Zahrajte si o tajemství neotevřeného dopisu

dopis-perex
Tina Craigová, kromě své práce na plný úvazek, o víkendech vypomáhá v dobročinném obchodě a právě tam, v jednom z darovaných obleků, najde zalepenou obálku. Ačkoliv dopis uvnitř byl napsán už v roce 1939, změní Tině život. A nejen jí.

Řádky, které změnily budoucnost

Tina Craigová pracuje do úmoru, a ještě k tomu o sobotách prodává v dobročinném obchodě, aby ve svém nešťastném domově trávila co nejméně času. Když prohledává kapsy starého obleku, který někdo charitě věnoval, objeví dopis se zalepenou ofrankovanou obálkou bez razítka. Dopis otevře a přečte si ho – a to změní směr jejího života navždy.

Billy Stirling ví, že se nezachoval právě hezky, ale doufá, že může ještě všechno napravit. 4. září 1939 se posadí a napíše dopis, o němž doufá, že změní budoucnost. A to se také stane – ale více způsoby, než by si kdokoliv dokázal představit…

Je načase otevřít Dopis.

 

Dopis

Autorka: Kathryn Hughesová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Monika Kittová
Počet stran: 320
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-247-5747-6

Přečtěte si více o knize Dopis, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A prohlédněte si také krátkou ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Co se stalo tentokrát?“ zeptal se, chytil ji za bradu a zblízka zkoumal její tvář.
„Někdy ho nenávidím, Grahame, opravdu nenávidím.“
Přitáhl ji k sobě, objal ji a hladil ji po vlasech. „Zasloužíš si něco mnohem lepšího, Tino. Je ti dvacet osm. Měla bys už být usazená v láskyplném manželství, možná s několika dětmi…“
Vymanila se z jeho náručí a podívala se na něj vyčítavě, kolem očí měla rozmazanou řasenku. „Takže jsi mi nepřišel pomoci.“
„Promiň.“ Graham jí zase hladil po hlavě. „Řekni mi, co se stalo.“
„Na to přece nemáš dost času, zvlášť ne dneska.“
Ale Tina věděla, že Graham na ni má čas vždycky. Byl do ní beznadějně zamilovaný od prvního dne, kdy se poznali. Tina ho také měla ráda, ale pouze jako blízkého přítele a jako otcovskou postavu. Byl o dvacet let starší než ona, a kromě toho už měl manželku, a Tina prostě neměla v povaze, aby jiné ženě odloudila manžela. (str. 21)

 

O autorce

hughesova-kathrynKathryn Hughesová se narodila v Altrinchamu v Cheshirském hrabství, asi patnáct kilometrů od Manchesteru, kam je také zasazen děj jejího prvního románu s názvem Dopis. V roce 1980 dokončila střední školu a zapsala se na obchodní akademii pro budoucí sekretářky, kde se naučila těsnopis a psaní na stroji všemi deseti fenomenální rychlostí, což ji bylo později ku prospěchu, když se stala spisovatelkou na plný úvazek. Napsat román ji napadlo poprvé už v roce 2007 a trvalo tři roky, než ho dokončila. V současné době žije se svým manželem, dvěma dětmi a psem v Alderley Edge v Cheschiru a pracuje na svých dalších knihách.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Dopis

Píše se rok 1939 a Billyho Stirlinga trápí výčitky svědomí. Nezachoval se hezky, ale přesto doufá, že ještě není pozdě na omluvu, a proto napíše dopis. Jenže ho nikdy neodešle a tak obálka leží několik desítek let zapomenutá v kapse starého obleku. Právě tam ho najde Tina Craigová, když třídí darované zboží v charitativním obchodě. Billy doufal, že jeho řádky změní budoucnost, ale nikdy by nehádal, že to bude více způsoby a o mnoho let později, než původně zamýšlel. Přečtěte si v románu Kathryn Hughesové, co v onom osudném dopise stálo.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dopis, která vychází 22. října, vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dopis
probíhá od 22. října do 4. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Dopis

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDopis

Hughesová, Kathryn

Cosmopolis, 2018

Napsat komentář