Žena, která se nevzdá ani v arabském vězení

hvezda_nad_arabskym_peklem_nahled
Spisovatelka Monika Wurmová si získává čtenáře jedním skvělým románem za druhým. V dnešním článku vám chceme představit její nejnovější knihu Hvězda nad arabským peklem, která odhaluje tvrdou realitu Blízkého východu.

Hlavní hrdinka Fatima se narodila ve Francii, ovšem v radikální afghánské rodině, která ji chce vdát proti její vůli a poslat s manželem zpět do Afghánistánu. Fatima snoubence odmítne, ale pro urážku na cti rodiny se ji pokusí zabít její vlastní bratři.
Mladá žena jako zázrakem přežije a dostává se do ochranného státního programu. Odchází do Paříže, kde nezměnila jen jméno na Fabiene, ale i víru, protože se s islámem své rodiny nedokázala ztotožnit. Její život se dlouhá léta zdál být v nejlepším pořádku. Měla nejen skvělé zaměstnání, ale také starostlivého manžela, se kterým občas pracovně vycestovala do zahraničí. Jednoho dne odjíždějí do Saúdské Arábie, země, která je neslavně známá svými antifeministickými zákony a přísnými tresty. Tady se vrtkavé štěstí nečekaně proti Fabiene obrátí. Dostává se do ženského vězení, daleko od civilizace. Musí snášet příšerné nelidské podmínky, nedostatek jídla i spalující horko. Věznice kromě odsouzených žen ukrývá ve svých útrobách nechutné tajemství. Tajemství, o kterém sice ví každá vězenkyně, ale žádná o něm nemluví. Tady neuvěřitelný příběh plavovlásky s ocelově modrýma očima teprve začíná. Silný příběh ženy, která se i přes děsivé zážitky nikdy nevzdala, čtenářům doslova vyrazí dech.

Hvězda nad arabským peklem

Autorka: Monika Wurmová
Přeložila: Hedvika Mojžíšová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 153×212 mm
ISBN: 978-80-7584-076-9
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Hvězda nad arabským peklem vydalo nakladatelství Brána.

Monika Wurmová

monika_wrum

Monika Wurmová studovala střední průmyslovou školu s technicko-informatickým zaměřením. Pár let nazpět se přestěhovala do Vídně, kde žije dodnes. Ve svém debutním románu pod názvem Slzy prodaných dívekpopisuje příběh mladé filipínky, která se dostane do Dubaje, kde je prodána jako luxusní společnice… Právě tato kniha se dočkala velkého ohlasu na Slovensku i v České republice. U nás její knihy vydává exkluzivně nakladatelství Brána.V říjnu 2015 vyšly Slzy prodaných dívek i v němčině, pod titulem Die Tränen der verkauften Mädchen. V nejbližší době se chystá zfilmování románů Rockové tango, Pákistánská princezna a pokračování pod názvem Pákistánská msta. 

Zdrojem fotografie a informací o autorce je www.wikipedia.cz

 


Nakladatelství Brána vzniklo v roce 1994.Vydává populárně naučnou literaturu, především historickou, v edici Historie, v řadě Osobnosti dějin vycházejí knihy o významných lidech, pro memoárovou literaturu je určena edice Životy. Kromě beletrie (detektivky a prózy známých světových a českých autorů) se nakladatelství zaměřuje na horolezeckou literaturu a ediční plán rovněž doplňují původní a překladové tituly v edici Vzdělání. Brána vydává rovněž i dětské tituly.V roce 1996 získala Brána 2. místo za Nejkrásnější českou knihu v kategorii knih o výtvarném umění a obrazové publikace. Šlo o knihu Vojtěcha Lahody: Český kubismus. V roce získalo nakladatelství dokonce 1. místo za Nejkrásnější českou knihu, v kategorii vědecké a odborné literatury. Byla to kniha od Johna Robertsona: Lennon.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHvězda nad arabským peklem

Wurmová, Monika

Brána, 2018

Napsat komentář