Detektivní novela

Sama voda
Na kapitána Prose a jeho asistenta čeká zajímavý případ. Neznámému muži někdo probodl srdce a naplnil pusu zlatem. Zanedlouho následuje další vražda a vyšetřovatelé musí rychle vyřešit, kdo za tím stojí…

Uprostřed hlubokých lesů je objevena mrtvola muže s ústy plnými zlata, záhadnými předměty v brašně a srdcem probodnutým kůlem. Případu se ujímá kapitán Pros za asistence civilního pomocníka, zubaře s rozsáhlými profesními i encyklopedickými znalostmi a fortelem zapáleného fotoamatéra. Společně začnou rozplétat nitky záhady, která je postupně zavede do východoslovenské vísky i hlavního města. Případ se však nečekaně zkomplikuje, když dojde k další vraždě. Začíná se ukazovat, že jde možná o něco mnohem temnějšího…
Detektivní novela z psacího stroje autora Cesty slepých ptáků a Tušení stínu a souvislosti, vychází poprvé v knižní podobě.

Ukázka z knihy

Doktor Vlček reagoval zcela lidským, naprosto pochopitelným způsobem – zaryl tvrdošíjně tvář do polštáře a cípem si zakryl ucho. Když se klepání na dveře stávalo z původní jemné delikátnosti vtíravým, zabručel pro sebe zoufale „Ježíšmarjá!“ a rušiteli se ohlásil nevrlým „No jo… vždyť už jdu!“, umiňuje si krutě, že jestliže ho budí někdo jen tak pro nic za nic, bude nelítostně tahat, tahat, žádné fraky, a bez injekce. V polospánku na sebe navlékl bílý plášť, vklouzl do rozšněrovaných sandálů a došát­ral se ke dveřím. Sestřička, maskovaná profesionálním soucitem, který však nepostačil zcela zakrýt potěšení ze skutečnosti, že už na oddělení není vzhůru v tuto hodinu, vyhrazenou spánku, jen ona sama, musela opakovat jobovu zvěst dvakrát, než doktor Vlček pochopil.

Samá voda

Autor: Ludvík Souček

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 118×185 mm
ISBN: 978-80-7332-402-5
Doporučená cena: 199 Kč

 

 

Knihu Samá voda vydalo nakladatelství Bohuslav Svoboda – POLARIS, kde naleznete i pokračování ukázky.

O autorovi

Ludvík Souček (1926–1978) byl český spisovatel science fiction, zejména pro mládež a literatury faktu. Vystudoval gymnázium v Praze Bubenči. Necelý jeden rok strávil v Severní Koreji jako vojenský lékař. V letech 1955–1964 pracoval jako zubař v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích. V letech 1971–1976 pracoval v oddělení populárně naučné literatury nakladatelství Albatros.


Vydavatelství  Bohuslav Svoboda – POLARIS vzniklo v roce 1991 jako konsorcium pojmenované POLARIS, spojené vydavatelství a založili ho Bohuslav Svoboda a Miroslav Kocián. V současné době je to živnostenské sdružení a sídlí ve Frenštátu pod Radhoštěm. Paralelně s vydáváním periodik začalo trh zásobovat překladovou literaturou žánrů SF, fantasy a hororu angloamerických autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSamá voda

Souček, Ludvík

Bohuslav Svoboda - POLARIS, 2018

Napsat komentář