Zaměřeno na nejmenší čtenáře

čtoucí dítě Flickr
Děti, udělejte si pohodlí, popusťte uzdu fantazii a ponořte se do pohádkových příběhů. Zažijete nespočetná dobrodružství. Setkáte se s hrdiny Walta Disneyho, seznámíte se se životem na statku a poznáte Padyho. Pohádek přece není nikdy dost…

Svět Walta Disneyho je plný filmových a seriálových postav, které zažívají magická a úžasná dobrodružství. Pohodlně se uvelebte v postýlce a nechte se přenést do pohádkových příběhů, kde vám budou dělat společnost např. Simba, Bambi či sám Mickey Mouse!

Nechte si vyprávět pohádky o vašich oblíbených hrdinech ze známých animovaných pohádek a filmů! Vydejte se tábořit s partou z Příběhu hraček, prožijte noc s lvíčkem Simbou ve Lví zemi a vyrazte na tajnou misi s Burákem a Bleskem! Tato nádherná sbírka pohádek potěší každého malého milovníka dobrých příběhů, než půjde na kutě. Dobrou noc a sladké sny!

Ukázka z knihy

Postylkova sbirka pohadek

Postýlková sbírka pohádek

 

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 225×237 mm
ISBN: 978-80-252-4300-8
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Postýlková sbírka pohádek vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Ovečka Oli bydlí na venkovském statku a o zábavu nemá nouzi. Společně s kamarády vyřeší každý problém, a když se nudí, je to právě Oli, kdo má řadu nápadů, jak zahnat nudu.

Malá ovečka Oli si ví vždycky se vším rady. Spolu s ostatními zvířátky z venkovského statku prožívá mnohá dobrodružství. Oli má srdce na pravém místě a plnou hlavu skvělých nápadů. Postará se o všechno. Společně se svými kamarády vyřeší každou patálii. Nuda na statku opravdu nehrozí. Zvířátka si užívají spoustu zábavy.

Ukázka z knihy

Batolila se k nedalekému plůtku. Něco podobného ještě nikdy neviděla, nechápala k čemu taková věc slouží. Pohladila to pacičkou, a jejda, oni se do toho dají zaseknout drápky. No, to je náramná zábava! Ona je to hračka pro malé kočičky. Drápala plotové plaňky a cupovala je, až z nich třísky létaly. Taková mláďátka berou všechno opravdově. Do všeho se pustí s takovou vervou, že nepřestanou, leda by ta věc už byla úplně nadranc.
Malá koťátka však učinila i další objev. Když se do dřívka zasekla jedna tlapička a druhá o kousek výš, dalo se za tím nahoru vytáhnout zadeček, a tak bylo možné šplhat nahoru. Jů, jeden kocourek to ukazoval druhému, oba bráškové se předháněli, kdo vyleze výš a udrží se nahoře déle, až se tomu Oli musela smát.

Ovečka Oli

Autorka: Lenka Fejtová
Ilustrovala: Daniela Skalová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-88104-45-2
Doporučená cena: 188 Kč

Knihu Ovečka Oli vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

————————————————

Být jiný nemusí nutně znamenat být špatný! To na vlastní kůži zažije lední medvídek Pady, který se dostane do divočiny. Zpočátku to mezi ním a dalšími zvířátky skřípalo, ale nakonec se skamarádí a díky tomu se mu třeba podaří dostat zpět domů…

„Vrána ho zahlédla jako první. Podivného bílého tvora, kterého temné vlny unášely ke břehu. Nepodobal se ničemu, co zvířata z divokého lesa kdy viděla.“
Ve chvíli, kdy mladý lední medvěd na své rozpouštějící se kře dopluje k pevnině, způsobí tím mezi divokými zvířaty naprostou paniku. Nikdo neví, co je zač a jak se tam dostal. S jistotou ví ale jedno. Bojí se ho. Ve svém domově by se ale neměl nikdo bát!
Od ostatních zvířat se tvor liší prakticky ve všem – je celý bílý, mohutný a při běhu vydává děsivé zvuky. Má také jednu zálibu, které ostatní zvířata nerozumí. Sbírá roztodivně barevné listí a pokrývá si jím kožich. Podle spadaného listí mu proto začali říkat Pady. Taky ale proto, že si mnozí z nich přáli, aby vypadl zpátky tam, odkud přišel.
Nikdo si však neuvědomuje, že on tam nechce být. Že tam být musí. Jediné, po čem touží, je vrátit se za svou medvědí rodinou do zemí věčného ledu, ale prostě neví, jak na to. Po několika jeho marných pokusech za rodinou doplavat, zvířatům dojde, že si s Padym budou muset promluvit.
Nebude trvat dlouho, aby všem došlo, že být jiný vůbec neznamená být špatný. Jen díky společnému úsilí se totiž Padyho návrat domů může povést.
V příběhu ledního medvěda Padyho který odkazuje na nesnáze ledních medvědů v měnícím se podnebí, ilustrátorka Sandra Dieckmannová upřímně vypráví o pomoci neznámým a ukazuje, že jak ve světě zvířat, tak ve světě lidí by se mezi jednotlivci neměly dělat rozdíly.

Pady

Autorka: Sandra Dieckmannová
Ilustrovala: Sandra Dieckmannová
Přeložila: Háta Kreisinger Komňacká

Počet stran: 28
Vazba: vázaná
Formát: 275×233 mm
ISBN: 978-80-7252-765-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pady vydalo nakladatelství Práh.

————————————————

Známá psycholožka a autorka dětských knih Zuzana Pospíšilová se tentokrát zaměřila na logopedii. Formou říkanek, hádanek a dalších úkolů si předškoláci mohou procvičit svou výslovnost. A nudit se rozhodně nebudou díky hravým ilustracím.

„Opičinky opičí svaly nejlíp procvičí.“ Neohebný jazýček zase nejlépe rozpohybují Logohrátky.
Není výslovnost vašeho předškoláka úplně v pořádku? Rádi byste své dítě podpořili v mluvních dovednostech a motivovali ho ke správné výslovnosti? Skvěle vám v tom pomůže tato hravá ilustrovaná knížka. Díky říkankám, hádankám a zábavným úkolům se svým předškolákem procvičíte výslovnost těžších hlásek a hláskových skupin, a navíc si spolu užijete hodně zábavy.

Ukázka z knihy

Logohratky

Logohrátky

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Zdeňka Študlarová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 245×175 mm
ISBN: 978-80-247-3975-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Logohrátky vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePostýlková sbírka pohádek

Egmont ČR, 2018

zobrazit info o knizeOvečka Oli

Fejtová, Lenka

Agentura KRIGL, 2018

zobrazit info o knizePady

Dieckmannová, Sandra

Práh, 2018

zobrazit info o knizeLogohrátky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2018

Napsat komentář