ani v dospělosti. Jedinej, kterej jsem se nakonec naučil, byl ten k mámě do práce, dělala tenkrát na národním výboru. Co přesně, to nevím, prostě úřednice. Věřil byste, že já si dodneška i svoje rodný číslo musím pokaždý přečíst zobčanky? Ale tenkrát, v tom šestasedmdesátým jsem se probudil s hlavou plnou čísel. Bylo jich třikrát šest, jako do sportky. Sázel jste někdy sportku? To vsadíte šest čísel a čekáte, jestli je vylosujou. Aspoň některý z nich. Takový žlutý kuličky s číslama se točí v osudí a postupně jich z něj vypadne šest. No, a když máte kliku, tak padnou ty vaše, a vy vyhrajete docela pěkný prachy. Vlastně nepředstavitelný prachy. Nebo o něco míň, to když vylosujou jenom některý z vašich čísel. Znáte to? Ne, vy nesázíte. A když chcete svoji šanci zvýšit, tak jste tenkrát mohl vsadit na jednom lístku třikrát to samý. Dneska už můžete víckrát. Nebo jste napsal do každýho sloupce na tom hracím lístku různý čísla, to je pak pravděpodobnost eště větší,“ trochu nesouvisle vysvětloval a oči mu přitom svítily. Tím svým nadšením mě do svého vyprávění tak vtáhl, že jsem byl zvědavý, jak to dopadlo a kolik vyhrál.
(…)

Ukázka pokračuje…

Mirek Vostrý

Narodil se v roce 1968. Má manželku a tři děti. Pracuje již dvacet let jako bankovní úředník, rád cestuje po Česku a Slovensku, na kole nebo na kanoi. Rád objevuje zajímavé pivovary a baví ho kreslení a fotografování. V posledních letech ke svým zálibám připojil psaní příběhů. Děje jeho příběhů se většinou odehrávají v různých obdobích mezi začátkem dvacátého století a současností. Všechny spojuje rychlý spád, příchuť tajemna a překvapivé rozuzlení. Čtenáře také pohladí laskavost hlavních postav a jejich sympatický humor. V roce 2018 vyšly první tři jeho sbírky povídek a to Noční výpravčí, Kočičák a Kostelníkova závěť.

Zdrojem informací jsou osobní stránky autora.


Label TOFANA vznikl v roce 2018 jako prostor k představení neznámých českých autorů čtenářům hledajícím mimo tuctový mainstream.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKostelníkova závěť

Vostrý, Mirek

Tofana, 2018

Napsat komentář