Učení není mučení

Tipy_Anglictina_Hlava na cisla
Studium angličtiny a matematiky mnohým zavání pořádnou nudou… Nebo že by ne? S těmito bezvadnými tipy vás bude učení správného používání anglických časů a čtení o různých užitečných učebních technikách bavit.

Naučit se bezchybně používat všechny anglické časy, to není nic jednoduchého. Může to však být o něco snazší – a dokonce poutavé – s novou učebnicí angličtiny zkušené lektorky Miloslavy Pourové.

Angličtina

Správné používání časů
Autorka: Miloslava Pourová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 160×235 mm
ISBN: 978-80-271-0853-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Angličtina vydalo nakladatelství Grada v edici Velmi lehce.

Slovesné časy patří k nejobtížnějším kapitolám při studiu anglického jazyka. Lidé si obvykle nejsou jisti, zda používají správný čas, a proto se ostýchají mluvit. Při komunikaci může nesprávný čas navíc způsobit velké nedorozumění. Tato kniha vám pomůže se těchto problémů zbavit. V sedmi kapitolách naleznete vše potřebné a budete se velmi rychle orientovat. V každé kapitole jsou tematicky různorodé texty, okamžité zdůvodnění použitého času, vyzkoušíte si tvoření časů na příkladech a doplníte svou slovní zásobu slovíčky s českým překladem. V knize jsou samozřejmě i texty, na kterých vyzkoušíte nově nabyté znalosti a řešení všech cvičení. Vše doplňují přehledné tabulky časů.

 

Ukázka z knihy

Pourova_Anglictina_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

 

Miloslava Pourová

Miloslava Pourová je mj. autorkou knih Angličtina pro samouky a Nová maturita z angličtiny. Její jazykové příručky vám pomohou zvládnout komunikaci v angličtině, osvojit si slovní zásobu i gramatická pravidla. Učebnice jsou vhodné pro každého, kdo se chce naučit samostatně vyjadřovat a postupovat přitom vlastním tempem.

 

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

————————————————

Ne každý má hlavu na čísla. Mnozí z nás bývají otrávení při pouhé zmínce slova „matematika“. Zažeňme tohoto démona s knížkou Barbary Oakley. Poradí nám, jak udržet pozornost při učení, zapamatovat si to nejdůležitější a s grácií se vyhnout negativním pocitům.

Hlava na čísla

Jak excelovat v matematice (i když jste z ní propadli)
Autorka: Barbara Oakley

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 167×225 mm
ISBN: 978-80-265-0789-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hlava na čísla vydalo nakladatelství BizBooks.

Baví vás učení? No, asi moc ne… Jako nakonec většinu lidí. Ale co když se učení stane dobrodružstvím? Co když se vám podaří zapomenout na dřinu a úsilí a najednou vás začne proces učení doopravdy bavit? Fascinující knížka nabízí spoustu užitečných postřehů a technik, jak zvýšit efektivitu učení. Dozvíte se, jak udržet pozornost, jak správně procvičovat probranou látku, jak najít klíčové myšlenky a jak si je zapamatovat. Když si osvojíte jednoduché a praktické postupy, které autorka popisuje, budete se učit mnohem snáze, efektivněji a vyhnete se všem těm negativním pocitům, které jste dosud měli s učením spojené.

 

Ukázka z knihy

Jakmile odvedete svou pozornost od problému, mozek přepne do režimu rozptýleného myšlení, který umožňuje pohled na věc z většího nadhledu, a pomáhá najít vhodné řešení. Až se po nějaké době vrátíte zpět k problému, budete často překvapeni, jak snadno se řešení samo vyloupne. A když se řešení nenabídne, budete aspoň blíž na cestě k porozumění danému problému. Nejspíš budete muset zpočátku vynaložit hodně soustředěného úsilí, ale náhlé, nečekané řešení, které přináší difúzní myšlení, můžeme přirovnat k takzvanému „aha!“ efektu.
Toto tiché, intuitivní řešení jakékoli záhady, před kterou stojíte, patří k tak rychle pomíjivým cool pocitům v oblasti matematiky a vědy – nebo umění, literatury a jakékoli jiné kreativní činnosti! Ano, uvidíte, že matematika a věda představují hluboce kreativní formy myšlení, byť se jim třeba věnujete pouze v rámci školní výuky. (str. 46)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Barbara Oakley

Barbara Oakley byla 33 let vdaná za Philipa Oakleyho, s nímž se seznámila při společné práci na stanici jižního pólu na Antarktidě. Má s ním dvě dcery a také dva adoptované syny. Studovala strojírenství a po střední škole se zaregistrovala v americké armádě. Jeden rok strávila studiem ruštiny, následně získala svůj první titul – B. A. v oboru slovanských jazyků a literatury. Později získala další titul ze studia elektrotechniky. Mezitím několikrát pracovala jako překladatelka ruštiny. Její práce se zaměřuje na komplexní vztah neurovědy a společenského chování.

Informace byly čerpány ze stránek autorky.

 

Nakladatelství BizBooks přináší čtenářům knihy, které se zabývají aktuálními tématy, novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a úspěchu v podnikání. Tyto knihy jsou zaměřeny především na studenty, manažery, top management společností a lidi s touhou po sebevzdělávání. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.

Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám naše studijní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAngličtina
Správné používání časů

Pourová, Miloslava

Grada, 2018

zobrazit info o knizeHlava na čísla
Jak excelovat v matematice (i když jste z ní propadli)

Oakley, Barbara

BizBooks, 2018

Napsat komentář