Knižní prázdninová dobrodružství

Holcicka na prazdninach
Prázdniny se rozjíždějí a nastává vhodná doba dohnat knižní resty. Nebojte, o žádnou povinnou četbu se nejedná! I z pohodlí domova můžete zažít prázdninová dobrodružství, například návštěvu pekla, virtuální reality, nebo se můžete seznámit se ZUličníky.

Buď stylová! Nyní máš jedinečnou šanci prostřednictvím epického zápisníku s obrázkem jednorožce na deskách. Nejenže si do něj můžeš zapisovat veškeré své poznámky a menší či větší tajemství, dokonce v něm najdeš inspiraci. Být cool nebylo nikdy jednodušší.

Jednorožec je mystické a epické stvoření, které je vždy šťastné, veselé i nad věcí. I ty se můžeš naučit být jako on a stát se epickou lady, která se má ráda, je veselá a prochází životem s elegancí jednorožce. V tomto zápisníku najdeš spoustu nápadů a myšlenek, kterými se můžeš od svého jednorožce inspirovat, a tak se stát úspěšnější ve všem, co děláš. Můžeš si sem zapisovat svá přání, plány nebo zážitky. Také můžeš dát tento zápisník svým nejlepším kámoškám, vytvořit s nimi skupinu epických slečen a sdílet svoje unicornové zážitky. V knize najdeš dvě samolepky na svůj smart phone.

Ukázka z knihy

Muj epicky zapisnik

Můj epický zápisník

 

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 130×188 mm
ISBN: 978-80-8111-485-4
Doporučená cena: 179 Kč

 

 

Knihu Můj epický zápisník vydalo nakladatelství Noxi.

————————————————

Po úspěchu své první knihy se Ivana Gecková vrhla hned na další. Asi každý z nás má rád svou babičku. A svou babičku mají i čerti. Kromě mnoha jiného umí vyprávět poutavé příběhy. Tak se pohodlně usaďte a třeba zjistíte, že i čerti mohou být moudří.

V každém pekle je samozřejmě plno čertů, ale musí tu být i někdo, kdo se postará o pořádek, legraci a dobré jídlo. Ten někdo je babička! Čerti vědí, jak by to bez ní s peklem dopadlo. Čertí babička se o svoje nezbedné pekelníky trpělivě stará, léčí jejich bolístky a učí je v pekelné škole. A když začne vyprávět, to je něco…
Na tomhle pekle bude něco moudrého.

Ukázka z knihy

Čertí babička je pro každé peklo hotový poklad: vaří, peče výborné koláče a buchty, učí v pekelné škole počty a přeměny v jiné bytosti, léčí čertům všechny neduhy a bolístky, kterých čerti mají víc než chlupů v kožichu, a vůbec tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale ne že si ji budete představovat jako nějakou vetchou stařenku sedící v koutě. Kdepak! Ta naše má síly a elánu za sto čertů, stihne naráz deset věcí, a když se rozzlobí, ajajaj… To vám lítají hromy a blesky, peklo se otřásá v základech a i sám Lucifer se radši schová za pekelný trůn.Certi babicka 2

Zaujalo vás vyprávění? Můžete pokračovat ve čtení naší ukázky.

Čertí babička

Autorka: Iva Gecková
Ilustroval: Drahomír Tršťan

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-0691-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Čertí babička vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná kniha (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Rozhlédněte se pořádně kolem sebe a třeba se kolem vás mihne ZUličník. Kdo že to? No přeci malý tvor, ne tak odlišný od lidí, který žije ve vlastním světě. Bohužel na lidi nemají ZUličníci moc pozitivní názor, a tak se jich straní. Nicméně o jejich světě vám více řekne profesor Víma, odborník na slovo vzatý.

