Vyhrajte dva detektivní případy pro jeden tým

podivne-pratelstvi-perex
Luboš Neumann má pověst úspěšného vyšetřovatele, protože procento objasněných zločinů je v jeho případě opravdu vysoké. Ale v osobním životě je tak trochu samotář a vyjít s ním není jednoduché. Jak si s ním poradí mladá právnička Kamila?

Vyšetřování se šťastným koncem

Detektivní kniha Podivné přátelství obsahuje dva příběhy spojené postavami ostříleného policisty a mladé právničky a také jedním starým případem, který se odehrál před čtvrtstoletím.

První polovina knihy nese název Podivný způsob. Mladá doktorka práv Kamila vymění možnost být soudkyní za práci u kriminální policie a stane se parťačkou Luboše Neumanna, který má pověst úspěšného vyšetřovatele, ale také samorostlého vlka samotáře. Kamila mu kupodivu vyhovuje. Řeší spolu brutální vraždu mladé ženy, jejíž bývalý manžel se za záhadných okolností stane hlavním podezřelým. Že všechno bylo v tomto podivném případu jinak, že v něm hraje skrytou roli pomstychtivost žen a že obviněný ředitel reklamní agentury svoji bývalou manželku nezavraždil, vyústí v dobrý konec. Kamila zažije s hlavním podezřelým při vyšetřování nečekaná dobrodružství, která je sblíží a konec případu korunuje jejich svatba.

Druhá polovina knihy má název Falešné přátelství a řeší se v něm starý případ loupežného přepadení, do kterého účelově zasáhl prokurátor a jeden z obviněných byl nespravedlivě odsouzen. Jak a proč se to stalo, se po mnoha letech podaří odhalit, ale nelze to už žádným způsobem napravit.

Iveta Svobodová oba spojené příběhy pojala jako jeden román s mnoha zajímavými postavami. Křivdu a nespravedlnost zná z vlastní zkušenosti každý, ale v soukolí justice a kriminálního vyšetřování mají fatální následky a hlavní hrdinové i čtenáři si právem zaslouží trochu šťastný konec.

 

Podivné přátelství

Autorka: Iveta Svobodová

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 368
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-7244-424-3

Přečtěte si více o knize Podivné přátelství, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Podivné přátelství

Mladá doktorka práv Kamila mohla být soudkyní, ale ona se místo toho rozhodla pracovat u kriminálky s vidinou zajímavé a trochu nebezpečné náplně práce. Když je přidělena k ostřílenému policistovi Luboši Neumannovi, má radost, protože tohoto vyšetřovatele předchází jeho pověst a úspěchy, i když je tak trochu vlk samotář. Přesto si spolu sednou a hned se pouští do nového případu. Ale v knize Ivety Svobodové se nebude řešit pouze jedna právě spáchaná vražda, ale i čtvrtstoletí staré loupežné přepadení, tak neváhejte a přečtěte si, jak si s oběma zločiny Luboš s Kamilou poradí.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Podivné přátelství vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Podivné přátelství
probíhá od 2. do 8. prosince 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivní romány Podivné přátelství

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodivné přátelství

Svobodová, Iveta

Šulc-Švarc, 2018

Napsat komentář