Zasoutěžte si o kuchařku Matěje Formana

uz-se-vari-ma-panenko-perex
Matěj Forman se na svých cestách setkal s mnoha zajímavými lidmi. S mnoha z nich zasedl i ke společnému stolu, aby ochutnal řadu znamenitých jídel. Některé z nich najdete v jeho originální kuchařce.

Tajemství z domácí kuchyně

uz-se-vari-ma-panenko-ukazka-1Na svých cestách potkal Matěj Forman, jeden z kapitánů divadelní lodi Tajemství, výtvarník a scénograf, řadu lidí. Někteří s ním zasedli u jednoho stolu. A někteří jej nechali vstoupit až k sobě do kuchyně. To je odedávna považováno za gesto velké důvěry, protože kuchyň tvoří srdce každého domova. Díky kresbám, na nichž Matěj Forman přímo během vaření zachytil domácí receptury, a díky fotografiím Ireny Vodákové u toho můžete být i vy.

Tahle knížka je oslavou všech kuchařů a kuchařek i lidské družnosti, k níž společné jídlo patří a přispívá.

 

Už se vaří, má panenko!

Autor: Matěj Forman

Vydalo: nakladatelství Plus
Fotografie: Irena Vodáková
Počet stran: 208
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 12/2018
ISBN: 978-80-259-0978-2

Přečtěte si více o knize Už se vaří, má panenko!, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout také ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy.

 

Ukázka z knihy

Uzoučkou zahradu zdobí jako sochy dva ovocné stromy. jejich větve sahají tak nízko, že se musí podepřít, aby se pod nimi dalo projít. Pohádkový svět zůstal tu skrytý na dohled od říčky Svitavy, vrostlý mezi zahrádkářskou kolonii a čtyřpatrový činžovní dům, který sem smí jen nesměle nakukovat přes cihlovou zeď porostlou břečťanem. Bydlí tu neméně pohádkový řezbář, výtvarník, tvůrce loutek, soch a krásy Tonda Maloň. odemyká branku zahrady a později odemyká i kovový zámek pečetící dřevěné, řezbované desky tajného deníku, do kterého byl před mnoha lety dětskou rukou vepsaný, nakreslený a ukrytý pirátský recept na bramborový salát.

uz-se-vari-ma-panenko-ukazka-2

 

Vyhrajte knihu Už se vaří, má panenko!

Když vás někdo pozve k sobě do kuchyně a navíc se s vámi podělí o tajemství přípravy rodinných receptů, můžete to považovat za gesto velké důvěry. Matěj Forman zasedl u jednoho stolu s mnoha zajímavými lidmi a ochutnal tolik dobrých jídel, že se rozhodl z nich sestavit kuchařku, jejíž název je inspirovaný filmem jeho slavného otce Miloše Formana. A vy si díky ní můžete ty nejlepší pokrmy vyzkoušet. Během jejich přípravy vás budou provázet nejen krásné fotografie Ireny Vodákové, ale také ilustrace samotného Matěje Formana.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Už se vaří, má panenko! vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Už se vaří, má panenko!
probíhá od 8. do 21. ledna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 kuchařky Už se vaří, má panenko!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUž se vaří, má panenko!

Forman, Matěj

Plus, 2018

Napsat komentář