Žijí tu s námi odedávna, ale není je vidět. Nejsou to lidské bytosti ani zvířata. Jsou to malinkatí tvorečkové velcí třeba jako veverky nebo morčátka. A přestože jako zvířátka vypadají, nosí oblečení, i když, pravda, trošku jiné než my lidé, a mluví spolu lidskou řečí. Říkají si ZUličníci. A proč? No přeci protože jsou z ulice… Nikdo z odborníků netuší, kde se vzali, možná ani nepocházejí z naší planety. Žijí v ulicích každého města, vždy poblíž lidí, kterým se ale vyhýbají, a mají k tomu pádné důvody. Náš svět nazývají Kazisvětem a jeho obyvatele Kazisvěty. Nelíbí se jim, jak se chováme k přírodě a k sobě navzájem. A taky že válčíme, hádáme se a vytahujeme se jeden před druhým. Vědí, že se mezi námi najde i řada hodných lidí s dobrým srdcem, ale zkrátka a dobře se nám raději straní. Nechte si od profesora Víma, jednoho z největších odborníků přes ZUličníky na světě, vyprávět příběh jedné dobrácké rodinky ZUličníků z pražského Smíchova.

Ukázka z knihy

Zuličničtí bráškové a sestřičky se mají od narození neskutečně rádi. Jeden druhému jsou si nejlepšími přáteli, a když zrovna nepomáhají svým rodičům, tráví celé dny hraním a vymýšlením lumpáren. A stejně tomu bylo u sourozenců Ňum aPík a Čum Píka.

ZUlicnici

ZUlicnici 1

ZUličníci

Příběh vykutálených tvorečků z města
Autor: Matěj Hard

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 245×267 mm
ISBN: 978-80-204-4748-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu ZUličníci vydalo nakladatelství Mladá fronta.

O autorovi

Matěj Dereck Hard (*1985) je umělecký fotograf žijící a tvořící v Praze. Držitel ocenění Czech Press Photo 2017 – Grant Prahy a Czech Press Photo 2010 – Canon Junior Awards. Vystudoval obor tvůrčí fotografie na Slezské univerzitě v Opavě a fotografování se věnuje doposud. Ve své volné tvorbě vytváří ucelené série ve stylu pop-art photography, v komerční práci se zaměřuje zejména na užitou street culture fotografii a portrétní fotografii zajímavých lidí pro lifestyle magazíny. Vydal již tři fotografické publikace (Street Kids 2012, Classic Steps 2014 a Photoman! 2014), ZUličníci jsou jeho prvotinou věnovanou dětským čtenářům.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Na letošní rok připadá sté výročí vzniku Československa a kromě pořádání různých oslav vycházejí i knihy věnující se tomuto významného jubileu. Cestujte už potřetí s Bělou a Kubou do minulosti a seznamte se s Československou republikou. Zábavná hodina dějepisu může začít!

Běla a Kuba se již potřetí vydávají na dobrodružné výpravy do minulosti naší země!
Po dvou úspěšných předchozích dílech Cesty dětí do staletí aneb Jak Běla a Kuba poznávali naši historii a Cesty dětí do staletí 2 aneb Jak Běla a Kuba putovali za našimi panovníky je stroj času tentokrát zanesl do Československé republiky v letech 1918 až 1938. Prožij s nimi i ty dalších deset nových dobrodružství a seznam se s naší první republikou, která teď slaví 100. výročí vzniku! Zjisti, jak se zrodila i za jakých okolností po dvaceti letech zanikla. Poznej, jak byla řízena a hlavně jak se v ní lidem žilo: jak se oblékali, kde bydleli, co jedli, jak si vydělávali na živobytí i co dělali ve volném čase. Dozvíš se také, jak se dařilo prvorepublikové kultuře, průmyslu či zemědělství. Díky nádherným obrázkům z kreslených příběhů Běly a Kuby ti Československá republika ožije přímo před očima.
Čtivé vyprávění kolem nich ti poskytne spoustu zajímavých informací. Hříčky a úkoly zajistí moře zábavy a tipy na výlet inspiraci pro rodinné výlety. Ani nebudeš vědět jak – a v první republice budeš jako doma!

