Hola hola, škola volá

Bez názvu181
Prázdniny utekly jako voda a osiřelé školní lavice opět brzy zaplní školáci, aby se naučili nové věci. Pokud patříte mezi nedočkavce, můžete si mezitím zkrátit čas dvěma tituly. První z nich vás seznámí s osudy zajímavých žen a druhá kniha poodhalí krásy české krajiny.

Historie je plná pozoruhodných žen, které ve svém životě dosáhly velkých úspěchů. Pokud vás baví osudy významných osobností, neváhejte a sledujte jejich příběhy. Vyprávění doplňují barvité ilustrace a jedinečné aktivity.

Každá stránka této knihy je plná ohromujících příběhů o nejvýznamnějších ženách historie i současnosti. Všichni, kdo budou informace o životě těchto žen číst, do nich mohou i vstoupit – díky jedinečným aktivitám, úkolům podporujícím kreativitu, kvízům, námětům na kreslení a poutavým tématům k přemýšlení.
Osobité ilustrace oživí každý z příběhů a čtenáři mohou objevovat pozoruhodné ženy z celého světa, různých profesí a rozličných talentů. Od letkyně Amelie Erhartové a dánské špiónky Brity Tottové přes skvělou architektku Zahu Hadid a tenistky Williamsovy až po mexickou malířku Fridu Kahlo.
Na konci této knihy je prostor pro tvou vlastní dvojstranu. Tyto stránky ti také mohou posloužit k zamyšlení, proč jsi důležitá osoba. Odkud přicházíš? Kam jdeš? Čeho chceš dosáhnout? Ať už jsou tvé sny jakékoli, můžeš se zařadit mezi tyto neuvěřitelné osobnosti.

Ukázka z knihy

Poznej bajecne zeny 1

Poznej báječné ženy

Autorka: Ellen Baileyová
Přeložila: Jana Bílková
Ilustrovaly: Sophie Beerová, Lauren Farnsworthová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 190×245 mm
ISBN: 978-80-247-2719-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Poznej báječné ženy vydalo nakladatelství Grada.

O nakladateli

gradaKnihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.
Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

————————————————

Václav Cílek se spojil s Renátou Fučíkovou a společnými silami vytvořili krásnou knihu, která představuje nádhery české krajiny. Nejedná se ale o nudný popis, zajímavé vyprávění o regionech doplňují obrázky dané krajiny.

Autorem knihy je populární geolog a publicista Václav Cílek, v autorské spolupráci s výtvarnicí Renátou Fučíkovou vytvořili působivou a jedinečnou publikaci Krajiny domova. Každá kapitola začíná velkým obrázkem vybrané krajiny a pokračuje vlastním textem spolu se zajímavostmi a historickými souvislostmi, které patří k charakteristickým rysům daného regionu. Tento jedinečný knižní projekt navazuje na významná encyklopedická a naučná díla z Albatrosu, ať už cyklus Dějin v obrazech či Žáčkova encyklopedie.

Ukázka z knihy

Česká republika sestává ze dvou hlavních historických zemí – Čech a Moravy a jižní části třetí země – Slezska. V některých oblastech, jako je třeba Vysočina, nepoznáme, jestli jsme na Moravě, nebo v Čechách, ale na jiných místech, jako třeba na jihovýchod od Brna, okamžitě cítíme, že Morava a Čechy jsou sice tisíc let spřízněné, ale přeci jen odlišné země. (str. 11)

Krajiny domova 1

 

Můžete si přečíst zbytek ukázky.

Krajiny domova

Autor: Václav Cílek
Ilustrovala: Renáta Fučíková

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 218×202 mm
ISBN: 978-80-00-05131-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Krajiny domova vydalo nakladatelství Albatros. A nezapomeňte na další ukázku.

O autorovi

Václav Cílek (* 11. května 1955) geolog, klimatolog, spisovatel a popularizátor vědy. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Karlovy univerzity, obor geologie ložisek. Přestože se ve své práci zabývá především změnami klimatu a prostředí, vývojem české krajiny a interakcemi mezi přírodou a civilizací, najdeme v jeho knihách přesahy směrem k literatuře,religionistice, filozofii, teologii, výtvarnému umění nebo hudbě všech žánrů. Za Krajiny vnitřní a vnější a Makom. Kniha míst byl vyznamenán cenou Toma Stopparda za rok 2004. V roce 2007 získal Cenu ministra životního prostředí „za výrazný přínos k popularizaci české vědy, zejména geologie a klimatologie“. V roce 2009 mu byla udělena cena VIZE 97 Nadace Dagmar a Václava Havlových za to, že „svým dílem významně rozšířil lidský obzor, poukázal na méně známé jevy a souvislosti, napomohl včlenit výsledky vědy do obecné kultury a prohloubil alternativy lidského pohledu na svět, kosmos a základní otázky bytí“. Václav Cílek spolupracuje s Českým rozhlasem a s Českou televizí, jako autor či spoluautor vydal přes třicet knižních titulů. Mezi jeho knihy patří např. Voda a krajina, Střední Brdy, Křivoklátsko či Krajiny srdce.

Zdroj informací: nakladatelství Dokořán

O ilustrátorce

Renáta Fučíková je výtvarnice a spisovatelka vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, ateliér ilustrace a užité grafiky. Od roku 1988 se věnuje ilustrování knih pro děti a spolupracuje s řadou nakladatelství v České republice i ve světě. V poslední době prózu píše i sama, především o významných historických postavách a událostech. Pravidelně také vystavuje – samostatně i s klubem ilustrátorů dětské knihy, na jehož vedení se podílela několik let. Je držitelkou mnoha národních i mezinárodních ocenění. Mezi její nejvýznamnější autorské knihy, které doprovodila výpravnými ilustracemi, patří Historie Evropy – Obrazové putování, série životopisných knih Karel IV., T. G. Masaryk, J. A. Komenský, Antonín Dvořák, Ludmila, Václav a Boleslav, Hus a Chelčický, Jakub a hvězdy či Praha v srdci. Ilustrovala také knihy Václava Cílka, Aleny Ježkové, Josefa Krčka a mnoha dalších. Mezi její knihy patří např. Obrazy z Nového zákona, Shakespeare, Karel a rytířiKarel IV. – ilustrovaný život a doba či Praha v srdci.

O nakladateli

albatrosNakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku specializuje na vydávání literatury pro děti a mládež (bylo založeno v roce 1949; do roku 1969 působilo pod původním názvem Státní nakladatelství dětské knihy). Soustředí se na kvalitní původní i překladovou literaturu především pro děti od 2 do 12 let. Je dlouhodobým exkluzivním vydavatelem knížek Astrid Lindgrenové a příběhů Harryho Pottera J. K. Rowlingové pro území České republiky. Je součástí společnosti Albatros Media.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoznej báječné ženy
Vyzkoušej inspirující aktivity. Objevuj a následuj je

Baileyová, Ellen

Grada, 2018

zobrazit info o knizeKrajiny domova

Cílek, Václav

Albatros, 2018

Napsat komentář