Ilustrované příběhy pro malé děti

čtoucí dítě - ilustrační
Není příběh jako příběh. I sebekouzelnější pohádka není úplná, pokud ji nedoprovází ilustrace, které podnítí fantazii. A jelikož spisovatelé knih pro děti jsou si toho vědomi, spojili své síly s ilustrátory a připravili pro malé čtenáře krásné ilustrované knihy.

Ella a její kamarádi dokázali zdárně dokončit první třídu a postoupili do druhé. A ani ta se neobejde bez humorného dobrodružství, kde hlavní roli sehraje svéhlavý pan učitel, nový žák a nocování ve škole.

Další veselá dobrodružství Elly a jejích přátel v podobě tří krátkých příběhů.
Ella a její přátelé jdou do druhé třídy a pan učitel je na pokraji zhroucení. Dokonce zkouší na sobě i žácích jistý druh meditace s korálky. Po čase do třídy přijde záhadný nový žák, který všechny šikanuje. Děti jsou přesvědčené, že je to mimozemšťan, který se proti nim spiknul s panem učitelem. V posledním příběhu je zoufalý pan učitel proti své vůli donucený uspořádat přespání ve škole, při němž se mu z rukou vymkne naprosto vše, co se vymknout může. Zasahují hasiči i policie, ale nakonec samozřejmě všechno dobře dopadne a Ella i její kamarádi si celé bláznivé dobrodružství náramně užijí. Určeno především čtenářům ve věku 6–10 let.

Ukázka z knihy

Ella a kamaradiDalší ukázky naleznete na stránkách nakladatele.

Ella a kamarádi

Autor: Timo Parvela
Přeložila: Alžběta Štollová
Ilustrovala: Magda Veverkocá Hrnčířová

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 170×222 mm
ISBN: 978-80-262-1400-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Ella a kamarádi vydalo nakladatelství Portál.

O autorovi

Timo Parvela je původní profesí učitel, píše pro děti i pro dospělé a ve Finsku je v oblasti dětské literatury nepopiratelnou hvězdou. Jeho knihy byly přeloženy do více než třiceti jazyků a získal za ně řadu ocenění. Série o Elle patří k těm vůbec nejpopulárnějším. V Portále již vyšel první díl Ella ve škole.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Holly Webbová v dalším díle série pojednávající o zvířátkách vypráví o koťátku Zázvorce, které vyděsí dva zlí kocouři od sousedů. Zázvorka přestane chodit ven a je na Magdě, aby pomohla kotěti překonat strach.

Nová knížka ze série příběhů štěňat a koťat od britské autorky Holly Webb
Magda je odhodlaná vytvořit Zázvorce, roztomilému tříbarevnému kotěti, dokonalý domov. Tráví s ní spoustu času, hrají si spolu, mazlí se. A nepochybuje, že čiperné kotě rádo vyrazí také na průzkum zahrady.
Zázvorka rychle roste a zanedlouho může jít ven. Nemá však ani tušení, že dva ohromní kocouři od sousedů považují zahradu za svou. Oba dělají, co mohou, aby malou vyděsili. Chudák Zázvorka je brzy tak vystrašená, že vůbec nevychází ven a celý den se skrývá. Najde Magda možnost, jak kotěti pomoci?

Doporučujeme

Pokud máte rádi zvířátka, určitě vás zaujmou další příběhy koťátek a štěňátek.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Ustrašené kotě

Autor: Holly Webb

Počet stran: 116
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7211-502-0
Doporučená cena: 148 Kč

 

 

Knihu Ustrašené kotě vydalo Nakladatelství NAVA.

O autorce

Holly Webbová (* 1976, Londýn) je anglická autorka dětské literatury. Do literatury se spisovatelka zamilovala již jako dítě, a zhruba v deseti letech si oblíbila příběhy z řeckých bájí. Začala proto studovat latinu, řečtinu, až skončila u čtení klasiky na vysoké škole. Mnoho let se chtěla stát knihovnicí, protože si myslela, že bude mít možnost po celý den číst knihy. Že to tak není, jí přineslo velké zklamání. Proto se stala alespoň editorkou beletrie pro děti, ale postupem času získala pocit, že největší uspokojení jí přinese samostatná literární činnost. Nejraději píše příběhy o zvířátkách, z nichž jsou některé založeny na příbězích z novin, a některé se staly mazlíčkům jejích přátel. Holly Webbová je autorkou sérií: Emily Pírková (1. a 2. díl), Lily, Rose, a sérií knih, kde vystupují jako hlavní hrdinové malá domácí zvířátka.

