Pero, tužka, pastelky…

pastelky
Doba, kdy se knihy pouze četly a psát se do nich nesmělo, je už dávno za námi. Pokud jste se jako děti rádi věnovali omalovánkám, můžete se vrátit ke své oblíbené činnosti prostřednictvím mandal a antistresových omalovánek. Nebo proniknout do tajů handletteringu.

Boom mandal a antistresových omalovánek pokračuje. Pomocí mandal lze odhalit své nitro a zároveň se uvolnit při jejich vymalovávání. Součástí knihy jsou i kartičky se symboly, které můžete použít při práci s mandalami.

Pronikněte do tajů své duše pomocí mandal.
Vyznáte se v sobě, ve svých náladách a pocitech? Není snadné identifikovat, co právě prožíváme, co se s námi děje. Zažíváme různá období spjatá s životním cyklem, ročním obdobím, životní situací… a právě teorie velkého kruhu mandaly všechna tato období a spojitosti obsahuje. Výklad mandaly se opírá o cyklus o dvanácti fázích propojený s ročními obdobími, znameními zvěrokruhu, přirozeným přírodním cyklem, cyklem života. Pomocí symbolů, barev a linií, které do mandaly vložíme, dokážeme rozpoznat, v jaké fázi se nacházíme a co je pro nás momentálně důležité.
Spojením teorie velkého kruhu mandaly a pracovního sešitu je tato kniha zcela unikátní.
Nejde jen o sebepoznání a analýzu, zároveň ale mandala v této knize neznamená jen šablonu pro vybarvování. Pomocí mandal můžeme relaxovat, vložit do nich svůj stres nebo tvůrčí podněty. Koncept mandaly je společný mnoha kulturám a náboženstvím, projevuje se v architektuře, výtvarném umění, je naší přirozenou součástí, a tak vezměte tužku a pastelky a nechte jej rozvinout.
Jako přílohu najdete v knize kartičky se symboly, které můžete využít při práci s mandalami.
K této knize můžete zakoupit e-knihu se cvičeními a mandalové karty pro lepší a ucelenější práci s mandalami. E-knihu i karty připravujeme, jakmile budou v prodeji, budeme vás informovat na našem webu a FB.

Ukázka z knihy

Prázdnota je spojená se všemi začátky a s potencionálem, ve kterém jsou všechny možnosti přítomné, ale zatím skryté. Proto se vám, jakmile se ocitnete v této fázi,  může zdát, že ve svém životě máte prázdno, nevíte kudy kam a nekonečné množství možností,  které máte před sebou, ještě nevnímáte. Můžete se neustále cítit jako ve snách. (str. 18)

Mandaly sebepoznaniProlistujte si zbytek ukázky.

Doporučujeme

Svět mandal je opravdu pestrý a vybere si každý.

 

Mandaly sebepoznání

Odhalte své nitro
Autorka: Zuzana Lukášková Řezáčová

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 175×230 mm
ISBN: 978-80-7413-386-2
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Mandaly sebepoznání vydalo nakladatelství Zoner Press. Své štěstí můžete zkusit i v naší soutěži a třeba právě vy budete mezi třemi výherci.

————————————————

A u omalovánek ještě chvíli zůstaneme. Ať už trpíte stresem, nebo jen rádi vybarvujete, stačí si připravit pastelky, posadit se ke stolu a vrhnout se na vymalovánky s andělskými motivy.

Andělské vymalovánky představují ty největší nebeské celebrity, jako je Gabriel, Michael, Rafael a další. Vybarvování andělů může být příjemnou chvilkou zklidnění, navíc s těmi nejpovolanějšími bytostmi. Ti nejsnaživější mohou dojít až do stavu „andělského klidu“.
Krom toho může být vybarvená a zarámovaná vymalovánka pěkným dárkem nebo vzpomínkou
na společné vymalovávání s dětmi.
Takže jednoduše – ti, kdo těžce snášejí stres dnešní doby, budou vyléčeni, ti, kdo se nestresují, budou potěšeni, malí se zabaví. A to vše pod vedením andělů.

