Encyklopedie o počasí pro děti

Kdyz se blyska na casy_uvodni
Pořiďte svým dětem nevšední encyklopedii o počasí! Jednotlivými tématy je provedou moderátoři České televize. Malí čtenáři se dozví mnoho zajímavých informací, například jak vznikají bouře a tornáda.

Průvodce světem počasí a klimatických změn od moderátorů České televize. Zemská atmosféra fascinuje lidstvo už od nepaměti. Právě v ní totiž vznikají nejsledovanější přírodní jevy – počasí. Ponořte se spolu s oblíbenými televizními moderátory do světa oblačnosti, srážek, front, klimatu a meteorologie a nechte si vysvětlit nejdůležitější pojmy, které zaslechnete v předpovědích. Tajemným světem atmosférických jevů vás provedou zkušení moderátoři České televize Taťána Míková, Alena Zárybnická, Pavel Karas a Michal Žák.

 

Když se blýská na časy

Počasí a klima u nás i ve světě
Autoři: Pavel Karas, Taťána Míková, Alena Zárybnická, Michal Žák

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 167×225 mm
ISBN: 978-80-264-2304-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Když se blýská na časy vydalo nakladatelství CPress.

 

Více o knize

Pokud se chcete něco dozvědět o počasí a meteorologii, zjistit, co je to Medikán nebo jaké nové druhy mraků vědci popsali v posledních letech, je tato kniha právě pro vás. V jednotlivých kapitolách se dozvíte vše o měření základních veličin jako je teplota, tlak a rychlost větru, seznámíte se s novými pojmy v meteorologii a zjistíte, jak vznikají extrémní jevy. V neposlední řadě se také dozvíte, jak fungují moderní meteostanice a co je potřeba vědět, abyste si mohli počasí měřit sami i na vaší zahradě.

Kniha se mimo jiné věnuje těmto tématům:

  • Měření teploty a její extrémy
  • Tlak vzduchu, vítr, oblačnost a srážky
  • Sluneční záření a optické jevy v atmosféře
  • Vznik a průběh bouřek, tornáda a derecho
  • Přívalové a velkoprostorové povodně a sucha
  • Tropické cyklóny, jejich sledování a varování
  • Složení atmosféry a její znečištění, atmosférické fronty
  • Předpověď počasí, modely a vlastní meteostanice
  • Klimatické oblasti, změna klimatu a historie sledování počasí

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

 

Ukázky z knihy

Kdyz se blyska na casy_ukazka1Kdyz se blyska na casy_ukazka2

Stáhněte si další ukázku.

 

O autorech

Meteorolog České televize Pavel Karas se narodil v roce 1965, je moderátorem a dramaturgem pořadu Turbulence na ČT24 a spoluautorem knihy Skoro jasno.

Moderátorka a meteoroložka Taťána Míková se narodila roku 1965 a vystudovala Matematicko-fyzikální fakultu UK v Praze. Je autorkou či spoluautorkou vědeckých publikací i článků z oblasti klimatologie a meteorologie.

Meteoroložka ČT Alena Zárybnická se narodila v roce 1969 v Praze. Také vystudovala Matematicko-fyzikální fakultu UK. Natáčí dokumenty, reportáže o létání, od roku 2011 působí v magazínu Turbulence.

Moderátor, meteorolog a redaktor počasí Michal Žák se narodil roku 1978 v Třebíči, vzdělání získal rovněž v Praze na UK. Má rád plavání, cyklistiku, cestování aj.

Informace byly čerpány ze stránek České televize.


Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž se blýská na časy
Počasí a klima u nás i ve světě

Karas, Pavel - Míková, Taťána - Zárybnická, Alena - Žák, Michal

CPress, 2018

Napsat komentář