Zdroj informací: Knižní klub

————————————————

Iva Gecková a Michal Sušina se opět potkali při práci nad dalším napínavým příběhem pro děti okořeněným špetkou humoru. Na hlavní hrdinku Galu čeká nerovný boj se záhadnou paní Černou. A to vše na pozadí zahradnictví strýčka Vendelína.

Vítejte v zahradnictví ve Žlutých Polích! Koupíte tu rajčata, okurky a růže, ale taky tu mají citronomandarinkovník, scindapsus na hlasové ovládání, a hlavně strýčka Vendelína. Když pán bůh rozděloval humor, Vendelín si přijel se zahradním traktůrkem. Není divu, že tu jeho neteř Gala tak ráda tráví prázdniny. Ty letošní budou ale dost prapodivné. Gala narazí na záhadnou paní Černou a její nekalé úmysly. Zdá se, že postavit se téhle chladné krásce je nemožné. Gala bude muset bojovat s čarovným světem lidskými prostředky.
Příběh se správně namixovanou dávku humoru a napětí napsala Iva Gecková a ilustroval Michal Sušina.

Ukázka z knihy

Gala stála u obrovského dubového stolu v zahradnictví svého strýčka Vendelína, opatrně přesazovala rostlinky karafiátů a macešek do větších květináčků a vůbec jí nevadilo, že má nehty od hlíny úplně černé. Nevzala si, ostatně jako nikdy, pracovní rukavice, ačkoliv jich strýček v její malé velikosti  na léto asi dvacet párů a první z nich jí připravil k jejímu pracovnímu nářadí. (str. 7)

Strycek Vendelin chlupaty meloun

Zaujal vás příběh? Můžete si přečíst zbytek ukázky.

Strýček Vendelín, chlupatý meloun

Autorka: Iva Gecková
Ilustroval: Michal Sušina

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-0752-0
Doporučená cena: 239 Kč

 

Knihu Strýček Vendelín, chlupatý meloun vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná kniha (naše ukázka), Čertí babička (naše ukázka) či Štěpán Kobliha není žádná bábovka (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

V naší, v naší, v naší ruině straší, tak honem domů, braši, jsme v strašidelný kaši – zpívá se ve filmu Ať žijí duchové. Ale se strašidly je přece zábava! To vám dokážou strašidelné verše…

V této knize díky veršům ožívají strašidla a pohádkové bytosti. Bát se jich nikdo nemusí, jsou tu pro radost a pobavení. Začtěte se a zjistěte, co zrovna dělá hejkal, vodník, příšera či bludička. Možná vás to překvapí…

Ukázka z knihy

Nestrasidla

Nestrašidla

Autorka a ilustrátorka: Irena Ričlová

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-88104-46-9
Doporučená cena: 176 Kč

 

Knihu Nestrašidla vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

————————————————

Spojení omalovánek a čtení je nejlepší kombinace, jak se zábavně něčemu přiučit. Tentokrát si pomocí obrázků osvojíte nejznámější lidová říkadla.

Malované čtení je u dětí velmi oblíbené a pročítání knížky může být velká legrace! Když jsou některá slova nahrazena obrázky, děti zjistí, že s knihami je skvělá zábava. Díky krásným a rozverným obrázkům si děti snadno zapamatují všechna oblíbená lidová říkadla.

Ukázka z knihy

Nejznamejsi lidova rikadlaNejznámější lidová říkadla

Ilustrátorka: Veronika Balcarová

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 165×240 mm
ISBN: 978-80-271-2058-1
Doporučená cena: 179 Kč

 

 

Knihu Nejznámější lidová říkadla vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Veronika Balcarová je ilustrátorka , která se věnuje ilustracím pro děti a klasické malbě.  Svou práci dělá s velkou radostí a láskou. V jejich obrázcích naleznete upřímnou radost, hravost a touhu po poznávání. V ilustracích ráda nechává zvířátka vyprávět příběhy, tak trochu z našeho života. Ilustruje dětské knihy, časopisy, omalovánky.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeElla a kamarádi

Parvela, Timo

Portál, 2018

zobrazit info o knizeUstrašené kotě

Webb, Holly

Nakladatelství NAVA, 2016

zobrazit info o knizeStrýček Vendelín, chlupatý meloun

Gecková, Iva

Grada, 2018

zobrazit info o knizeNestrašidla

Ričlová, Irena Lachoutová

Agentura KRIGL, 2018

zobrazit info o knizeNejznámější lidová říkadla

Balcarová, Veronika

Grada, 2018

Napsat komentář