Zasoutěžte si o ilustrované dějiny Evropy

evropa-nas-domov-perex
Vydejte se na výlet do historie a přečtěte si, jak se vyvíjela Evropa od starohor až po moderní dobu. V bohatě ilustrované knize se se starým kontinentem, jeho faunou, florou a obyvateli seznámíte prostřednictvím geologa, bioložky a filozofa.

Evropa od starohor do dneška

ALBATROS logo B black-transparentObjevte krásu a rozmanitost „starého kontinentu“ a získejte ucelený pohled na náš domov.

Jak se Evropa vyvíjela od starohor přes dobu ledovou až po antropocén? Jak žili Evropani v průběhu času a jaké objevy změnily jejich život? Vydejte se na vzrušující cestu plnou zajímavostí o našem domově a poznejte Evropu ze tří rovin – geologické, přírodní a kulturní. Bohatě ilustrovaná publikace barvitě líčí nejen historii flóry a fauny, a dotýká se také dnešní přírody, její obnovy a ochrany, ale vysvětluje i vývoj celé evropské společnosti.

 

Evropa, náš domov

Autoři: Václav Cílek, Jan Sokol, Zdeňka Sůvová

Vydalo: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Renáta Fučíková
Počet stran: 264
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-000-5206-9

Přečtěte si více o knize Evropa, náš domov, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

ALBATROS logo B black-transparentNová sebedůvěra renesančního městského člověka není obrácená sama do sebe, ale naopak ven, do světa. Ten totiž může zámožnějším a samostatným lidem nabídnout jak daleko příjemnější a pohodlnější život, tak i vzdělanost a vědomosti, o nichž se dřívějším stoletím ani nesnilo. Jednou z nejdůležitějších novinek, které spoluurčují tvář novověku, je rozšířený obzor, nesmírně rozlehlý a nevyčerpatelně pestrý i bohatý svět, jak ho objevují vědci a mořeplavci. Počátkem 15. století Portugalci opustili bezpečí plavby při pobřeží, vydali se na širé moře a objevili Azorské ostrovy. Benátčané založili na Blízkém východě plantáže cukrové třtiny a zřídili tak první kolonii v moderním slova smyslu – ne jako místo, kde se chtějí usazovat, ale odkud chtějí dovážet vzácné a cenné věci.
Přinejmenším pro přímořské národy tím padla středověká představa „obyvatelného světa“ (staré řecké oikúmené), který končí Heraklovými sloupy (dnešní Gibraltar) a mysy Finisterre28 v Bretani a ve Španělsku. Atlantik už není bezedná propast, odkud se nikdo nikdy nevrátil, naopak budí zvědavost a láká dobrodružné povahy. Už během 15. století si námořní mocnosti – Portugalsko a Španělsko – rozdělily sféry zájmu, protože zámořské krajiny se ukázaly být i ekonomicky zajímavé. Ze známých věcí to byly drahé kovy a koření, dosud dovážené (či spíše donášené) z jihovýchodní Asie dlouhou a nebezpečnou cestou po souši, která se přesto vyplácela. Což teprve při dopravě lodí, jež uveze stokrát víc než mezek a cestu může vykonat za pár měsíců. (str. 199)

 

Vyhrajte knihu Evropa, náš domov

Jak se měnila Evropa v průběhu několika tisíc let? Objevte krásu a rozmanitost kontinentu, na kterém žijeme, a porovnejte, jak se od starohor změnila krajina, jaká zvířata ji obývala a jak žili Evropané během jednotlivých historických epoch. Více než dvě stě stran zahrnuje i mapy a především mnoho ilustrací Renáty Fučíkové, díky kterým si děti mohou vše lépe představit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Evropa, náš domov vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Evropa, náš domov
probíhá od 4. do 17. prosince 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 naučné knihy Evropa, náš domov

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEvropa, náš domov

Cílek, Václav – Sokol, Jan – Sůvová, Zdenka

Albatros, 2018

Napsat komentář