Pro příznivce napětí

Napeti s nadechem nadprirozena
Máte rádi knihy, které vás překvapí, vylekají nebo budou napínat k prasknutí? V tom případě vás naše dnešní tipy, přinášející zajímavé thrillery a detektivky, určitě zaujmou.

Mrazivě realistický špionážní thriller Maxe Karpova přináší fiktivní, leč aktuální spletitý příběh o diplomatické hře plné klamů a o válce, která by mohla ovlivnit celý svět.

Dětská hra

Autor: Max Karpov
Přeložil: Zdeněk Kubík

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 155×214 mm
ISBN: 978-80-264-2233-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Dětská hra vydalo nakladatelství CPress.

CIA získá neurčité zprávy o připravované operaci ruské rozvědky FSB. Nejde o nic menšího než o proniknutí do amerických vládních struktur a následnou diskreditaci Spojených států. Ruská akce s krycím jménem „Dětská hra“ bude vedena těmi nejmodernějšími prostředky hybridní a kybernetické války, přičemž jejím spouštěčem má být určitá událost ve východní Evropě. CIA však přechází do protiútoku a bitva na globální šachovnici právě začíná.

 

Ukázka z knihy

Z moře do dokonalého dopoledního vánku vystoupil Christopher Niles. Prošel přes úzkou pláž a z taverny vedle ucítil pečící se pitu. Na osušce spatřil Annu Carpenterovou, jež se s mokrými vlasy staženými dozadu sušila na slunci, a pocítil záchvěv vděčnosti. První dva dny jejich dovolené pršelo, ale v úterý byla jasná a klidná obloha a až do víkendu pršet podle předpovědi nemělo. Vypadalo to na ideální den pro jejich „rozhovor“.
Do Řecka odcestovali na Annino naléhání, aby zmizeli. Aby unikli povinnostem Washingtonu a promluvili si o své budoucnosti. Zmizet teď bylo jednodušší pro Christophera než pro Annu, která byla opět veřejně činnou osobou, když byla nedávno zvolena americkou senátorkou za Maryland. V Řecku ovšem nebylo soukromí problém. Poznali ji v letadle a nato jednou na mezinárodním letišti v Aténách. Jakmile však dorazili na ostrov, byli přesně tím, čím si být přáli: dvěma anonymními americkými turisty na letní dovolené. (str. 17)

Stáhněte si celou ukázku.

————————————————

Detektivní novela Samá voda vycházela časopisecky v roce 1963, nyní se dočkala prvního knižního vydání. Přináší tajuplný příběh psaný archaickým jazykem, jenž bude čtenáře nejen napínat, nýbrž i okouzlovat bohatou češtinou.

Samá voda

Autor: Ludvík Souček

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 118×185 mm
ISBN: 978-80-7332-402-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Samá voda vydalo nakladatelství Bohuslav Svoboda – POLARIS.

Uprostřed hlubokých lesů je objevena mrtvola muže s ústy plnými zlata, záhadnými předměty v brašně a srdcem probodnutým kůlem. Případu se ujímá kapitán Pros za asistence civilního pomocníka, zubaře s rozsáhlými profesními i encyklopedickými znalostmi a fortelem zapáleného fotoamatéra. Společně začnou rozplétat nitky záhady, která je postupně zavede do východoslovenské vísky i hlavního města. Případ se však nečekaně zkomplikuje, když dojde k další vraždě. Začíná se ukazovat, že jde možná o něco mnohem temnějšího… Detektivní novela z psacího stroje autora Cesty slepých ptáků a Tušení stínu a souvislosti, vychází poprvé v knižní podobě.

 

Ukázka z knihy

Doktor Vlček reagoval zcela lidským, naprosto pocho­pitelným způsobem – zaryl tvrdošíjně tvář do polštáře a cípem si zakryl ucho. Když se klepání na dveře stávalo z původní jemné delikátnosti vtíravým, zabručel pro se­be zoufale „Ježíšmarjá!“ a rušiteli se ohlásil nevrlým „No jo… vždyť už jdu!“, umiňuje si krutě, že jestliže ho budí někdo jen tak pro nic za nic, bude nelítostně tahat, tahat, žádné fraky, a bez injekce. V polospánku na sebe navlékl bílý plášť, vklouzl do rozšněrovaných sandálů a došát­ral se ke dveřím. Sestřička, maskovaná profesionálním soucitem, který však nepostačil zcela zakrýt potěšení ze skutečnosti, že už na oddělení není vzhůru v tuto hodi­nu, vyhrazenou spánku, jen ona sama, musela opakovat jobovu zvěst dvakrát, než doktor Vlček pochopil.

Přečtěte si pokračování ukázky a také náš článek.

————————————————

Půlnoční obřad je druhý díl ze série Půlnoc americké autorky Melindy Leigh. Uzavírá první díl a zároveň vytváří prostor pro nový milostný příběh. Jeho četbou tedy budou potěšeny hlavně ženy.

Půlnoční obřad

Autorka: Melinda Leigh
Přeložila: Hana Černá

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-860-7
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Půlnoční obřad vydalo nakladatelství Alpress v edici Klokan.

Nedávno došlo v Maine k několika vraždám a přepadením. Z jednoho takového vyvázla živá i sestra Dannyho Sullivana. Ten se po selhání policie snaží násilníka vypátrat sám a pustí se do vyšetřování s Mandy, další obětí. Mandy ovšem skrývá tajemství a chce především chránit vlastní rodinu, protože vrah svou práci ještě zdaleka nedokončil.