Ukázka z knihy

Populárním novým lékem proti stresu se nyní stávají vymalovánky pro dospělé, které usnadňují soustředění a uvolnění. Naši dobu bychom mohli nazvat „dobou informační“, kdy se na nás doslova valí různorodé informace z různých stran. Vymalovánky nám pomáhají vypnout, relaxovat a soustředit se na jednu věc, jednu informaci, barvu…
Andelske antistresove vymalovanky

Doporučujeme

Pokud vás neoslnily andělské motivy, zkuste jiné.

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Andělské antistresové vymalovánky

Autorka: Dora Lukášová

Vazba: brožovaná
Formát: 210×297 mm
ISBN: 978-80-7364-081-1
Doporučená cena: 126 Kč

 

Knihu Andělské antistresové vymalovánky vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

————————————————

Jste tvůrčí, milujete knihy, a zároveň byste rádi vyzkoušeli něco nového? Pokud jste na všechny tři otázky odpověděli ano, zkuste si osvojit handlettering neboli ruční písmo. Probuďte v sobě umělce a pak už jen stačí vybrat si rukopisnou abecedu, která vás zaujme…

Kniha německého autora vás uvede do oblasti handletteringu, rukou kresleného písma. Po vysvětlení základních pojmů přináší předlohy 33 jedinečných abeced, které s pomocí čtverečkovaného papíru a pravítka snadno zvládne začátečník, ale inspiraci mezi nimi najde i zkušený písmomalíř. Každou abecedu doprovází podrobný návod, jak na papíře zkonstruovat písmena a souvislé nápisy, i tipy, k jakému účelu se právě tento rukopis nejlépe hodí. Bohatě ilustrovaná publikace je praktickým rádcem i malým uměleckým dílem.
Objevte krásu ručního písma – umění, které přetrvalo staletí a má své pevné místo i v digitálním 21. století. Nápaditý poutač obchodu nebo restaurace, působivý dopis milované osobě, originální pozvánka na oslavu či titulní list rodinné kroniky, to jsou jen některé příklady zpracování textů, které použití rukou kresleného písma promění v osobitý umělecký kousek.

Vyberte si z 33 rukopisných abeced pro nejrůznější příležitosti, které s pomocí velkých předloh na čtverečkovaném papíře a podrobného návodu zvládne vytvořit každý. Elegantní písmo, středověké písmo, westernové písmo, písmo ve stylu art deco; rukopis pro klasické pero, fix, štětec či pastelky; to vše a mnoho dalšího najdete v knize Ruční písmo.

Ukázka z knihy

V knize tohoto typu se nelze vyhnout odborným tématům. Proto si zde krátce vysvětlíme ty nejdůležitější: Verzály nejsou nic jiného než velká písmena, výška verzál je tedy výška velkých písmen. Měří se od základní dotažnice, tedy od linky, na níž jsou písmena posazena. Malá písmena mají odpovídající střední výšku. (str. 6)

Rucni pismoRuční písmo

33 nejkrásnějších abeced
Autor: Norbert Pautner
Přeložila: Jitka Sládková

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 215×279 mm
ISBN: 978-80-7565-369-7
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Ruční písmo vydalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si prolistovat ukázky.

O autorovi

Norbert Pautner (*1964) kreslil a maloval od chvíle, kdy dokázal držet pero v ruce. Po studiu sinologie, japonologie a dějin umění v Hamburku nyní žije a pracuje jako nezávislý autor a ilustrátor v Berlíně. Je pevně přesvědčen, že všichni jsou kreativní a věrní mottu: „Kreslení, malba, řemesla: To je zábava, kterou zvládne každý!“

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMandaly sebepoznání
Odhalte své nitro

Řezáčová Lukášková, Zuzana

Zoner Press, 2018

zobrazit info o knizeAndělské antistresové vymalovánky

Lukášová, Dora

Lukáš a syn, 2018

zobrazit info o knizeRuční písmo
33 nejkrásnějších abeced

Pautner, Norbert

Jota, 2018

Napsat komentář