Vzhůru na cesty!

Cestopis
Když se řekne léto, mnozí si představí cestování nejen po exotických destinacích. Pokud stále hledáte inspiraci, kam vyrazit, zkuste sáhnout po netradičních průvodcích. Můžete si vybrat putování po českých luzích a hájích, obhlédnout netradiční destinace, nebo si navodit atmosféru dálek svým kuchařským umem.

Začneme hezky doma. Vždyť Česká republika je plná krásných míst, která jsou navíc opředená zajímavými historkami. Poodhalte roušku jejich tajemství a načerpejte inspiraci na výlety.

Vydejte se za úžasným dobrodružstvím po krajích naší vlasti a navštivte města Čech, Moravy i Slezska. Dozvíte se například, jak to bylo s půlkou koně, kterou mají Pardubice ve svém znaku, proč se řeka Metuje jmenuje právě Metuje nebo co vyvádějí permoníci v Koněpruských jeskyních či v Jihlavě. Odkryjete tajemství, kterak Praděd ke svému bohatství přišel. A zjistíte, jestli to s tím brněnským drakem opravdu bylo tak, jak se vypráví…

Ukázka z knihy

U Koněpruských jeskyní je vrch, nejvyšší v kraji. Jmenuje se Zlatý kůň. Je to vrch kamenitý, ale na svazích kopce mezi kamením roste v létě krásná šťavnatá tráva. Chodíval tam i pasáček Matěj pásat svoje ovce. Ovečky přežvykovaly trávu a zvonily svými zvonečky. (str. 7)

Kouzelné pověsti našich krajů

Autoři: Renata Petříčková, Michal Vaněček
Ilustroval: Václav Ráž

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-271-0724-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Kouzelné pověsti našich krajů vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorech

Renata Petříčková je copywriterka, píše nejrůznější tématické články na zakázku, pracuje jako nakladatelská a webová redaktorka, na svém kontě má několik vlastních knih.  Zajišťuje propagaci knih pro další nakladatele. Její články najdete také v časopisech, webových hobby magazínech nebo magazínech pro ženy.
Michal Vaněček je autorem povídek a pohádek, ačkoliv jeho hlavní profesí jsou informační systémy.  Má na svém kontě pět knih povídek a řadu knížek  a CD pro děti.  Věnuje se též vydávání knížek v rámci Nadace T-SOFT ETERNITY.
Renata Petříčková a Michal Vaněček jsou již zkušenou autorskou dvojicí. Kouzelné pražské pověsti jsou jejich sedmou knihou pro děti. K jejich knížkám patří trologie o Kutnohorských skřítcích, pohádky o Blbounovi a pohádkový příběh Hejkalov či Bubákov.  Všechny jejich knihy vyšly též jako audioknihy.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Patříte mezi turisty, kteří chtějí opravdu poznat život dané země, kam se chystají? Právě pro tuto cílovou skupinu napsala Pavla Smetanová knihu o Korfu, kde žije, a díky tomu přináší čtenáři cestopis plný zajímavostí.

Poznejte ostrov jinak než většina turistů!
Objevte tajné pláže i skrytá zákoutí hlavního města. Přečtěte si historky ze života na Korfu a nasajte místní atmosféru. Zjistěte, kde opravdu bydlela rodina spisovatele Geralda Durrella. Ochutnejte místní speciality a zajděte na tržiště v Kerkyře na ouzo nebo do řecké kavárny na pravou řeckou kávu a pozorujte místní obyvatele. Naučte se pár slov řecky a dejte se s nimi do řeči.

Ukázka z knihy

Velmi netypické řecké město, kde se harmonicky mísí architektonické styly mnoha staletí, a vytvářejí tak nezapomenutelnou atmosféru, Největší vliv na výstavbu města měli Benátčané, kteří zde vládli po čtyři staletí. Ti stavěli především hradby a pevnosti na obranu proti tureckým výbojům. (str. 74)

Korfu s Pavlou Smetanovou

Podívejte se na zbytek ukázky.

Doporučujeme

Autorka se do Korfu opravdu zamilovala. O tom svědčí i její další knihy, ve kterých se věnuje tomuto řeckému ostrovu.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Korfu s Pavlou Smetanovou

Autorka: Pavla Smetanová

Počet stran: 196
Vazba: brožovaná
Formát: 123×200 mm
ISBN: 978-80-7422-638-0
Doporučená cena: 229 Kč

 

 

Knihu Korfu s Pavlou Smetanovou vydalo Nakladatelství Lidové noviny.

O autorce

Pavla Smetanová se narodila v roce 1974 na Valašsku v rodině evangelického faráře. V raném dětství se s rodiči a sestrami odstěhovala do Prahy, kde absolvovala základní školu i gymnázium a neúspěšně se pokoušela o studium jazyků na FFUK. Poté se rozhodla naučit se jazyky v terénu a uskutečnit svoje cestovatelské záměry, které započala už při studiu střední školy. Pracovala ve Švýcarsku v sociálních zařízeních pro postižené seniory a mládež, několik měsíců se v Londýně věnovala studiu angličtiny. V 21 letech začala pracovat jako turistická průvodkyně ve Španělsku, v Tunisku, Egyptě, na Kanárských ostrovech, v Dominikánské republice a na řeckém ostrově Korfu, kde se nakonec usadila. V zimním období píše a publikuje své postřehy ze života na Korfu a v letním období je dodnes činná jako průvodkyně, neboť je přesvědčená, že cestovní ruch je nástroj k dialogu a míru mezi lidmi různých národností. Je vdaná a má dvě děti. Je milovnice hudby a grafomanka.

