Rady pro šikovné hospodyňky

Inspirace-do-kuchyne-dilny-a-zahrady
Chcete mít krásnou a zároveň originální domácnost? Rády si děláte věci samy a věnujete se tvůrčí činnosti? Pak rozhodně nesmíte minout dnešní tipy, protože jsou plné nápadů a rad, jak na to, ať už se jedná o vaření, zpracování bylinek či úpravu textilu.

Vylepšit domácí lékárnu a spižírnu není nic těžkého, zejména když příroda nabízí tolik darů – a právě Děláme si to doma sami 3 vás provede světem bylin a rostlin kolem nás a naučí vás, jak je využívat.

Děláme si to doma sami 3

Herbář receptů pro domácí lékárnu, kosmetický salón i špajz
Autorka: Alena Thomas

Počet stran: 416
Vazba: brožovaná
Formát: 205×205 mm
ISBN: 978-80-7565-341-3
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Děláme si to doma sami 3 vydalo nakladatelství Jota.

Herbář receptů pro domácí lékárnu, kosmetický salón i špajz.
Geniálně jednoduché nápady, které fungují!
Rosteme, zrajeme, rozrůstáme se. Třetí knížka Děláme si to doma sami je taková jako naše současné životy, plná dětí, zahradních skrýší a bylinkového vyrábění. Tentokrát se točí kolem toho, co nám roste kolem našich domů a co běžně třeba nepoužíváme. Když člověk ví, stačí pak natáhnout ruku, utrhnout, vyrýpnout, sesbírat a dál se můžou dít jen samé zázraky.
Děláme si to doma sami 3 je domácí lékárna, drogerie, kosmetický salón a špajz, co nám roste za domem. A kromě toho také herbář. Kozlík, kostival, kakost… Zní to jako zaklínadlo. S touhle výpravnou knihou už tuhle trojku a čtyřicítku dalších bylin, keřů a stromů a) vždycky poznáte, b) vždycky najdete, protože budete vědět, kdy a kam se za nimi vypravit a c) vždycky využijete do posledního lístku, protože budete vědět, jaké mají účinky a na jakou část lidského těla jejich sílu zacílit. Budeme z nich vařit, budeme je zavařovat, budeme je nakládat do oleje či louhovat v alkoholu, budeme je sušit a budeme u toho s rodinou a dětmi tvořit herbář, který nás bude bavit.

udelej si doma ukazka

Neváhejte si prolistovat celou ukázku!

————————————————

Jak neplýtvat drahými surovinami, jak uvařit beze zbytků? Inspirujte se ve speciální kuchařské knize Jitky Rákosníkové.

Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové

Moderní domácnost beze zbytku
Autorka: Jitka Rákosníková

Počet stran: 156
Vazba: vázaná
Formát: 213×215 mm
ISBN: 978-80-88244-03-5
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové vydalo nakladatelství Smart Press.

Kuchařka je průvodcem pro neplýtvání všemi základními skupinami potravin: pečivem, masem, luštěninami, rýží a obilovinami, mléčnými výrobky, bramborami a zeleninou.
Základem knihy je přes 40 velkých receptů z české i světové kuchyně – z autorčiny domácí zkušenosti i rodinných pokladů, z cest i z inspirace zahraničními kuchaři – a k tomu autorka sype z rukávu bezpočet užitečných variací a „metamorfóz“, díky kterým budete moci chutně a vtipně „zrecyklovat zbytky“ a ještě rozšířit svůj kuchařský repertoár. Věnuje se také správnému uchovávání a základnímu zpracovávání potravin a efektivnímu využití energií a zdrojů. Propojuje osvědčené postupy „hospodyňkovských“ (pra)babiček vařících pro velké rodiny, bohatou vůni orientálních dálek i znovuobjevované a dnes zcela moderní přípravy vlastních domácích produktů.
To všechno přitom plyne s příjemnou lehkostí. Kniha je nabitá užitečnými informacemi, ale je zároveň vtipná, laskavá a veskrze autorčina. Můžete ji využívat jako zcela praktický návod, ale také se do ní začíst jako do osobního a vstřícného memoáru… u kterého jakoby mimoděk objevíte, jak snadno lze využívat jídlo naplno, s tvůrčí odvahou a beze zbytku.
Knihu doprovází fotografie známé food fotografky Aleny Hrbkové.

kucharka ukazka

Podívejte se i na další inspirující fotky z kuchařky na stránkách nakladatelství!

————————————————

Možná budete překvapeni, co všechno můžete s jednou jedinou bylinou udělat! Poznejte, že se máta hodí nejen na uvaření čaje…

Máta

Vše, co nutně potřebujete vědět…
Autorka: Anita Ponešová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-271-0726-1
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Máta vydalo nakladatelství Grada.

Autorky Lenka Tréglová a Anita Ponešová pro vás napsaly knihu o mátě, v níž se dozvíte vše, co nutně potřebujete vědět, abyste ji mohli pěstovat, inhalovat, vařit z ní a péct s ní.
Tahle kniha stejně jako máta:

  • Zmírňuje stres (už po několika listech)
  • Ulevuje od bolesti hlavy
  • Zahání únavu a špatnou náladu
  • Zlepšuje trávení a chladí pálení žáhy
  • Neobsahuje vůbec žádné kalorie
  • Výborně se hodí k čaji a dortu
  • Zahání komáry a jiné agresory
  • Hodí se při rýmě a nachlazení
  • Potěší oko

A voní! Přivoňte si na straně 2.

