Chvilka pro ženy

krb-kniha
Vánoce už jsou sice za námi, ale to nám jistě nezabrání posadit se k plápolajícímu krbu s nenáročnou knihou v ruce. Čtveřice románů pro ženy, které si dnes představíme, je určena přesně pro takové chvíle.

První kniha nás přenese do magického Irska. Husté lesy jsou plné legend, na kterých se přiživuje i hlavní hrdinka Branna…

Ohnivé pouto

Autorka: Nora Roberts
Přeložila: Soňa Tobiášová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-734-1
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Ohnivé pouto vydalo nakladatelství Alpress.

Irsko oplývá legendami a Branna, majitelka krámku „Temná čarodějka“ s voňavým zbožím pro turisty, je nadšeně přiživuje. Statečně se tváří, že jí ke štěstí nic nechybí, i když se skrytě trápí pro Fina, svou pravou lásku. Jenže jejich společné budoucnosti stojí v cestě dávná minulost. Proto se Finn rozhodl odejít a zasvětit život práci. Ale copak práce může vyplnit propastnou prázdnotu?

Ukázka z knihy

Fin se považoval za poměrně společenského člověka. Uměl se bavit s lidmi v hospodě, konverzovat u večeře, občas s kluky sledoval nějaký zápas, nestěžoval si kvůli nepořádku a obstaral dostatek piva a jídla.
Nevyrostl ve stodole a aspoň v základu tedy věděl, co se od správného hostitele čeká.
Iona ho doslova přeškolila.
Uprostřed odpoledne posledního dne roku se u jeho dveří zjevila v bleděmodré čepici, kterou jí upletla babička, se spoustou tašek v rukou.
„Vánoce snad už byly, ne?“
„Zásoby na večírek.“ Několik tašek mu podala a zbytek zanesla do kuchyně. Odložila je na centrální ostrůvek a začala se svlékat. Kabát, šátek, čepici, rukavice, nakonec i boty a vše odnesla do Finovy prádelny.
„Nesu svíčky,“ spustila pak.
„Já mám. Koupil jsem nějaké od Branny ještě před Vánoci.“
„To nestačí,“ zavrtěla Iona skoro soucitně hlavou, „potřebuješ do každé místnosti.“ Sáhla do tašky a začala je vytahovat. „Tyhle jsou na krb v obýváku. Vydrží dvanáct hodin, takže je musíš zapálit až těsně před tím, než přijdou první hosté.“

Pokračujte ve čtení této ukázky!

————————————————

Druhá kniha kromě krásného grafického provedení zaujme také tím, že je sice od české autorky, ale odehrává se především v Holandsku. Jak dopadne setkání dvou krajanů z Čech na severu kontinentální Evropy?

Za sny

Autorka: Karin Babinská

Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Formát: 125×192 mm
ISBN: 978-80-264-2209-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Za sny vydalo nakladatelství CPress.

Max je úspěšný mladý muž žijící v Holandsku, který má zdánlivě všechno. Svůj život tráví prací obklopen luxusem. Postrádá však cokoliv hlubšího, co by mu přineslo pocit naplnění, a tak ho prázdno vlastní existence dožene na samé dno. Jednoho večera potká Marlu, krajanku z Čech. Ženu překypující sice energií a radostí ze života, ale ukrývající osudové tajemství. Toto náhodné setkání jim zcela změní životy. Na motorce se vydávají na společnou cestu bez cíle, aby nalezli ten nejcennější poklad. Příběh emotivně vypráví o lásce a znovuzrození. O tom, že v kterýkoliv moment v životě se můžeme rozhodnout, jakým způsobem a s kým ho prožijeme. O naději, že jsme schopní dojít ke štěstí, jakkoli složité se to může zdát. O cestě za sny.

Ukázka z knihy

Ukázky - Za sny

————————————————

Ještě jednou se vrátíme k zahraniční literatuře. Britská autorka Jenny Colgan ve své nové knize vypráví příběh Flory, která se přesouvá z nikdy se nezastavujícího Londýna na malinký skotský ostrov Mure. Jak dopadne tato velká cesta? Povede se Floře zapadnout do poklidného způsobu života a třeba i najít svou životní lásku?