 

Ukázka z knihy

Bouchly dveře vozu a Mandy zašla k oknu. Vzadu na parkovišti stál starý kabriolet. Zvláštní… Většina hostů přijela v džípech.
Někdo zazvonil. Mandy odnesla do jídelny mísu se sušenkami a zamířila do recepce. Kukátkem ve dveřích viděla na prahu muže. Otočený zády setřásal z bundy kapky deště, havraní vlasy se leskly v denním světle. To není možné…
Muž jako by vycítil, že se na něho někdo dívá, obrátil se a upřel tyrkysově modré oči do kukátka. Mandy se zastavilo srdce. Tak je to on.
Danny Sullivan.
Rychle otřela ruce o zástěru, prohrábla si vlasy a otevřela.
„Danny,“ hlesla. Zírala na něho a vzpomínky na onu strašnou noc jí prolétly myslí jako horor. V podbřišku však ucítila zcela jiné napětí.
„Ahoj, Mandy.“ (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku a autorčinu předchozí knihu Půlnoční odhalení.

————————————————

Vychutnejte si mrazivou atmosféru zimního Norska ve čtivém a ponurém thrilleru Chlapec mezi dveřmi.

Chlapec mezi dveřmi

Autorka: Alex Dahl
Přeložila: Markéta Polívková

Počet stran: 344
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-267-1350-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Chlapec mezi dveřmi vydalo nakladatelství Motto.

Jak daleko jste schopni zajít, abyste si udrželi dokonalý život? Cecilia tvrdě pracuje, aby měla dokonalý život. Není v něm žádný prostor pro chyby. Dokonce i taková zdánlivá maličkost jako odvézt domů malého chlapce, kterého rodiče zapomněli vyzvednout z plavání, naruší její detailně naplánovaný program. Obzvlášť když na jeho adrese najde jen prázdný, opuštěný dům. Nezbývá jí než vzít chlapce k sobě – netuší, že jeho tichá přítomnost probudí nevítané vzpomínky na minulost a rozvrátí její pečlivě vybudovaný život.

 

Ukázka z knihy

Úterý. Budím se naštvaná. Jestli mám být upřímná, stává se mi to často, ale dnes je to horší než jindy. Zaprvé proto, že jsem se vzbudila sama, Johan odjel už potřetí tento měsíc do Londýna, a zadruhé proto, že je říjen a až skoro do devíti bude úplná tma. Neochotně vstanu z postele, stoupnu si na chvilku k oknu a dívám se ven na přístav. Ještě není ani sedm hodin, ale naproti zátoce se auta v pomalém pruhu sunou k dálnici. Voda v přístavu tlumeně odráží svit měsíce přes tenkou, tajuplnou vrstvu ledu. Dole už se moje dvě dcery začaly hádat. Podívám se na telefon, je plný zpráv a zmeškaných hovorů, ale na jejich vyřizování teď nemám energii. Díky všemu, co se děje, jsem minulý týden skoro nebyla v kanceláři, dnes ale půjdu. (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku.

————————————————

Nakonec tu máme román Text od autora kultovní trilogie Metro. Poslechněte si ho jako audioknihu v podání Martina Písaříka.

Text

Autor: Dmitry Glukhovsky
Přeložil: Peter Kadlec
Čte: Martin Písařík

Délka: 11 hodin 30 minut
Vazba: CD
Formát: 140×143 mm
EAN: 8594169482224
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Text vydalo nakladatelství OneHotBook.

Co kdybyste si na pár dní vypůjčili život svého nepřítele? Sedmadvacetiletý Ilja Gorjunov se po sedmi letech vrací domů z vězení – a rázem se mu zhroutí svět. Jeho matka zemřela, přítelkyně ho vymazala ze svého života a nejlepší kamarád si mezitím založil rodinu, takže o kontakty s kriminálníkem nestojí. Zoufalý Ilja se rozhodne pomstít zkorumpovanému policistovi Petrovi Chazinovi, který ho z uražené ješitnosti za mříže dostal, když mu při razii podstrčil balíček s drogami. Poté, co se zmocní jeho smartphonu, začne se za něj přes messenger, SMS a další texty vydávat. Odpovídá na dotazy jeho nadřízených, kolegů, přátel, rodiny i partnerky a dvojrozměrné obrazy v telefonním přístroji se pomalu proměňují ve skutečné osoby s vlastními pocity, problémy a touhami. Hranice mezi Iljou a Petrem se postupně stírají…

 

Poslechněte si ukázku na stránkách nakladatelství a přečtěte si knihy Budoucnost či Metro 2035. Také si můžete pořídit audioknihu Metro 2033 nebo si přečíst náš rozhovor s autorem.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám naše napínavé tipy? Napište nám názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDětská hra

Karpov, Max

CPress, 2018

zobrazit info o knizeSamá voda

Souček, Ludvík

Bohuslav Svoboda - POLARIS, 2018

zobrazit info o knizePůlnoční obřad

Leigh, Melinda

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeChlapec mezi dveřmi

Dahl, Alex

Motto, 2018

zobrazit info o knizeText

Glukhovsky, Dmitry

OneHotBook, 2018

Napsat komentář