Získejte pokračování medvědínského příběhu

my-proti-vam-perex
Na konci zimy otřásla Medvědínem událost, která obyvatele rozdělila na dva tábory. Nní, po téměř půl roce, je čeká další zkouška, kdy budou muset ukázat, zač vlastně stojí. Přečtěte si, co hokejovým městečkem uprostřed lesů otřáslo tentokrát.

Ničivé vztahy na maloměstě

Do Medvědína přišlo násilí a jeho obyvatelé musejí ukázat, zač vlastně stojí.

Pokračování románu Medvědín líčí měsíce následující po událostech, které otřásly městečkem v lesích na sklonku zimy. Nejlepší kamarádky Maya a Ana tráví léto na odlehlém ostrově a snaží se nechat celý svět za sebou, jenže nic nedopadne tak, jak doufaly. Řevnivost mezi Medvědínem a sousedním Hedem tiše přerůstá v boj o peníze, moc a příležitosti. Konflikt vypukne naplno ve chvíli, kdy se střetnou oba hokejové kluby. Na povrch navíc vypluje jedno překvapivé tajemství a celé město musí ukázat, zač vlastně stojí. Bude se říkat, že násilí přišlo do Medvědína až v létě, ale není to pravda. Už tam totiž dávno bylo.

Román My proti vám empaticky popisuje ničivé lidské vztahy na malém městě. Je to vyprávění o oddanosti, přátelství a lásce, která se nebojí čelit ničemu. A taky o hokeji, jak jinak.

 

My proti vám

Autor: Fredrik Backman

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Helena Matocha
Počet stran: 424
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2018
ISBN: 978-80-7577-562-7

Přečtěte si více o knize My proti vám, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„No ale samozřejmě je to politováníhodná… situace. S tou vaší dcerou.“
Tak jí říkají: vaše dcera. Nikdy ne Maya, její jméno nepoužívají. Protože tím naznačují, co si všichni myslí: kdyby šlo o dceru někoho jiného, nechal by Peter Kevina hrát finále? Politici tomu říkají „situace“, ale jejich najatí PR konzultanti upřednostňují označení „skandál“. Jako by problémem nebylo, že někdo znásilnil holku, ale že se to dostalo na veřejnost. Konzultanti politikům vysvětlili, že existují i jiná města, která „postihl stejný skandál s negativním dopadem na image“. Ale to se tady nestane. A nejjednodušší způsob, jak skandál pohřbít, je pohřbít HC Medvědín.
Pak budou všichni moct pyšně poukazovat na „program opatření“ a ohánět se tím, že vybudují lepší klub v Hedu, klub s „vyšším morálním kreditem a smyslem pro zodpovědnost“, a nikdo se nebude muset zodpovídat z toho, že ho budují stejní lidé jako předtím.

 

O autorovi

Fredrik BackmanFredrik Backman (nar. 1981) pochází ze Stockholmu, pravidelně píše sloupky do švédských novin a na svůj blog. Proslavil se hned prvním románem Muž jménem Ove z roku 2012 (česky Host 2014), který vyšel zároveň s knihou Co by můj syn měl vědět o světě (2012, česky Host 2017). Backmanovy knihy vycházejí ve třiačtyřiceti zemích a prodalo se jich přes sedm a půl milionu výtisků. Anglický překlad románu Muž jménem Ove se držel na předních příčkách žebříčku bestsellerů deníku The New York Times už přes rok, stejně jako německé vydání v žebříčku bestsellerů týdeníku Der Spiegel. Stejnojmenný film měl českou premiéru v listopadu 2016 a získal nominaci na Oscara v kategorii cizojazyčný film. Nakladatelství Host vydalo i Backmanovy romány Babička pozdravuje a omlouvá se (2015) a Tady byla Britt-Marie (2016). Velký úspěch slavil i s románem Medvědín (2016, česky Host 2017), který se stal knihou roku například na serveru Goodreads a v dubnu 2017 ho Amazon zvolil knihou měsíce.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu My proti vám

Mezi Medvědínem a sousedním Hedem vždy panovala nevraživost, ale nyní se situace ještě zhoršuje a vše vygraduje, když se střetnou hokejové kluby obou měst. Do toho navíc vypluje na povrch velké tajemství, které donutí obyvatele Medvědína dokázat, že za něco stojí. Přečtěte si v románu Fredrika Backmana, zda se městečko rozdělené událostmi ze sklonku zimy dokáže znovu semknout.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu My proti vám vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu My proti vám
probíhá od 13. do 26. září 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány My proti vám

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMy proti vám

Backman, Fredrik

Host, 2018

Napsat komentář