Zahrajte si o publikaci věnovanou kouzlu dotyku

dotyk-jako-lek-z-pohledu-cinske-mediciny-perex
Pouhé pohlazení může mít na člověka terapeutický účinek, a sex dokonce podle textů staré Číny prospívá zdraví jak muže, tak ženy. Poodhalte další tajemství, která platila před dlouhými věky a jsou aktuální do dneška.

Zlepšete svůj sexuální a partnerský život

Po dvou veleúspěšných knihách o vlivu jídla na zdraví a dlouhověkost (Jídlo jako lék podle čínské medicíny (2015) a Jídlo jako lék proti stárnutí (2017) přichází známá terapeutka a znalkyně orientální zdravovědy Renata Lien Čepelková s knihou nejen o jídle, ale i o terapeutickém kouzlu lidského dotyku.

V publikaci ovšem nejde jen o „magii“ prostého pohlazení. Podíváte se za oponu tajemství sexu ve staré Číně. Kniha Lien Čepelkové připomene i dědictví Kámasútry – starověkého indického textu o lásce a sexu, jehož autorem je mnich a filozof Vátsjájana, který žil v období Guptovské říše (4. až 6. století př.n.l.). a prozradí, že tato slavná příručka má i (v Evropě) méně známou část – nezachycuje pouze sexuální polohy, ale i problematiku seznamování, manželství, zařízení domu apod Čínské příručky sexu, z nichž paní Lien také brala inspiraci, jsou podobně letité jako Kámasútra – pochází z 2. století př. n. l. Tyto moudré knihy se staly základem pro ostatní národy, které je převzali a překládali do svých jazyků.

V knize Dotyk jako lék se také seznámíte s některými historickými milníky staré Číny nejenom v sexu, ale i ve vztahu mezi mužem a ženou. Dozvíte se, jak tato pohlaví žila, co vše je v životě partnerském provázelo a některé odlišnosti v sexuálním životě, které nám možná z dnešního pohledu přijdou až podivné. Neznamená to ale, že do dnešní doby se nemůžeme poučit z těchto starých textů, zub času jim rozhodně neubral na pravdivosti a některá doporučení jsou pro nás i dnes aktuální. Zejména to, že sexuální spojení přináší odreagování od starostí běžného života a prospívá zdraví jak muže, tak ženy. Staří Číňané například kladli velký důraz na předehru před samotným spojením to z důvodu, že žena potřebuje mnohem více času na odreagovávání, aby pak její prožitek byl stejně silný, jako prožitek partnera.

V knize se autorka zabývá i problémy, které sexuální a partnerský život komplikují a orientálními postupy k jejich zlepšení.

 

Dotyk jako lék z pohledu čínské medicíny

Autorka: Renata Lien Čepelková

Vydalo: nakladatelství Bondy
Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-88073-30-7

Přečtěte si více o knize Dotyk jako lék z pohledu čínské medicíny, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Dotyk jako lék z pohledu čínské medicíny

Začtěte se do nové publikace terapeutky a znalkyně orientální zdravovědy Renaty Lien Čepelkové, která vám nabídne zajímavé poznatky ze starých čínských a indických textů o magii dotyků, sexu a partnerského porozumění. I v dnešní době se totiž můžeme poučit z textů, které platily už před naším letopočtem.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dotyk jako lék z pohledu čínské medicíny vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Dotyk jako lék z pohledu čínské medicíny
probíhá od 16. do 22. prosince 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Dotyk jako lék z pohledu čínské medicíny

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDotyk jako lék z pohledu čínské medicíny

Lien Čepelková, Renata

Bondy, 2018

Napsat komentář