Detektivka z anglického venkova

Zahadna smrt na venkove_Kinsey
Milovníci detektivek Agathy Christie a suchého britského humoru by teď měli zpozornět. Především pro ně tu máme tip na anglický román, ve kterém nechybí vražda ani krádež proslulého drahokamu.

Píše se rok 1908 a lady Emily Hardcastleová, excentrická, čtyřicetiletá vdova s tajemnou minulostí opouští se svou komornou a důvěrnicí Florence Armstrongovou Londýn, aby se usadila na venkově, kde, jak doufá, povede konečně klidný život. Záhy jsou však obě ženy vtaženy do vyšetřování podezřelé smrti a krádeže drahokamu s legendární minulostí a tajemným názvem – Smaragdové oko.
První díl ze série brilantních britských detektivních románů, odehrávajících se na začátku 20. století na anglickém venkově potěší nejen příznivce Agathy Christie, ale také milovníky britského humoru.

 

Záhadná smrt na venkově

Případy lady Hardcastelové
Autor: T. E. Kinsey
Přeložil: Ivan Němeček

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7593-001-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Záhadná smrt na venkově vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

 

Ukázka z knihy

„Tenhle dům má také svůj půvab, Flo,“ řekla. „A je nový a čistý a nesmírně moderní. A skýtá dostatek prostoru k uspokojení veškerých našich potřeb.“
V tom jsem se s ní nemohla přít. Její charakteristika byla více než přiléhavá; jen jsem očekávala něco jiného. Ten dům z červených cihel vůbec nevypadal jako domy, které jsme míjeli cestou od nádraží do vesnice Littleton Cotterell. Ti dobří lidé z Gloucestershire upřednostňovali pro stavby obytných domů kámen – bytelný prostý kámen, ostré hrany a sloupky. Kolem něčeho podobného, jako bylo tohle impozantní rodinné sídlo z červených cihel s lomeným krytým vchodem a symetrickými arkýřovými okny, jsme vůbec nejeli.
Dům stál stranou od cesty, která se vracela do vesnice, a byl ohraničený zídkou z podobných červených cihel. Do přední zahrady se vcházelo ozdobnou tepanou brankou natřenou nazeleno v souladu s masivními vchodovými dveřmi domu. Branka při otvírání zaskřípěla.
„Ve vesnici bychom mohly najít někoho, kdo by nám namazal panty,“ řekla lady Hardcastleová na cestičce k domu. „Z toho skřípání při každém otvírání branky bychom zešílely.“

 

T. E. Kinsey

Tim E. Kinsey se narodil v Anglii roku 1960. Vyrostl v Londýně, univerzitu však vystudoval v Bristolu. Pracoval jako novinář, podílel se na tvorbě jednoho z nejvýznamnějších internetových portálů – IMDb. V současnosti se živí psaním detektivek. Žije nedaleko Bristolu s manželkou a třemi dětmi. Je autorem knihy Na trhu pro vraždu (Pavel Dobrovský – BETA, 2018).

Informace byly čerpány z autorových stránek.


Nakladatelství Pavel Dobrovský – Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZáhadná smrt na venkově
Případy lady Hardcastelové

Kinsey, T.E.

Pavel Dobrovský – BETA, 2018

Napsat komentář