Napínavé dobývání hor napříč historií

jota_horolezci_pribehy_o_odvaze
Seznamte se s unikátní knihou, kterou neodložíte, dokud příběhy v ní obsažené nepřečtete do posledního. Kniha Horolezci: Příběhy o odvaze dobývání hor si vás zkrátka získá a nepustí.

Kniha napsaná ve spolupráci s Royal Geographical Society a The Alpine Club popisuje příběhy průkopníků horolezectví, kteří si podmanili závratné výšky naší planety. Kromě dechberoucích příběhů vytrvalosti a odolnosti v ní najdete i profily více než stovky dobyvatelů hor, od Hannibala až po Hillaryho, s nimiž budete moci prožít jejich triumfy i tragédie. Zápisky z deníků, fotografie a mapy z dosud nepublikovaných archivů vám přiblíží historicky nejvýznamnější výstupy. Dozvíte se o pozoruhodných vědeckých objevech, které formovaly běh lidských dějin, a užijete si příběhy o velké odvaze, přátelství a dobré náladě tváří v tvář nepřízni osudu. To vše dělá z knihy Horolezci fascinující čtení pro každého s duchem dobrodruha.

Horolezci


Přeložil: Jakub Futera

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 255×305 mm
ISBN: 978-80-7565-407-6
Doporučená cena: 798 Kč

Knihu Horolezci vydalo nakladatelství Jota.

 

 Zalistujte si ukázkou

 

Royal Geographical Society

Royal Geographical Society (česky Královská geografická sploečnost), společně s ústavem britských geografů, je britskou naučnou společností a prefesionálním tělesem pro geografii. Působí také jako charitativní organizace a podporuje geografy a geografické projekty po celém světě. Poskytují poradenství, školení a granty na podporu terénních výzkumů a vědeckých expedic. Vlastní mimořádnou sbírku, čítající přes 2 miliony položek. Jejich kolekce jsou jedinečným zdrojem, datujícím až 500 let geografických výzkumů a objevů. Již od počátku 19. století jsou pravidelně oceňováni královskými zlatými medailemi. Tyto medaile patří mezi nejprestižnější mezinárodní ocenění za podporu geografie, vědy a objevu.

Zdrojem informací jsou oficiální stránky Royal Geographical Society.

The Alpine Club

The Alpine Club (česky Alpský Klub) je prvním horolezeckým klubem na světě a také jediným klubem pro alpinisty. Jeho historie sahá nejméně 150 let nazpět a včlenové tohoto klubu patří ke světové špičce v horolezeckém vývoji a průzkumu. Klub je vázán etickým kodexem horolezců, který má za cíl ochranu hor, horských oblastí a jejiich obyvatel, před jakýmkoliv nežádoucím a škodlivým vlivem horolezců. The Alpine Club zahrnuje většinu britských horolzeců napříč generacemi, jeho členové působí ve více než 30 zemích po celém světě, slouží proto i jako kontaktní místo pro spolupráci se zahraničními alpskými kluby.

Zdrojem informací o klubu jsou oficiální stránky The Alpine Club.

 


Nakladatelství Jota vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Publikuje tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHorolezci
Příběhy o odvaze a dobývání hor

Jota, 2018

Napsat komentář