Ukázka z knihy

cesty-deti-do-staleti-3-ukazka-2

Doporučujeme

Vydejte se s Bělou a Kubou i na předchozí cesty do minulosti:

zobrazit info o knize     zobrazit info o knize

Cesty dětí do staletí 3

aneb Běla a Kuba v době naší první republiky
Autorka: Kateřina Schwabiková
Ilustrovala: Barbora Brůnová

Počet stran: 80
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 216×300 mm
ISBN: 978-80-7529-549-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Cesty dětí do staletí 3 vydalo nakladatelství Slovart. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

————————————————

Co byste dělali, kdybyste uvízli v počítačové hře? Zpočátku si asi užívali, než byste zjistili, že se nemůžete dostat zpět a navíc vás ohrožují zdejší vrazi. Knihy s počítačovou tematikou se opět dostávají do kurzu a vy díky tomu můžete sledovat, jak se v tomto konkrétním případě snaží hlavní hrdinka Alex přežít ve virtuálním světě.

Na tenhle večer měla Alex úplně jiné plány. Místo vytouženého rande s Bradem trčí v knihovně svého otce a musí šprtat fyziku. Pak ale její pozornost upoutá starobylá, miniaturami zdobená kniha, uvnitř které najde papírek s heslem. Poháněná zvědavostí zapne otcův starý počítač, na kterém ho nikdy neviděla pracovat, a objeví na něm starou verzi kultovní počítačové hry Hyperversum. Neodolá, vytvoří si postavu a začne hrát. Ocitne se v dokonalých kulisách středověké vesnice a brzy zjišťuje, že v této alternativní realitě uvízla a nedokáže se vrátit zpět. Když se stane svědkyní zločinu a začne jít o život i jí samotné, uvědomí si, že pouštět se do hry byla velká chyba. Jenž už je pozdě. Dokáže proplout světem intrik a soubojů? Sblíží se s neklidným a okouzlujícím Markem, synem Králova sokola? Nejde cestu zpět do reality?

Ukázka z knihy

Táta Daniel se připravoval k odjezdu na konferenci do Kanady a maminka Jodie se ho nejdříve chystala doprovodit na letiště a pak se cestou zpátky i s Gabem zastavit u svých rodičů.
„V lednici jsem ti nechala oběd, koukej ho sníst,“ opakovala jí už nejmíň posté, zatímco procházela domem sem a tam, aby se ujistila, že mají všechno nachystané. „Ne že se budeš cpát jen chipsy, čokoládou a podobnými věcmi.“ (str. 16)

Seznamte se blíže s Alex díky pokračování ukázky.

Hyperversum Next: Brána času

Autorka: Cecilia Randall
Přeložila: Sarah Baroni

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-253-3684-7
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Hyperversum Next: Brána času vydalo nakladatelství Fragment.

O autorce

Cecilia RandallCecilia Randallová se narodila v italské Modeně a denně hltala „těstoviny, knihy a komiksy“. Studovala jazyky a literaturu a získala také inženýrský titul z Informačních a komunikačních technologií. Mnoho let pracovala jako web designérka a ilustrátorka, než ji její vášeň pro dobrodružné romány a filmy – od fantasy, přes tajemno až po sci-fi – stejně jako archeologii, historii a LARP hry inspirovala ke stvoření Hyperversa, jejího prvního historicko-fantastického románu, který vyšel v roce 2006. Dnes se už psaní věnuje na plný úvazek.

Zdroj informací a fotografie: Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Po jaké knize sáhnete jako první? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj epický zápisník

Noxi, 2018

zobrazit info o knizeČertí babička

Gecková, Iva

Grada, 2018

zobrazit info o knizeZUličníci
Příběh vykutálených tvorečků z města

Hard, Matěj Dereck

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knizeCesty dětí do staletí 3
aneb Běla a Kuba v době naší první republiky

Schwabiková, Kateřina

Slovart, 2018

zobrazit info o knizeHyperversum Next: Brána času

Randall, Cecilia

Fragment, 2018

Napsat komentář