Získejte skutečný příběh ze života armádních letců

narusitel-perex
Vladislav Kučera a jeho kamarádi tráví na letišti většinu svého času, protože létání je pro ně nejen práce, ale i zábava. Radost jim však kazí StB a její agenti, kteří pilotům nedají pokoj. A oni se musí rozhodnout, komu lze věřit a kdo představuje riziko.

Riskantní přelet do bezpečí

Příběh vypráví o životě armádních letců z doby 70. a 80. let minulého století. Hlavními postavami jsou čtyři přátelé, které spojuje jejich velká láska k létání. Nejtalentovanějším z nich je Vladislav Kučera, který na svazarmovském letišti tráví většinu svého času. Najednou toto idylické prostředí naruší všudypřítomná StB. Mnohaletí přátelé se s agenty dostávají do blízkého kontaktu a je zcela nemožné se styku s nimi vyhnout. Přátelé rázem stojí proti sobě na různých stranách barikády. Kučerovým hrozí životní nebezpečí, a proto se odhodlají k riskantnímu řešení. Není jiná možnost. Musí se rozhodnout, komu můžou věřit, a kdo pro ně představuje hrozící zradu. Podaří se jim uniknout Státní bezpečnosti a dostat se do bezpečí?

Motor letadla dramaticky vrčí, jako by to podtrhovalo, že teď jde o všechno, už není cesty zpět. Pilot se snaží zachovat klid, ale jeho oči mluví za něj – má strach. Ví, že riskantní přelet státní hranice je jediná šance na záchranu rodiny před agenty StB. Jestli to praskne, bude po všem! Ale už to nejde zastavit, přestože zrada může přijít v každé vteřině, naprosto nečekaně. Jeho letoun C-105 smetanově bílé barvy s tmavě modrými a rudě červenými pruhy prolítává mraky blízko nad zemí, zatímco auto s manželkou a mladším synem ujíždí někde pod ním. Otec přesvědčuje sebe i svého staršího syna, který je s ním na palubě, že všechno zvládnou. Přesto se syn ještě jednou zeptá: „Nemůže nás ta stíhačka najít, tati?“ Odpověď zní přesvědčivě: „Neboj, vím, jak se jim schovat v mracích….“

 

Narušitel

Autoři: David Balda, Petr Kult

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 160
Vazba: pevná
Vydáno: 1/2019
ISBN: 978-80-247-2561-1

Přečtěte si více o knize Narušitel, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Narušitel

Vladislav Kučera patří mezi nejtalentovanější armádní letce a na letišti spolu s přáteli tráví většinu času, takže se zdá logické, že právě tam se zrodí v jeho hlavě nápad, jak uniknout ze socialistického Československa na západ. Ovšem přeletět ostře hlídanou státní hranici je velmi rizikové, agenti StB jsou všudypřítomní a piloty obzvláště důkladně hlídají. Dá se věřit alespoň kamarádům, se kterými Vladislav Kučera slouží dvacet let, nebo už stojí na opačných stranách barikády? To si přečtěte v románu inspirovaném skutečnými událostmi ze 70. a 80. let minulého století, podle kterých David Balda natočil také stejnojmenný film, který jde 24. ledna do kina.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Narušitel vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Narušitel
probíhá od 19. ledna do 1. února 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Narušitel

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNarušitel

Balda, David – Kult, Petr

Cosmopolis, 2019

Napsat komentář