Zdroj informací: Nakladatelství Lidové noviny

————————————————

Tentokrát zavítáme do Itálie, která naprosto učarovala autorce další knihy. Ta si zamilovala hlavně italskou kuchyni a se svými vzpomínkami na úžasnou evropskou zemi, které doplnila recepty, se rozhodla podělit se zbytkem světa. Bon appétit!

Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala.
Pomáhala jim sklízet šafrán, lisovat víno, vyrábět prosciutto, vypravila se na divoký chřest, na lov lanýžů, slavila v Umbrii Vánoce i další svátky – a sepsala pro vás všechno, co se naučila, včetně mnoha užitečných italských slovíček a hlavně desítek podrobně popsaných receptů a návodů.

Pes, který jedl lanýže

Autorka: Suzanne Carreiro
Přeložila: Alena Heroutová

Počet stran: 400
Vazba: flexi
Formát: 152×214 mm
ISBN: 978-80-257-2492-7
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Pes, který jedl lanýže vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

Ladislava Ziburu není potřeba představovat. V mládí mu učarovalo cestování a poznávání cizích kultur. Do třetice se vydal do Gruzie a Arménie, aby poznal zdejší tradice a lid. Jeho vyprávění si můžete nově i poslechnout.

Po dvojici bestsellerů přichází Ladislav Zibura s novým dobrodružstvím – tentokrát se vydává do Arménie, Gruzie a Náhorního Karabachu. Princ Ládík putuje po těch nejzapadlejších vesnicích, aby mohl naslouchat příběhům místních a načerpat něco z jejich moudrosti. Alkohol teče proudem a mladý dobrodruh důvěrně poznává kulturu plnou pohostinnosti, rozhodných slov a nostalgie po sovětských časech. Své zážitky z kavkazského putování líčí Zibura s humorem a ironií, pro které si získal popularitu nejen u příznivců cestopisů. Ať už je zrovna ztracený v horách, bojuje s nepřízní počasí, nebo omylem jí grilovaného ježka, vše přijímá s dokonalým nadhledem. Ziburův příběh je svědectvím o půvabu svobody a lehkosti života na cestách. O čem to je: Mladý poutník se vydá pěšky probádat Kavkaz. Očekává nenáročný výlet, situace se mu ale brzy vymkne z nohou. Komu to můžu koupit: Všem příznivcům cestování, poutavých příběhů a humoru. Co se mi na tom může líbit: Vtip, dobrodružství, hodně obrázků a krátký text. Jak to skončí: Přežije a vrátí se domů stopem.

Doporučujeme

Ladislav Zibura je už zkušený harcovník. Navštivte s ním netradiční destinace.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii (audiokniha)

Autor: Ladislav Zibura

Vazba: CD
ISBN: 8594050424890
Doporučená cena: 329 Kč

 

Audioknihu Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii vydalo nakladatelství BizBooks.

O autorovi

Ladislav Zibura má rád lidi – a právě za lidmi se vydává na svých pěších poutích. Dobrodružné výpravy cizími světy mu přináší neobyčejné zážitky, o které se rád dělí s publikem. Ziburovy knihy i přednášky jsou založeny především na množství humoru a nadsázky, nesou v sobě ale také poselství o síle lidského ducha a dobrotě lidí všude na světě. Čtenáři na jeho knihách oceňují nejen to, že jsou vtipné, ale také inspirativní.

Zdroj informací a forografie: společnost Albatros Media

————————————————

Švédsko je zemí, v níž se snoubí přírodní krásy a zajímavá kultura. Pokud se chystáte tuto severskou zemi navštívit, nebo se s ní chcete jen blíže seznámit, nový turistický průvodce z řady Rough Guides je ideální volba.

Seznamte se dokonale se všemi půvaby Švédska!
Švédsko – země plná tajů a krás přírody, rozprostírající se od Baltského moře až k polárnímu kruhu. Země, kde kromě svérázných obyvatel najdete i místa k odpočinku, jako třeba mimořádně kouzelné pláže, ale taky středověká městečka, skrývající tisíce zajímavostí k poznání, zasněžené vrcholky a nezapomeňme na srdce Švédska – dechberoucí Stockholm vystavěný na čtrnácti ostrovech.
Slyšeli jste o podivuhodných tradicích, jakými jsou například koncerty nahých houslistů v přírodě? Chcete přijít na kloub záhadě jezerní příšery? S novým turistickým průvodcem z prestižní britské řady Rough Guides se dokážete v půvabech Švédska dokonale vyznat.

Ukázka z knihy

Stockholm patří bezpochyby k nejkrásnějším evropským městům. Rozkládá se na čtrnácti ostrovech, v místě, kde se vody jezera Malaren mísí se slaným Baltským mořem, a oplývá spoustou zelených prostranství a čistým vzduchem. Třetinu rozlohy zabírají vodní plochy a další třetinu tvoří městské parky a lesní porosty, takže není divu, že jde o jednu z nejzdravějších evropských metropolí a mimořádně příjemnou turistickou destinaci. (str. 44)

Svedsko

Nezapomeňte si přečíst zbytek ukázky.

Švédsko

Autoři: James Proctor, Steve Vickers

Počet stran: 392
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-8075-653-08-6
Doporučená cena: 598 Kč

 

Knihu Švédsko vydalo nakladatelství Jota.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelné pověsti našich krajů

Petříčková, Renata – Vaněček, Michal

Grada, 2018

zobrazit info o knizeKorfu s Pavlou Smetanovou

Smetanová, Pavla

Nakladatelství Lidové noviny, 2018

zobrazit info o knizePes, který jedl lanýže

Carreiro, Suzanne

Argo, 2018

zobrazit info o knizeUž nikdy pěšky po Arménii a Gruzii (audiokniha)

Zibura, Ladislav

BizBooks, 2018

zobrazit info o knizeŠvédsko

Proctor, James – Vickers, S.

Jota, 2018

Napsat komentář