Získejte thriller z drsné kanadské divočiny

mesto-ztracenych-perex
Před minulostí nelze utéct a tajemství minulosti vás mohou dohnat i v tom nejzapadlejším městečku uprostřed kanadské divočiny. Policistka Casey Duncanová se o tom přesvědčí na vlastní kůži a vy se do jejího příběhu můžete také začíst.

Město plné tajemství

Casey Duncanové je osmnáct, studuje na policejní akademii a těší se, jak si splní sen stát se policistkou a vyšetřovat ty nejzapeklitější případy. Ale jediný večer jí změní život navždy. Ji a jejího přítele Blainea přepadne pouliční gang. Blaine uteče, ale Casey skončí v kómatu a prodělá dlouhé léčení. Znovu se setkává s Blainem a ve vypjatém okamžiku ho zastřelí. Kromě terapeutů přizná svůj čin pouze kamarádce Dianě.

Po letech je z Casey úspěšná policistka, řeší ty nejzávažnější násilné zločiny a vypadá to, že se vyrovnala se vším, co ji potkalo. Má přítele, pomáhá Dianě, kterou pronásleduje násilnický bývalý manžel, a věnuje se hlavně práci, dokud nepřijde Diana s tím, že se doslechla o městě Rockton, jež přijímá lidi na útěku, kteří se potřebují zbavit dosavadního života. A to Dianu láká, takže přemluví Casey, aby si o pobyt v tomto městě zažádaly obě.

Znamená to život uprostřed kanadské divočiny, v podmínkách prvních osadníků, s minimem moderních vymožeností. Ale i v tak malé a odloučené komunitě, kde každý má nějaké temné tajemství, dochází ke zločinům, a tak se Casey ihned ujímá práce detektiva a začne vyšetřovat nejen vraždu, ale i podivná zmizení.

 

Město ztracených

Autorka: Kelley Armstrong

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Překlad: Martina Šímová
Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-760-1033-8

Přečtěte si více o knize Město ztracených, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Vyšehrad patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout krátkou ukázku.

vysehrad_albatros-media

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy.

 

Ukázka z knihy

Pár hodin sedíme u mě na posteli a mastíme karty. Taky mluvíme o případu, o dnešních výsleších.
Když je tu Anders, Jacoba zmiňovat nemůžu, za což jsem vděčná, protože stačí, abych si na něj vzpomněla, a vybaví se mi Daltonova minulost, nad kterou dumat nechci. Tvrdí, že o ní nechce mluvit, aby ho lidi neměli za ještě většího podivína, ale já myslím, že je v tom něco víc. Nechce se nikomu takhle odkrýt.
Utajit svou minulost tu zjevně nebude těžké. Nikdo ze stávajících obyvatel v Rocktonu nežil, když Daltona přivedli z lesa. Lidi se od té doby mnohokrát prostřídali a Daltonovi se nejspíš ujistili, že se historka o chlapci z divočiny nikdy nedostane z okruhu těch, co tu byli, když se odehrála. Dalton si mohl své tajemství nechat pro sebe a před lidmi nosit masku muže narozeného a vychovaného v Rocktonu. Realita je přitom o dost složitější.
Stačí, když na to jen pomyslím: kluk odtržený od rodiny, od života, na nějž byl zvyklý… (str. 355)

 

O autorce

Kanadská spisovatelka Kelley Armstrong se po řadě úspěšných titulů v žánru fantasy pustila i do thrillerových vod, kde může plně zhodnotit své vzdělání v oboru psychologie. Svůj první román napsala v roce 1999, sama o sobě ovšem říká, že příběhy vyprávěla odedávna, nikdy ji však neužilo na klasické pohádky, lákaly jí tajemné, nevysvětlitelné světy, za níž ji deníky The New York Times, Globe and Mail, USA Today i Sunday Times označily za autorku bestsellerů. Nyní žije v Ontariu se svým manželem, dětmi a všelijakou zvířenou.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Město ztracených

Casey Duncanová je úspěšná policistka, která má na starost vyšetřování závažných násilných zločinů. Nikdo z jejích kolegů nemá ani ponětí, že sama jeden takový kdysi také spáchala. Své tajemství totiž svěřila pouze několika lidem – terapeutům a své nejlepší kamarádce Dianě. A právě ta ji přesvědčí, aby společně odešly do města Rockton ležícího uprostřed divočiny. Jenže toto místo je plné lidí, kteří mají temnou minulost plnou tajemství. Zločin na sebe nenechá dlouho čekat a Casey je tím, kdo by místnímu šerifovi mohl díky svým zkušenostem pomoci. Podaří se jí vyšetřit případ, i když má k dispozici jen minimum moderních vymožeností? To už si přečtěte v psychothrilleru Kelley Armstrong.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Město ztracených vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Město ztracených
probíhá od 27. listopadu do 10. prosince 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Město ztracených

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMěsto ztracených

Armstrong, Kelley

Vyšehrad, 2018

Napsat komentář