Vytvořte si samy

doma-kutil
Dnes si na své přijdou ženy-tvořilky a budou moci dostát rčení o zlatých českých ručičkách. Díky rádcům se naučí tvořit květinové dekorace, vyrobit šperky ze sutašek (kdo ví, co to je?) či uvařit jídlo bez alergenů. A máme tip i pro cestovatelky! 

Abyste si vybudovaly útulný domov, nepotřebujete drahé designéry. Svépomocí si můžete vyrobit nádherné dekorace jak ze živých, tak sušených květů. Osvojte si umění květinové dekorace a staňte se mistry snadno a rychle!

Přírodou inspirovaná aranžmá z čerstvých i sušených květin a rostlin.
Vázané věnce rozhodně nepatří jen k času Vánoc a Dušiček – dokazuje to více než 20 návrhů květinových dekorací, díky nimž můžete vnést do svého domova přírodu.
Kniha Věnce a přírodní dekorace nabízí soubor projektů pro celý rok, od sušených či čerstvých věnců po ohromující závěsné girlandy nebo lustry. S její pomocí objevíte radost z nových květinových kombinací, zvládnete umění vazby z přírodních materiálů a naučíte se vytvářet působivé dekorativní kousky.
Autorky svým tvůrčím, svěžím a moderním způsobem překonávají tradiční přístup k vázání věnců a naučí Vás, jak vytvořit nápaditě krásné a neokoukané přírodní ozdoby vhodné pro váš interiér nebo jako originální dárek.

Ukázka z knihy

Je to velice jednoduché. Popínavá rostlina je tvárná (zde jsme použily klematis) a snadno ji stočíte do tvaru věnce.
Stočte ji několikrát podle tloušťky popínavé rostliny a své představy věnce. Ze silné rostliny vytvořte jeden kruh tak, aby se konce trochu překrývaly a mohli jste je svázat, slabé křehké rostliny stočte třikrát nebo čtyřikrát, aby byl základ pevný. Převažte provázkem. (str. 18)

Vence a prirodni dekorace

Věnce a přírodní dekorace

Přírodou inspirovaná aranžmá z čerstvých i sušených květin a rostlin
Autorka: Terri Chandlerová
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 200×255 mm
ISBN: 978-80-7359-567-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Věnce a přírodní dekorace vydalo nakladatelství Metafora.

O autorkách

Katie Smythová a Terri Chandlerová jsou zakladatelkami londýnské firmy WORM. Opustily své původní profese, kde se cítily uvězněné v neinspirativní rutině, a pustily se do vlastního podnikání v květinářském odvětví, svatebních vazbách a květinové výzdobě pro kluby a večírky. Pracují také jako stylistky pro časopisy, knihy či televizní pořady. Inspiraci čerpají ze sezonních materiálů a surovin z divoké přírody, které je obklopovaly během jejich dětství v rodném Irsku. Kolem krásy a významu květin se doslova točí jejich život.

Zdroj informací: nakladatelství Metafora

————————————————

Pokud vás nenadchly květiny, zkuste si ušít originální šperk ze sutašek neboli textilních prýmků. Pomocí příručky si osvojíte tuto techniku a budete moci své outfity oživit vlastnoručně vyrobenými doplňky. Díky tomu zazáříte!

V této knize vám autorka představí šití šperků ze sutašek (textilních prýmků). Naučíte se pracovat s jehlou, prýmky a dalšími materiály, jako jsou drahé kameny, kabošony, Swarovski krystaly, korálky, buttonky a další.
Šití šperků ze sutašek (textilních prýmků) je jedním z nejobtížnějších druhů šitého šperku, avšak když máte trpělivost a chuť učit se, tak i přes počáteční nezdary vám nakonec bude odměnou nádherný a netradiční šperk. Předkládá se vám devět projektů seřazených podle obtížnosti s podrobným popisem a fotografiemi z jednotlivých kroků výroby. Sutaškové šperky jsou stále více populární po celém světě – původní česká kniha představí šití šperků ze sutašek klasickou technikou s důrazem na precizní a čisté zpracování.