————————————————

Po přečtení této knihy už nebudete muset kupovat obrazy k vyzdobení vašeho domu, protože si zvládnete nafotit vlastní krásné fotografie. A mimo jiné budete mít ty nejhezčí rodinné fotografie ze všech!

Kompletní fotografie

Autor: Chris Gatcum
Přeložil: Nikol Barochová Zachovalová, Jakub Goner

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 190×250 mm
ISBN: 978-80-7413-378-7
Doporučená cena: 529 Kč

Knihu Kompletní fotografie vydalo nakladatelství Zoner Press.

Kniha, která vás provede fotografií od prvních snímků až po pokročilé techniky profesionálů.
Nezáleží na tom, jestli jste začátečník, mírně pokročilý nebo zkušený fotograf. V této knize si přijde na to své každý. Autor světových bestsellerů Chris Gatcum pro vás připravil jedinečnou knihu, kde najdete kompletní přehled ze světa fotografie. Kniha přináší také spoustu rad, tipů a triků. Chris nám sděluje své postřehy, nápady a inspiruje nás k tomu, jak pořizovat co nejlepší fotografie.
Kniha je rozdělena do šesti ucelených částí.
První kapitolou v knize je „Expozice“, kde autor vysvětluje a poukazuje na důležitost správného nastavení všech prvků, které se na expozici podílejí. Druhou kapitolu tvoří pojmy „Světlo a barva.“ Dozvíme se v ní, že světlo je při fotografování jeden z nejdůležitějších prvků a také jak jej používat a kombinovat se znalostí barev. Ve třetí kapitole se dozvíme něco o objektivech, jak fungují, který se k čemu hodí a jak s nimi pracovat. Čtvrtá kapitola nás zavede do světa kompozice, kde se nám Chris ukáže, jak docílit toho aby fotografovaná scéna působila přirozeně a uspořádaně… ale také kdy se pravidlům kompozice můžeme vyhnout. V páté kapitole „Postprodukce“ se naučíme proč je dobré fotografie upravovat, který software k tomu použít a projdeme si celý proces zpracování snímků v PC. Poslední, šestá kapitola „V brašně“ nám nabízí kompletní přehled o tom, jaké druhy fotoaparátů si můžeme pořídit, jejich výhody a nevýhody a podíváme se i na další nezbytnou fotografickou výbavu.
Na konci knihy nás čeká slovník pojmů, který slouží jako skvělá pomůcka, když si zrovna nevíte rady.
V každé kapitole také najdeme texty s fotografiemi slavných fotografů. Jeden se zaměřuje na fotografování krajin, jiný fotí portréty a další třeba zase sport. Chris Gatchum nás seznamuje s tím, co a jak fotografové fotí a jak k fotografii přistupují. Vše je okořeněno ještě spoustou rad z praxe, které můžete při vašem dalším fotografování využít i vy.
Kniha
Kompletní fotografie je opravdu kompletní souhrn o fotografování, říkejme jí praktická encyklopedie.

fotografie ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Pro všechny švadleny tu je kniha Nekonečný střih, která vám ukáže, že není potřeba hledat stále nové střihy, protože si velmi snadno vystačíte jen s jedním, jen jej pomocí jednoduchých triků přizpůsobíte.

Nekonečný střih

jeden střih = nekonečně možností
Autorka: Lenka Velebová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 195×265 mm
ISBN: 978-80-271-0861-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Nekonečný střih vydalo nakladatelství Grada.

Věděli jste, že stačí pouze jeden střih, na jehož základě si můžete ušít nejen trička, ale nekonečně mnoho dalšího originálního oblečení?
Díky této knize, se dozvíte o kouzlu „nekonečného“ střihu, který vám propůjčí tvůrčí samostatnost a ušetří vám čas, který jste doposud trávili dlouhým (často i marným) hledáním vyhovujících střihů.
Kniha je uceleným průvodcem, který vás jednoduše naučí, jak pracovat, upravovat a modelovat základní střih trika tak, abyste byli díky střihovým modelacím schopni si vytvořit vlastní střih na trika, halenky, šaty apod. přesně podle vašich představ a ve velikostech 34–50.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jaké rady do domácnosti byste ocenili vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKompletní fotografie

Gatcum, Chris

Zoner Press, 2018

zobrazit info o knizeNekonečný střih
Jeden střih pro nekonečně možností

Velebová, Lenka

Grada, 2018

zobrazit info o knizeMáta
Vše, co nutně potřebujete vědět, abyste ji mohli pěstovat, inhalovat, vařit, péct a koupat se v ní

Ponešová, Anita – Tréglová, Lenka

Grada, 2018

zobrazit info o knizeRecyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové
Moderní domácnost beze zbytku

Rákosníková, Jitka

Smart Press, 2018

zobrazit info o knizeDěláme si to doma sami 3

Thomas, Alena

Jota, 2018

Napsat komentář