Rozumíme Bohu?

Tipy_Pane Buh tady Anna_Bozi poselstvi svetu
Následující dva tipy vám pomohou nalézt odpovědi na zapeklité otázky a přiblíží vás k Bohu. Zároveň vám ukážou, jak zajistit lepší budoucnost sobě i lidem okolo, a pohladí vás po duši.

Kniha k zamyšlení, jemná, vtipná, chytrá i hořkosladká, to je Pane Bůh, tady Anna. Krásný a duševně obohacující příběh vás chytne za srdce tak, že se k němu jistě budete rádi vracet i po letech.

Pane Bůh, tady Anna

Autor: Fynn
Přeložil: Ladislav Šenkyřík

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7195-994-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pane Bůh, tady Anna vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Anně byly pouhé čtyři roky, když ji opustili rodiče a našel ji mladý Fynn, který se toulal ulicemi Lodýna. A jelikož nebyl schopen zjistit, kde bydlí, vzal ji domů ke své matce. S malou Annou si často vyprávěl a hrál; mluvili spolu o životě, o přírodních vědách a dalších zajímavostech. Hodně kamarádila s „panem Bohem“ a ráda mluvila i o něm. Malá Anna měla překvapující schopnost klást životně důležité otázky a odpovídat na ně – vykazovala až neuvěřitelný „tah na branku“. Žádný, kdo se s touto treperendou setkal, nedokázal odolat její přímočarosti. Zkrátka život jejíma očima se nám ukáže jako daleko barevnější, než bychom si ho kdy dokázali představit. Kniha Pane Bůh, tady Anna dnes patří ke klasické četbě, a to nejen v anglicky mluvících zemích.

 

Ukázka z knihy

„Rozdíl mezi člověkem a andělem je jasnej. Většina anděla je uvnitř a většina člověka je zvenčí.“ To jsou slova šestileté Anny, jíž se někdy říkalo Myška, Brepta nebo Štístko. V pěti letech byla Anna absolutně přesvědčena o smyslu bytí, znala význam lásky a byla osobní přítelkyní a pomocnicí pana Boha. V šesti se stala teologem, matematikem, filosofem, básníkem a zahradníkem. Pokud jste jí položili otázku, vždy jste se dočkali odpovědi. V přiměřeném čase. Někdy se odpověď zpozdila o několik týdnů nebo měsíců, ale nakonec vždy přišla v pravý čas: přímá, jednoduchá a mířící k jádru věci. (str. 17)

 

Fynn

Fynn (vlastním jménem Sydney George Hopkins) je britský spisovatel žijící v letech 1919 až 1999. Od stejného autora vydalo Karmelitánské nakladatelství rovněž tituly Anna a její sešit (2001) a Anna a Černý jezdec (2001).

Informace byly čerpány ze stránek Karmelitánského nakladatelství.

 

Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.

————————————————

Neale Walsch se domnívá, že lidstvo vnímá Boha špatně, a ve své knize Boží poselství světu proto popisuje, co je vlastně Bůh a jak změnit svou budoucnost k lepšímu.

Boží poselství světu

Chápete mě úplně špatně
Autor: Neale Walsch
Přeložil: Petr Sumcov

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 130×208 mm
ISBN: 978-80-7359-563-0
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Boží poselství světu vydalo nakladatelství Metafora.

Autor devítidílného bestselleru Hovory s Bohem opět nabízí revoluční pohled na zásadní duchovní otázky… Je Bůh mstivá nadpřirozená bytost mužského pohlaví, která vyžaduje poslušnost, trestá a odměňuje? A existuje nebe? Walsch rozkrývá mnohé z oblastí, v nichž podle jeho názoru lidstvo zcela mylně chápe Boha. Srozumitelně popisuje, jak by se mohl svět doslova přes noc změnit, kdyby lidé přesně porozuměli tomu, co je Bůh, i jaký vztah je váže k němu a k sobě navzájem. Trápí vás, proč se všechno lidem tak vymklo? Chcete vědět, jak by se dala celá situace jednoduše napravit? Pokud vás tyto otázky opravdu zajímají, držíte v ruce správnou knihu… Je možné, že všechno, co si myslíme o Bohu, je jinak? A co by znamenalo, kdyby to tak skutečně bylo? Neale Donald Walsch pokládá svou novou knihou přímočarou, provokativní otázku, která může lidstvo přiblížit skutečné duchovní revoluci na Zemi a navždy změnit k lepšímu budoucnost nás všech.

 

Ukázka z knihy

Nesprávné pochopení Boha rozhodně není maličkost, která by nesouvisela s praxí, protože jak se k němu stavíme, ovlivňuje každou vteřinu našeho života.
A pokud mají téměř všichni na planetě na Boha pomýlený názor, pak jim také vše, co na Zemi dělají, nebude přinášet, co očekávají. Z našich představ o Bohu totiž vychází většina našeho konání.
Nezdá se vám to?
Jen se nad tím zamyslete.
Téměř každý ze zákonů moderní civilizace původně vyšel ze starých pravidel a ustanovení nějakého tradičního náboženství. Takřka všechny morální konvence a etické zvyklosti jsou odvozeny z náboženských představ. (str. 11)

Nezapomeňte na naši soutěž o knihu, která probíhá do 15. srpna 2018.

 

Neale Walsch

Neale-Donald-WalschNeale Donald Walsch je autorem devítidílného bestselleru Hovory s Bohem. Po celém světě se prodalo přes deset milionů výtisků ve 37 jazycích. Napsal ještě 28 dalších knih, z nichž 8 se dostalo na nejvyšší příčky žebříčku bestsellerů New York Times. Svůj život a práci zasvětil celosvětovému duchovnímu obrození, je jednou z vůdčích osobností duchovního hnutí New Age. Žije v Oregonu se svou manželkou básnířkou Em Claire.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Metafora.

 

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete řadu podnětných knih za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše duchovní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePane Bůh, tady Anna

Fynn

Karmelitánské nakladatelství, 2018

zobrazit info o knizeBoží poselství světu
Chápete mě úplně špatně

Walsch, Neale Donald

Metafora, 2018

Napsat komentář