Starý, frustrovaný a pomstichtivý

Vubec nic
Starý a nemocný filmový režisér nemá už ze života žádnou radost. Navíc o něj pečuje jeho mladá a krásná manželka, kterou začne podezřívat z nevěry. A pokud se jeho podezření potvrdí, mohou nevěrníci očekávat pomstu…

Waldo, slavný filmový režisér, je kvůli stáří a nemoci uvězněn ve svém londýnském bytě. Je slabý a frustrovaný, opečovávaný svou půvabnou, o hodně mladší manželkou Zee. Ale v okamžiku, kdy pojme podezření, že Zee si začíná milostný románek s Eddiem, který je jeho „víc než známý a méně než přítel už přes třicet let“, je Waldo přinucen jednat: rozhodne se pár odhalit. Nejprve se ale chce ujistit, že podezření není jen výplodem jeho fantazie, a pokud ne, přijde na řadu pomsta…

Ukázka z knihy

Jedné noci, když už jsem byl starý, nemocný, úplně bez sper-matu a vůbec jsem nepotřeboval, aby se věci ještě zhoršova-ly, jsem ty zvuky slyšel znovu.
Jsem si jistý, že v Zenabině ložnici, která je hned vedle mé, se milovali.
Přemýšlím, jestli jsem si to jen nepředstavoval. Ale pochybuju. Tyhle zvuky jsem v našem bytě nikdy předtím neslyšel. Máme prostorné bydlení na klidném místě. Dveře nezavírám pro případ, že bych v noci potřeboval zavolat Zee.
Zůstal jsem potichu a soustředěný, abych se ujistil, že neblouzním nebo se u mě neprojevil následek užívání LSD. Šepot, vzdechy a pak výkřiky. Byl to její hlas. (str. 3)

Vůbec nic

Autor: Hanif Kureishi
Přeložila: Runka Žaludová

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7529-558-3
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Vůbec nic vydalo nakladatelství Slovart. A prolistujte si ukázku.

O autorovi

Hanif Kureishi se narodil 5. prosince 1954 na londýnském předměstí Bromley a po studiích filozofie se ve svých jedenadvaceti letech stal kmenovým autorem Královského divadla. Slávu mu však přinesl až scénář k filmu Moje krásná pradlenka, který byl nominován na Oscara. Literárně debutoval roku 1990 románem Buddha z předměstí (česky 1996), po pěti letech následoval další pod názvem Černé album. Je autorem dvou povídkových sbírek Láska v čase smutku a Půlnoc celý den.

Zdroj informací: kosmas.cz


Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVůbec nic

Kureishi, Hanif

Slovart, 2018

Napsat komentář