Ukázka z knihy

Pojem sutaška je francouzský termín pocházející původně z maďarského slova sujtas a jedná se o splétaný prýmek, který je plochý a jehož středem vede díky tomu linka, která je vhodná pro prošívání tenkou jehlou. Nejčastěji jsou sutašky vyráběny z bavlny nebo viskózy, případně je výplň viskózová a oplétaná nit z acetátu. (str. 8)

Sutasky

Sutašky – šité šperky

Autorka: Zuzana Hejdrychová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×245 mm
ISBN: 978-80-271-0784-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Sutašky – šité šperky vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

A nyní se přesuneme do kuchyně. V dnešní době se skoro každý druhý potýká s nějakou potravinovou alergií a vaření se stává až skoro uměním. Pokud stále hledáte inspiraci na chutná jídla bez alergenů, vyzkoušejte některý ze dvou set receptů z Kuchařky pro alergiky.

Mléko, pšenice a lepek jsou nejběžnějšími ingrediencemi, které se v současné době používají v potravinářském průmyslu, a proto je velmi obtížné koupit si hotové jídlo, které neobsahuje alespoň jednu z nich. Pokud jste na ně alergičtí a musíte dodržovat přísnou dietu, potřebujete vědět, kde můžete na tyto alergeny narazit a čím je nahradit. Kuchařka pro alergiky na lepek, pšeničnou mouku a laktózu obsahuje 200 zajímavých receptů od polévek, předkrmů, lehkých obědů (těstoviny, pizzy, vaječná jídla), pokrmů z masa a ryb až po saláty, vegetariánská jídla a dezerty. Autorka je expertka na potravinové alergie a intolerance.

Ukázka z knihy

Těstovinový salát s květákem nebo brokolicí

Je to opravdu variabilní salát. Můžete ho podávat teplý nebo studený s brokolicí nebo květákem, špenátem nebo hráškem, šunkou nebo kuřetem, se semínky nebo s ořechy, záleží je na vaší chuti a dietě. Studený je vynikajícím obědem pro děti i dospělé. (str. 60)

Kucharka pro alergiky

Kuchařka pro alergiky

200 receptů pro celiaky a lidi s intolerancí na pšeničnou mouku, mléčné produkty a laktózu
Autor: Michelle Berriedale-Johnson

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 172×241 mm
ISBN: 978-80-7584-077-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Kuchařka pro alergiky vydalo nakladatelství Brána.

————————————————

Léto sice pomalu končí, ale to neznamená, že je utrum cestování a výletům. Cestovní deníky už jsou pasé, svěřte své vzpomínky do zápisníku, díky kterému si uchováte památeční zážitky a ještě se pobavíte. Tak vzhůru na cesty!

Co opravdu potřebujete do zavazadla na příští cestu? Tento zápisník! Autorky Martina Pavlová a Jana LeBlanc do něj zabalily inspiraci, informace, zábavu, a hlavně originální způsob, jak si uchovat ty nejlepší vzpomínky na každý krátký či dlouhý výlet. Už žádné cestovní deníky, které opustíte po pár stránkách kvůli odrazujícímu rozsahu. Do tohoto cestovního deníku stačí psát pár vteřin, přesto vám to nejdůležitější připomene i za spoustu let. Pokud budete chtít, můžete v něm také vybarvovat, kreslit, lepit. Nebo ho jenom vezměte do ruky, otevřete a nechte se inspirovat, kam vyrazit příště. Nejdřív do knihkupectví a pak už: šťastnou cestu!

Ukázka z knihy

Zapisnik cestovatelky

Zápisník cestovatelky

Autorky: Jana LeBlanc, Martina Pavlová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 140×192 mm
ISBN: 978-80-204-4805-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Zápisník cestovatelky vydalo nakladatelství Mladá fronta.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVěnce a přírodní dekorace
Přírodou inspirovaná aranžmá z čerstvých i sušených květin a rostlin

Chandlerová, Terri – Smythová, Katie

Metafora, 2018

zobrazit info o knizeSutašky – šité šperky

Hejdrychová, Zuzana

Grada, 2018

zobrazit info o knizeKuchařka pro alergiky
200 receptů pro celiaky a lidi s intolerancí na pšeničnou mouku, mléčné produkty a laktózu

Berriedale-Johnson, Michelle

Brána, 2018

zobrazit info o knizeZápisník cestovatelky

LeBlanc, Jana – Pavlová, Martina

Mladá fronta, 2018

Napsat komentář