Získejte pátrání po spiklencích proti Caesarovi

caesaruv-trun-perex
Gaius Julius Caesar tuší, že se za jeho zády připravuje spiknutí, které má za cíl jediné – zlikvidovat ho. Proto povolá zkušeného vyšetřovatele Gordiana Hledače, aby jeho tušení potvrdil a spiklenci mohli být potrestání. Ale stihne to Gordian včas?

Jak zavraždit Caesara

Píše se rok 44 př. n. l. a Gaius Julius Caesar učiní významný státnický krok, který bude mít nedozírné následky. Rozhodne se omilostnit nepřátele a bohatě odměnit přátele. Idyla? Jen zdánlivá. Pod skořápkou klidu se valí temné vody zrady a intrik.

Než Caesar odjede vést válku proti Parthské říši, pozve k sobě zasloužilého vyšetřovatele vražd v nejvyšších kruzích, Gordiana Hledače. A pověří ho zásadním úkolem – pátrat po připravovaném spiknutí, jehož cílem má být Caesarova likvidace. Zbývá jen pět dní do příští schůze senátu, jen pět dní do udělení významného ocenění, pět dní, které otřesou impériem.

Detektivní schopnosti a hluboké zkušenosti umožní Gordianovi odhalit, že úklady proti Juliu Caesarovi nejsou jen tušené. Spiklenců je více, než si původně myslel, a jejich plány jsou až děsivě propracované.

Březnové idy se rychle blíží a podle všech temných znamení a krvavých snů to vypadá, že minimálně k jedné vraždě nevyhnutelně dojde. Je třeba jednat rychle!

 

Caesarův trůn

Autor: Steven Saylor

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Naďa Funioková
Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-7565-343-7

Přečtěte si více o knize Caesarův trůn, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

Tiro přejel pohledem z Diany na mě a zase zpátky. „Ale jak byste mohli vy dva …? To snad Cicerona a mě někdo špehoval? A o jakém spiknutí to vůbec mluvíš? Co víte o –“
Diana pohodila hlavou dozadu a rozesmála se, potěšená jeho reakcí.
Káravě jsem mlasknul jazykem. „Vážně, dcero, je to od tebe pěkná zlomyslnost, takhle rozrušit našeho hosta.“
„Tak existuje nějaké spiknutí proti Caesarovi, nebo ne?“ zeptal se Tiro. Jeho světácké, pánovité vystupování se rozplynulo a já ho na moment uviděl takového, jaký byl tehdy před tou spoustou let, bystrého a dychtivého mladíka, který se ale nechal snadno vyplašit a snadno ohromit.
Povzdychl jsem si. „Bojím se, že moje dcera viděla svého otce za ta léta vytahovat na své hosty podobné triky tolikrát, že teď nedokáže odolat, aby to nezkoušela sama. Ne, Tirone, neexistuje žádné spiknutí s cílem zavraždit Caesara – přinejmenším žádné, o kterém bych věděl. A Diana o tom určitě neví o nic víc než já. Nebo snad ano, Diano?“ (str. 18)

 

O autorovi

Steven Saylor je autorem oceňované série historických detektivek Roma Sub Rosa (první z nich je Římská krev), s postavou Gordiana Hledače, a také historických románů Empire a Roma, z nichž se staly mezinárodní bestsellery. Často se objevuje na stanici History Channel jako odborník na politiku a život starověkého Říma. Žije střídavě v kalifornském Berkeley a texaském Austinu.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Caesarův trůn

Gaius Julius Caesar se chystá do války proti Parthské říši, ale než odjede, chce si ověřit svoji domněnku o chystaném spiknutí proti jeho osobě. Povolá proto k sobě zkušeného vyšetřovatele Gordiana Hledače, který má věci přijít na kloub, a to za pouhých pět dní. Přestože Gordianovy detektivní schopnosti jsou brilantní, vypadá to, že s tolika spiklenci, a především s jejich dokonale propracovanými plány, si neporadí ani on, a minimálně k jedné vraždě opravdu dojde. Zda zůstane u jediné oběti, to si už přečtěte v historické detektivce Stevena Saylora sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Caesarův trůn vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Caesarův trůn
probíhá od 24. října do 6. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické detektivky Caesarův trůn

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCaesarův trůn

Saylor, Steven

Jota, 2018

Napsat komentář