Naši mazlíčci a jejich duše

Michie_Duse nasich mazlicku
Kniha Duše našich mazlíčků není určena jen čtenářům, kteří se zajímají o buddhismus. Potěší srdce každého, kdo má rád zvířata.

Pouta, která nás vážou k našim domácím mazlíčkům, často přesahují slova a jsou hlubší než mnohé z našich mezilidských vztahů. Jaká je povaha těchto blízkých vazeb? A co když náš vliv na domácí mazlíčky, a to jak v životě, ale i v nemoci a smrti, je mnohem silnější, než jsme si kdy mysleli? David Michie čerpá z dávné buddhistické moudrosti a podpořen objevy moderní vědy poskytuje fascinující pohled na zvířecí vědomí. Ukazuje nám, že domácí mazlíčci, se kterými sdílíme život, tu nejsou jen náhodou. Ať už má váš zvířecí společník srst, peří nebo ploutve, David Michie nabízí cenné rady, které nejenom zlepší váš vztah v každodenním životě, ale také pomohou v nelehkých dobách jejich umírání. Duše našich mazlíčků je napsána s humorem a soucitem a okořeněná skutečnými příběhy z celého světa. Ukazuje, že naši zvířecí společníci mohou patřit mezi naše nejvzácnější přátele a jak jsou naše životy tím, že jim věnujeme péči, nesmírně obohaceny.

Nedávno jsme ztratili několik domácích zvířat a tato kniha nám pomohla obtížné období zvládnout. Také nás všechny inspirovaly rady, jak se zvířaty meditovat – přineslo nám to mnohem víc klidu.

David D. Unge

 

Duše našich mazlíčků

Buddhismus a péče o naše nejbližší zvířecí společníky na cestě životem a smrtí
Autor: David Michie
Přeložil: Jiří Zbořil

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7370-514-5
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Duše našich mazlíčků vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

 

Ukázka z knihy

JAKÁ JE ZVÍŘECÍ MYSL v porovnání s naší? Mají zvířecí mazlíčci ještě nějaký jiný smysl života než dělat nám společnost, působit roztomile na fotkách na sociálních sítích a možná ještě tak nutit nás k většímu pohybu? A když zvíře umře, co se stane s jeho vědomím? Pokračuje někde nějak, a pokud ano, kde a jak?
To všechno jsou pro milovníky zvířat důležité otázky, protože u mnohých z nás zvířata patří k nejmilejším rodinným příslušníkům. Jsou s námi doma, bývají důležitou součástí zaběhnutých pořádků, aktivně se účastní našeho života a stávají se němými svědky nejintimnější chvil, kdy býváme nejzranitelnější. Trávíme s nimi vzácný volný čas, sdílíme s nimi majetek. Mnozí z nás dokonce spávají zkroucení v nemožných pozicích, jen aby jim dovolili sdílet i postel! (str. 11)

 

David Michie

Michie_DavidDavid Michie (* 1962, Zimbabwe) je spisovatel a propagátor buddhismu, žijící v Austrálii. Autor se narodil v Zimbabwe, vystudoval v Jižní Africe, několik let žil v Londýně, kde pracoval v tiskové agentuře, a nyní bydlí v Austrálii. O meditace se začal zajímat v době, kdy pracoval v Londýně. Často se dostával do stresu, začínaly mu různé zdravotní potíže, až se dostal ke komplementárnímu terapeutovi, který ho nasměroval na meditování. Zdravotní obtíže mizely, a tak se během učení meditování dostal až k tibetským buddhistickým učitelům – Les Sheehy, Geshe Thubten Acharya Loden a Zasep Tulku Rinpoche. Autor píše knihy o rozjímání, buddhismu a vnímání. V této době je jedním z nejprodávanějších spisovatelů tohoto žánru. Knihy jsou vydávány ve 25 jazycích a ve více než třiceti zemích světa. Pod záštitou The Australia Institut of Management – University of Western Australia Business School, pořádá školící semináře, na kterých bývá hlavním řečníkem. Michie je autorem knih Dalajlamova kočka, Dalajlamova kočka a síla meditace, Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda, Buddhismus pro zaneprázdněné, Pes Jejího Veličenstva a jeho mise, Kouzelník ze Lhasy, Pospěš si a medituj atd.

Informace o autorovi a fotografie pocházejí ze stránek Knižního klubu.


Nakladatelství Synergie Publishing SE působí na českém trhu již téměř 20 let a za tu dobu vydalo několik stovek titulů v oblasti inspirace, poznání a spirituality. Mnohé z těchto knih se okamžitě staly bestsellery. Mezi kmenové autory patří Doreen Virtue, Ciro, Marchetti, Menna Van Praag, Esther a Jerry Hicks, Louise L. Hay nebo David Deida.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDuše našich mazlíčků
Buddhismus a péče o naše nejbližší zvířecí společníky na cestě životem a smrtí

Michie, David

Synergie Publishing SE, 2018

Napsat komentář