Kavárnička na pobřeží

Autorka: Jenny Colganová
Přeložila: Dana Vlčková

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-257-2680-8
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Kavárnička na pobřeží vydalo nakladatelství Argo.

Floru přivede pracovní cesta na ostrůvek Mure, kde prožila dětství. Musí proto opustit hektický život v Londýně plném světel, což je pro ni velmi náročný úkol. Ani pohled na jasně modré moře ji příliš netěší. Navíc se musí starat o svého otce a nemožné bratry. Pustí se do generálního úklidu kuchyně a při něm objeví maminčinu sbírku receptů a začne podle nich vařit. Postupně se stále víc sbližuje se svou rodinou a přítelkyní z dětství Lornou, která tu pracuje jako učitelka v místní škole. No a samozřejmě jsou tu i bájná stvoření selkie, která se vyskytují ve skotském folkloru i na severských ostrovech. Žijí jako tuleni v moři, ale když si svléknou kůži, stávají se lidmi na pevnině. Podaří se Floře najít po letech v Mure své místo, velkou lásku, i sebe samotnou?

————————————————

Na závěr se vrátíme do českých luhů a hájů k nové knize Barbary Nesvadbové Život nanečisto. Stejně jako v předchozích románech, i nyní se hlavní hrdinka prodírá mnoha nezávaznými vztahy, aby nalezla pravou lásku. Povede se jí to? To nám odhalí tato netradiční kniha psaná formou osobních zápisků.

Život nanečisto

Autorka: Barbara Nesvadbová

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 127×193 mm
ISBN: 978-80-267-1379-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Život nanečisto vydalo nakladatelství Motto.

Volné pokračování Řízkařů a Bestiáře.
Další příběhy mladé novinářky Karly, která proplouvá několika vážnými i nezávaznými partnerskými vztahy, stále hledá svou Velkou lásku, ale nepohrdne ani těmi menšími. „Sešla jsem se se svým profesorem. Přinesl mi povídku o lásce. Říkal, že ji mnohokrát přepisoval a že vzniklo mnoho verzí nanečisto. Uvědomila jsem si, že já píšu vždy načisto. Já jen žiju nanečisto.“

Ukázka z knihy

Pondělí

Nevím, komu tenhle dopis píšu. Možná Tobě. Ale kdo jsi Ty? Znám Tě vůbec? Asi ne. Nesmyslně jsem si do Tebe projikovala své sny, nesplněné touhy a ideály. Co jsem čekala za zázrak od tisícího devadesátého prvého polibku svého života? A co jsi čekal Ty?

Chtěl jsi něco přebít? Staré zážitky? Starou lásku? Sám sebe? To jsi chtěl? Nepovedlo se. Přebil jsi jen mne. Ale to jsi asi nechtěl, viď?

Dnes večer je to přesně čtyři sta devadesát osm hodin od chvíle, co jsi řekl „Promiň“. A pak jsi odešel.

Neprominu. Neprominu, tentokrát ne. Nebudu chápavá, kamarádská, vstřícná. Na takové předstírání Tě příliš miluji. Už Tě nikdy nechci vidět. Ani zítra, ani za rok. My dva opravdu nebudeme přátelé. Nikdy. Slyšíš? Nikdy!

Spát. Chci spát. Celý den a celou noc. Chci všechno zaspat. Bojím se lidí. Mám z nich panickou hrůzu. Bojím se, že se budou ptát na Tebe. A já nemám co odpovědět. Co třeba pravdu? Ne, to ne, na pravdu jsem už příliš stará. Jsem dospělá, bohužel. Pravda a slzy na veřejnosti jsou výsadou dětí a starců.

Pokud vás ukázka zaujala, můžete si přečíst i její pokračování.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž naleznete mnoho zajímavých knih!

Jaká je vaše nejoblíbenější kniha pro dámy? Napište nám do komentářů!

Autorem úvodního obrázku je Len Edgerly.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOhnivé pouto

Roberts, Nora

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeZa sny

Krajčo Babinská, Karin

CPress, 2018

zobrazit info o knizeKavárnička na pobřeží

Colganová, Jenny

Argo, 2018

zobrazit info o knizeŽivot nanečisto

Nesvadbová, Barbara

Motto, 2018

Napsat komentář