Vyhrajte návod, jak učit efektivněji a zábavněji

liny-ucitel-jak-ucit-dobre-a-efektivne-perex
Patříte mezi pedagogy, kteří neustále přemýšlí, jak zlepšit svůj výklad, styl učení a jak zaujmout své svěřence? Nejen s tím vám poradí publikace učitele a psychologa Roberta Čapka, díky které se stanete hvězdou třídy.

Naučte se učit

Kdo by nechtěl být nejlepším učitelem ve škole za poloviční námahu? Publikace ukazuje pedagogům, jak kvalitně vzdělávat a přitom zbytečně neztrácet energii. Líný učitel se při realizaci správné vzdělávací filozofie, s využitím psychologie, dobré didaktiky a vhodného osobního managementu může stát hvězdou sborovny – a ještě mu při tom stačí pracovat nejméně ze všech. Vždyť učitel je tím, kdo by se měl svou prací především bavit a k tomu mu tato kniha může velmi účinně a prakticky napomoci.

 

Líný učitel: Jak učit dobře a efektivně

Autor: Robert Čapek

Vydalo: nakladatelství Raabe
Počet stran: 142
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2018
ISBN: 978-80-7496-344-5

Přečtěte si více o knize Líný učitel: Jak učit dobře a efektivně, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

2.15 Podporujeme školní klima
Je nesporné, že třídní klima je ovlivňováno také z vnějšku. Učitel může ve třídě vytvořit dobré klima i ve špatné škole, v nekvalitní sborovně s vyhořelými nebo nekompetentními kolegy, ale má to těžší. Je to také tím, že třída je ovlivňována například školními normami (psanými i nepsanými), činností všech pedagogů, svou pověstí v sociálním okolí, fyzickým prostředím, vybavením a v neposlední řadě školním klimatem. Líný učitel by proto měl podporovat všechny aktivity, které školní klima zlepšují, a potlačovat ty, jež přinesou zhoršení, aby zásahy do tříd, kde učí, nebyly negativní. Je důležité pozitivně ovlivňovat školní parlament, podporovat různé vzdělávací akce mimo školu i celoškolní projekty a aktivity.
Každý den mimo školu je vždy lepší, než jakýkoliv den ve školní třídě! Celoškolní (vícetřídní) aktivity podporují zlepšování vztahů mezi žáky školy. Je to stejné jako ve třídě. Aby se zvýšil respekt žáků k sobě navzájem, vědomí sounáležitosti, ocenění přínosu spolužáků – zkrátka týmový duch –, musí učitel realizovat potřebné aktivity a vhodný typ hodnocení práce. Ve škole zrovna tak. Třídy by na školních akcích neměly spolu jen soutěžit jako při sportovním dnu, ale i spolupracovat. Starší ročníky ať připravují akce pro ty mladší a ti mladší nechť baví své starší kamarády třeba svými vystoupeními. (str. 32)

 

Vyhrajte knihu Líný učitel: Jak učit dobře a efektivně

Máte pocit, že ať děláte, co děláte, žáci se na vašich hodinách nudí, jsou roztěkaní a nepozorní a vás to pomalu přestává bavit? Začněte vyučovat jinak – lépe a zábavněji. Více než stostránková publikace učitele, didaktika a psychologa Roberta Čapka vám poslouží jako výborný rádce a zdroj inspirace. Staňte se nejlepším a nejoblíbenějším pedagogem na škole, a to s použitím minimálního úsilí. Přesvědčte se, jak jednoduché to je.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Líný učitel: Jak učit dobře a efektivně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Líný učitel: Jak učit dobře a efektivně
probíhá od 28. října do 3. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Líný učitel: Jak učit dobře a efektivně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLíný učitel: Jak učit dobře a efektivně

Čapek, Robert

Raabe, 2018

Napsat komentář