Vyhrajte případ odporně rafinovaného vraha

dokonale-stopy-perex
Když Luc Callanach odešel od Interpolu, byl si vědom, že si jinde bude muset své postavení znovu vybudovat od nuly. Netušil však, že hned jeden z jeho prvních případů bude až tak náročný. Vždyť co by se mezi kopci Skotské vysočiny mohlo dít?

Důmyslně nastražené falešné stopy

V odlehlém koutě Skotské vysočiny shořelo tělo Elaine Buxtonové. Jediné, podle čeho může policie pohřešovanou právničku identifikovat, je zub a cár zkrvaveného šátku. V tajné místnosti kdesi v Edinburghu mezitím skutečná Elaine Buxtonová vyděšeně křičí do tmy.

Inspektor Luc Callanach opustil slibnou kariéru u Interpolu a začíná od nuly. Obstojí před novými kolegy i ve střetu s vrahem, který za sebou pečlivě zahlazuje všechny stopy?

Rafinovaná zápletka, která vás chytí od první stránky, sympatická dvojice vyšetřovatelů, kterou vedle „krasavce Luca“ tvoří svéhlavá a přívětivá Ava Turnerová, a opravdu odporný zločinec, to jsou přísady, díky nimž si tuhle knihu vychutná každý fanoušek detektivního žánru.

 

Dokonalé stopy

Autorka: Helen Fieldsová

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Nela Knapová
Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2018
ISBN: 978-8025-908-75-4

Přečtěte si více o knize Dokonalé stopy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout také ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy.

 

Ukázka z knihy

„Budu tam do půlhodiny,“ řekl mu Callanach.
Dorazil za dvacet minut, netypicky neupravený, v nevyžehlené košili a ponožkách, které si nebyly ani trochu podobné. Jak si to Callanach nakráčel dovnitř s kelímkem kouřící kávy, aniž by si všiml, že mu podstatné množství stéká po bundě, Tripp na něj jen zaraženě civěl.
„Brý ráno, pane. Všechno v pořádku?“
„Dejte mi tu výpověď a ukažte mi to na mapě.“
Tripp se prohrábl krabicí se složkami a položil dokumenty před Callanacha na stůl. „Dům Jayne Mageeové je tady.“ Ukázal na červenou značku na mapě ulice ve velkém měřítku. „A tady,“ ukázal zase, „zhruba sto osmdesát metrů od něj je místo, kde byl spatřen ten muž. Sousedka, paní Yaleová, venčila psa a vcházela zrovna zpátky do ulice, když muž vyšel na Ravelston Dykes. Neviděla, kam zamířil potom. Myslíte, že to je on?“ (str. 71)

 

O autorce

Helen Fieldsová pracovala třináct let jako právnička, přičemž se věnovala i vážným případům vražd nebo pašování drog. Po narození druhého dítěte s manželem založila filmovou produkční společnost, v níž se uplatnila jako scenáristka i jako producentka. Sama si vydala své dvě první fantasy knihy, ale do světa velké literatury pronikla až díky sérii thrillerů v hlavní roli s detektivem Lucem Callanachem. S rodinou a dvěma psy žije v Hampshiru, má ráda divadlo, filmy, ale také karate nebo létání ve větrném tunelu.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Dokonalé stopy

Elaine Buxtonovou kdosi unesl, zavraždil a její tělo spálil v zastrčeném koutě Skotské vysočiny. Alespoň tak se to na první pohled zdá podle stop zajištěných na místě. Jenže skutečná Elaine Buxtonová prozatím stále žije a nemá ponětí, co s ní má její únosce v plánu. Uvědomí si Luc Callanach se svoji parťačkou Avou Turnerovou, že v případu ohořelého těla něco nehraje, aby zadržované ženě stihli zachránit život? To si přečtěte v prvním díle série se sympatickým detektivem Callanachem v hlavní roli od Helen Fieldsové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dokonalé stopy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dokonalé stopy
probíhá od 28. srpna do 10. září 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Dokonalé stopy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDokonalé stopy

Fieldsová, Helen

Plus, 2018

Napsat komentář