Najděte lásku a nebojte se tchyně

priserne-tchyne-perex
Milé ženy, hledáte oddechový příběh, trošku napínavý i zábavný, ale hlavně prodchnutý láskou a nadějí? Zkuste román Příšerné tchyně od Anny Jansson, odehrávající se v krásném prostředí Gotlandu.

V pohádkách jsou macechy zlé. A i ve skutečném životě není dobré se jim podřizovat. O tom je Angelika Lagermark přesvědčena. Ze zkušenosti. Před šesti měsíci chytila svatební kytici, a teď se nemůže dočkat svatby. Ale má pochybnosti. Je Magnus ten pravý? Jeho matka Judith, která se po nehodě ve vlastním bytě k Angelice nečekaně přestěhovala, rozhodně není spolubydlícím, jakého Angelika chce. Život je boj. Angelika nikdy neměla děti, po kterých strašně toužila, ale když jí do života vstoupil malý Folke, dostala šanci být jeho dospělým vzorem. Folke trpí selháním ledvin a potřebuje transplantaci. Ale najít dárce není snadné. A jak mluvit s dítětem, které klade závažné otázky týkající se smrti? Angelika se svou sestrou mají na Gotlandu dvě zavedené kadeřnictví, ale ve skutečnosti mají jiný cíl: pomáhají lidem najít lásku. Setkáváme se s Egilem, který trpí posttraumatickým syndromem, protože jeho přítelkyně mu oznámila, že by si měli dát pauzu a získat nové zkušenosti. Nyní Egil dává každý týden do místních novin inzerát pod pseudonymem „Nezkušený“ a hledá ženy, které ho naučí umění lásky. Určitě potřebuje pomoc. To, že se jdete nechat ostříhat do Salonu lásky, nikdy není náhoda. A nikdy není příliš pozdě na to najít lásku. Angelika vám již vychází vstříc!

 

Příšerné tchyně

Autorka: Anna Jansson
Přeložila: Adriana Kubrychtová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-735-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Příšerné tchyně vydalo nakladatelství Omega.

 

Ukázka z knihy

Dnes odpoledne hlídám Folkeho. Při jeho hlídání se nikdy nenudím. Je to ten nejchytřejší a nejvynalézavější sedmiletý klučík, kterého znám. Jednou, když jsem ho hlídala, napíchal na stěrače sousedova auta párky, aby se upekly na grilu. Nebo se dokázal proplazit trubkou od odpadu, z níž vylezl jako opravdový veliký bobek. Ale i přesto ho zbožňujeme.
Dnes se uvelebil v obýváku za gaučem a se dvěma klacíky jako meči a červenobílou kostičkovanou utěrkou na hlavě si hraje na piráta. Veškerý porcelán, který by mohl padnout za pirátskou kořist, jsem odstranila, stejně tak dlouhé závěsy, které by jistě rád použil na zhoupnutí se z paluby pirátské lodi. (str. 8)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy na knihu

První kniha Anny Jansson byla božská, ale tahle je úplně nejbožštější! Oddechové čtení v celé své kráse, pláč i smích, pestré postavy a nádherné prostředí Gotlandu. K tomu spousta lásky. Kamarádství, partnerská láska, láska mezi rodiči a dětmi i láska k těm, kteří již nejsou mezi námi. Tento román je plný hřejivé naděje! Byla jsem velmi citlivá, když jsem knihu četla (přečetla jsem ji za jeden den, nemohla jsem přestat) a pochopila jsem, proč jsem si ji přečetla. Cítím se lépe, milována a mám dobrou náladu.

Försvinner och stannar kvar, blog / SWE

Anna Jansson, k mé radosti, píše o všech druzích vztahů, a to vtipným a promyšleným způsobem.

Dagens Nyheter / SWE

Je to opravdu potěšení setkat se znovu s Angelikou. Trošku humorné, trošku napínavé i zábavné čtení. Anna Jansson je opravdu skvělá v budování svých postav.

Příběhy z města – Příběhy z moře / SWE

 

Anna Jansson

anna-janssonAnna Jansson vyrůstala s knihami. Všechny, které napsala – kriminální romány, dětské knihy i literaturu faktu –, jsou prostoupeny duchem pohádkových příběhů. Mnoho let pracovala jako zdravotní sestra. Její prvotinou byly příběhy lidí, které potkala v nemocnici. I do kriminálních příběhů dokáže vložit současné etické problémy, týkající se vztahu lidí k životu a smrti. Kromě psaní románů pořádá také přednášky o etických otázkách zdravotní péče a na toto téma napsala řadu knih. Její kniha Podivný pták (Främmande fågel) byla v roce 2006 nominována na cenu Glasnyckeln, cenu pro nejlepší skandinávský kriminální román. Podle jejích předloh byla natočena celá řada celovečerních a televizních filmů, které měly úspěch ve Švédsku, Německu i Spojených státech. Jansson je též autorkou knihy Bohyně osudu ze Salonu d’Amour.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Omega.


Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury s novými obálkami, ale věnuje se i novým autorům a knihám. Vydává publikace v pestré škále edičních řad, mimo jiné edice Beletrie, kde vycházejí knihy českých i světových autorů. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura – pověsti a městské legendy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříšerné tchyně

Jansson, Anna

Edice Knihy Omega, 2018

Napsat komentář