Dívky – hlavní hrdinky

divka
Prázdniny bývají dobou letních románků. Pokud se vám ale romantika vyhýbá obloukem, nezoufejte a začtěte se do románů plných přátelství, flirtování a lásky. A kdo ví, třeba i vy potkáte svého prince na bílém koni…

Talentovaná autorka románů pro dívky Jen Calonita přivedla k životu na stránkách své nové knihy hlavní hrdinku Mackenzie, kterou čekají ty nejlepší prázdniny na světě. A jak se bude trávit? Na cestách se svou nejoblíbenější hudební skupinou.

„Štípněte mě, jestli se mi to nezdá!“ Perfect Storm je ta nejsuprovější klučičí kapela na světě a já, jejich fanynka č. 1, s nimi jedu na koncertní turné na celé dva měsíce! Budu si poctivě vést deník, takže u všeho budete se mnou. I u té totální katastrofy, co jsem způsobila hned první ráno.

Ukázka z knihy

Každý přece ví, že budu umělkyně. Ne že bych se chtěla chlubit, ale pan Capozzi, náš učitel výtvarné výchovy, říká, že kreslím nejlíp ze všech sedmáků na naší škole. Pořád si čmárám do deníku, na tabuli ve svém pokoji, anebo při vyučování do sešitů. Jednou vydám vlastní komiksovou sérii s názvem Útočná Mac. Už jsem začala pracovat na prvním dílu. Je o dívčí rockové kapele, která mezi jednotlivými vystoupeními řeší kriminální případy. Zpěvačka té kapely se jmenuje Mac (pojmenovala jsem ji po sobě, Mackenzie). (str. 2)
Zaujala vás hlavní hrdinka? Seznamte se s ní blíže díky pokračování ukázky.

Nejlepší prázdniny na světě

Autor: Jen Calonita

Počet stran: 224
Vazba: pevná
Formát: 205×135 mm
ISBN: 978-80-7543-670-2
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Nejlepší prázdniny na světě vydalo nakladatelství Alpress.

O autorce

Jen Calonita působila původně jako novinářka, od rozhovorů s herci a jinými osobnostmi se dostala k vlastni tvorbě. Její čtivé příběhy pro mládež měly okamžitě úspěch, knížky byly přeloženy do mnoha jazyků. S manželem a dvěma syny žije spisovatelka v Merricku ve státě New York. Má ráda nejen svou práci, ale také filmy a kino. Mezi její předchozí knihy patří Léto na táboře či Krásky (naše recenze).

————————————————

Tři kamarádky, tři příběhy, hromada problémů. Zatímco první díl představil Evie, tentokrát čtenářky budou moci poodhalit životní příběh Amber. Podaří se jí obnovit vztah s matkou? A získá přítele svých snů?

Amber, Evie a Lottie jsou tři holky, které čelí všem problémům pomocí přátelství, feminismu a sýrových křupek. Už jsem normální?!? byl Eviin příběh. Tenhle dojemný a zábavný román vypráví o Amber a o tom, jak těžká, plná bolesti, ale i radosti může být láska. Její matka nikdy nebyla příliš ukázkový rodič, ani předtím než se odstěhovala do Ameriky, znovu se vdala a podle všeho prodělala hotovou transplantaci osobnosti. Ale Amber doufá, že společné léto by to mohlo změnit. A pak je tu Král plesu Kyle, kluk, po kterém touží všechny holky. Opravdu by mohl mít o Amber zájem? Evie a Lottie si to myslí. A pokud ano, je tohle láska? Poutavý román pro chytré holky, které znají cenu skutečného přátelství.

Ukázka z knihy

Dětské hlavičky se pohupovaly pode mnou ve frontě nanástup do letadla. Můj žaludek udělal další kotrmelec a jáse chytila za břicho.Když si ho budu svírat dost pevně,  třeba se mi povede nevyhodit obsah žaludku na ty nadšenédětičky přede mnou.
Ne že bych si tím byla úplně jistá, ale kdybych pobli-la ta nevinná robátka, pravděpodobně by to ohrozilo moješance nastoupit na dálkový let. (str. 8)

Je tohle láska?

Být holka je dřina 2
Autor: Holly Bourne
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 480
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-339-8
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Je tohle láska? vydalo nakladatelství #BOOKLAB. A prolistujte si ukázku.

O autorce

Holly Bourne je britskou autorkou píšící pro mládež. Také píše online články o feministických otázkách.  Úspěch slavila s románem Už jsem normální?!? (naše recenze).

————————————————

Hlavní hrdinové, Maddy a Albert, to nemají v životě lehké, ale vypadá to, že se na ně konečně usmálo štěstí. Podaří se jim překonat všechny překážky?

Pokud ti nezlomí srdce, není to láska…
​Pro fanoušky románů Hvězdy nám nepřály a Než jsem tě poznala
Žádná rodina není ideální. Každá má svoje problémy. Devatenáctiletá Maddy dělí svůj život mezi práci ve fotolabu a péči o svou mladší autistickou sestru B, která vyžaduje celodenní péči. Stará se o ni společně s matkou a je smířená s tím, že už to tak bude napořád. Nemá čas na kamarády, na kluky, na věci, co ostatní v jejím věku běžně dělají. To poslední, na co myslí, je láska. Jenže jí to nevadí. Rodina je přece nejdůležitější… S tím by ovšem nesouhlasil devatenáctiletý Albert. Jediné, o čem sní, je odjet z domu, od otce, který ho nikdy nepochválí. Albert je podle něj jen břídil a flákač, který nikdy nic nedokáže. Pryč od bratra, který si libuje v urážkách všeho a všech.
Jednoho dne se Maddy a Albert potkají a toto setkání jim změní pohled na vše. Albert začne poněkud odtažité, a přitom okouzlující Maddy nadbíhat. Čím více se sbližují, tím více si uvědomují, že na své problémy nejsou sami a že jeden druhému mohou dodat odvahu věci změnit. Albert poprvé v životě poznává, jak silné může být rodinné pouto. Zamilují se do sebe, ale kromě lásky je čeká ještě jedna těžká zkouška. Jak se s ní vyrovnají?
Novozélandská autorka Tammy Robinsonová se s vtipem a hlubokým porozuměním zamýšlí nad způsobem, jakým dokážeme plnit své sny, nad cenou, kterou jsme za to ochotni zaplatit, a nad sílou lásky, která nám umožňuje najít svou pravou rodinu.

Ukázka z knihy

Jednoznačně se shodneme, že fotkou týdne je snímek nafukovací panny v životní velikosti, takové té plastové, u které se výrobci ostošest snažili, aby vypadala jako skutečná žena, usazená u jídelního stolu, na kterém stojí nedotčená sklenička  červeného vína a vedle ní leží talíř, na kterém, jak při bližším ohledání zjistíme, je typická nedělní večeře – pečené kuře.

Normálně jiní

Autorka: Tammy Robinsonová
Přeložila: Ivana Svobodová

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0783-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Normálně jiní vydalo nakladatelství Cosmopolis.

O autorce

Tammy Robinsonová žije na Novém Zélandě se svým manželem, třemi dětmi a dvěma zvířecími miláčky. Vlastním nákladem vydala sedm románů a v současné době pracuje na dalším.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNormálně jiní

Robinsonová, Tammy

Cosmopolis, 2018

zobrazit info o knizeJe tohle láska?
Být holka je dřina 2

Bourne, Holly

#BOOKLAB, 2018

zobrazit info o knizeNejlepší prázdniny na světě

Calonita, Jen

Alpress, 2018

Napsat komentář