Zasoutěžte si o krimithriller s milostnou zápletkou

hedvabna-past-perex
Odhalit identitu vraha, který bestiálně zabíjí mladé ženy, nebude snadné, protože za sebou nechává jen minimum stop. Jednou ale určitě udělá chybu, nebo si to kapitánka Nina Kynclová alespoň myslí. Jenže co když jde o promyšlený plán?

Důmyslná past na policistku

Je jako démon – udeří a zmizí. Bestiální zabiják mladých žen dává kriminálce pořádně zabrat. Úkolem energické kapitánky Niny je spolu s novým parťákem Štěpánem vraha dopadnout, ale mají žalostně málo vodítek. A stejně tak i podezřelých. Psychopatický zločinec je mistrem v zametání stop, a kriminalisté se mu navzdory horečné aktivitě nemůžou dostat na kobylku. S každou další vraždou roste jejich netrpělivost a také zmatek – jde opravdu o jednoho zabijáka?

Nina, která od rozvodu žije se svými rodiči a osmiletou dcerou, dělá vše pro uzavření mrazivého případu, a současně čelí bouři ve svém osobním životě. Po lekci, kterou jí uštědřil bývalý manžel, striktně odmítá vážný vztah a vystačí si s občasným erotickým úletem. Když však na scénu vstoupí Štěpán, který okolo rusovlasé policistky se zájmem krouží, poznamenají její pevné rozhodnutí trhliny. S buldočí tvrdohlavostí ale nabízenou lásku odmítá a dál soustředí plnou pozornost na vyšetřování. V tom se přece jen objevují nové a překvapivé skutečnosti. Nina však netuší, že hraje důležitou roli ve hře démonického vraha, který chystá promyšlenou past…

 

Hedvábná past

Autorka: Markéta Harasimová

Vydalo: nakladatelství MaHa
Počet stran: 320
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 8/2018
ISBN: 978–80–906776–6-1

Přečtěte si více o knize Hedvábná past, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství MaHa. A nezapomeňte se také podívat na krátkou ukázku.

Nakladatelství MaHa založila na sklonku roku 2016 spisovatelka Markéta Harasimová. Opěrnou kostrou jeho nabídky jsou její vlastní díla – tedy knihy ze současného českého prostředí pro české čtenáře, a především čtenářky. Produkci brzy rozšíří také o audioknihy, prioritně opět podle svých knižních předloh.

 

Ukázka z knihy

Hele, co jsem našel,“ otočil se k ní Štěpán. V ruce držel malý diář a listoval stránkami. „Zapisovala si schůzky. Měla jich docela dost, vždycky po hodině. Konkrétní jména sice neuvádí, ale poslouchej: třeba „pan-naplácej mi“. Pak je tady taky „impouš“, „rychlovkář“ a nebo „kuřmen“… Co když se živila jako prostitutka?“ nadhodil.
„Kradeš mi myšlenky,“ přikývla a zamávala ve vzduchu černým negližé s flitry. „Teoreticky mohla mít zálibu v divočejším sexu, přičemž její přítel miluje rajcovní prádélko, ale ten diář napovídá, že je to jinak. Podíváme se, jestli tady není větší hotovost a nebo karta k účtu, kam si ta dívka ukládala peníze.“
„Pokud se živila prostitucí a provozovala ji v téhle chajdě, zajímalo by mě, jakou měla klientelu,“ obhlížel kapitán vlhkou omítku pod oknem. Pak přešel k lůžku, stáhl z něj deku i polštář a začal vytahovat matrace.

 

O autorce

marketa-harasimovaMarkéta Harasimová je členkou české sekce AIEP, asociace detektivní a dobrodružné literatury. Autorka vstoupila na literární dráhu už na střední škole a píše hlavně romantické detektivky, erotické krimithrillery, anebo také romány s mysteriózním nádechem. Potrpí si na pádné dialogy, emoce a napětí.  Začátkem roku 2018 vychází její prvotina pro děti (vydává Bookmedia) a vzniká filmový scénář na motivy jedné z jejích knih. Pravidelně vystupuje se svým kulturním programem na různých scénách, spolupracuje s řadou známých umělců, a v roce 2017 založila vlastní nakladatelství MaHa. Je také scenáristkou a publicistkou. Její příspěvky najdete na portálech www.psychologie.cz nebo www.zeny.iprima.cz. Pro web www.vimvic.cz připravila online kurz o tom, jak napsat knihu, a nedávno se pustila i do tvorby divadelních her – v prosinci 2017 měla premiéru její hra Fronta na vánočního kapra (vánoční fraška). Aktuálně píše scénáře pro TV Barrandov.
(Zdroj informací a fotografie: oficiální web autorky)

 

Vyhrajte knihu Hedvábná past

Život kapitánky Niny Kynclové se točí pouze kolem dcery a zločinů, které vyšetřuje, protože po zkušenostech s bývalým manželem nemá nejmenší chuť navazovat nový partnerský vztah. Jenže její práce jí do života vnese nejen napětí a nebezpečí v podobě dalšího případu, ale i nového parťáka Štěpána Seidla. Mohl by být právě on tím, díky kterému Nina změní názor na muže? A bude jejich pracovní tým natolik sehraný, aby dopadli pachatele, který jako by po sobě nezanechával stopy? To si přečtěte v krimi románu Markéty Harasimové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím MaHa vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Hedvábná past vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hedvábná past
probíhá od 30. listopadu do 13. prosince 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivní romány Hedvábná past

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHedvábná past

Harasimová, Markéta

MaHa, 2018

Napsat komentář