Květena České republiky

Rostliny nasi prirody
Botanik Lubomír Hrouda a ilustrátorka Anna Skoumalová spojili síly a společně vytvořili akvarelový atlas obsahující stovky rostlin, které lze najít v České republice. Za zmínku určitě stojí, že ilustrace vznikaly podle živého materiálu.

Akvarelový atlas zahrnuje cca 780 dominantních bylin přírody České republiky. Originální obrázky, malované výhradně podle živého materiálu, jsou doprovázeny krátkými texty o ekologii druhu, rozlišovacích znacích, které nejsou patrné z obrázku, popřípadě o příbuzných druzích a jejich určení. Výběr rostlin v knize zohledňuje posun naší květeny od roku 1973 zařazením běžných invazních druhů a většího počtu travních dominant. Z rostlin horských a z orchidejí je zobrazen výběr nápadných a častých druhů, které se přirozeně vyskytují na území České republiky.

Ukázka z knihy

Rostliny nasi prirody 1

Prohlédněte si další rostliny díky ukázce.

Rostliny naší přírody

štětcem Anny Skoumalové a perem Lubomíra Hroudy
Autor: Lubomír Hrouda
Ilustrovala: Anna Skoumalová

Počet stran: 852
Vazba: vázaná
Formát: 168×239 mm
ISBN: 978-80-200-2867-9
Doporučená cena: 695 Kč

 

Knihu Rostliny naší přírody vydalo nakladatelství Academia.

O autorovi

Lubomír Hrouda (* 8. prosince 1945 Písek) je český botanik, který působí na Přírodovědecké a Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. Specializuje se na cévnaté rostliny.Je mimo jiné autorem knihy Rostliny luk a pastvin.


Nakladatelství Academia vzniklo v roce 1953, původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966. Vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRostliny naší přírody
štětcem Anny Skoumalové a perem Lubomíra Hroudy

Hrouda, Lubomír

Academia, 2018

Napsat komentář